Sveriges trovärdighet går mot noll


Vilken soppa den "feministiska regeringen" har kokat ihop. Dubbelmoralen, hyckleriet och oflytet som nu växer i omfång, kan faktiskt resultera i att regeringen Löfven faller.

I ena vågskålen ligger det s k Saudiavtalet. I tio år har Sverige sålt vapen till den extremt hårdföra diktaturen och antagligen tjänat miljarder på det. Tacksamma pengar för att "säkra välfärden" nu när pengarna okontrollerat flödar ut till asylinvandringen och alla andra vansinnesprojekt som håller på att förvandla Sverige till en bananrepublik. T ex slukar genus- och fördumningsindustrin resurser och implementering av "värdegrunden" på alla nivåer i samhället har skapat en ny yrkeskategori som nu sysselsätter tiotusentals svenskar.

I andra vågskålen ligger erkännandet av "Palestina" som stat. Detta har redan fått vår relation med Israel att frysa ihop och den ena fadäsen efter den andra har försämrat den ytterligare. Men i arabvärlden har Sverige och den"feministiska" utrikesministern fått rena hjältestatusen.

Det var det sistnämnda som motiverade Margot Wallströms inbjudan till Arabförbundets utrikesministermöte i Kairo igår. Hon var inbjuden som hedersgäst och skulle hålla ett (förmodligen) tal om Sveriges stöd till Arabvärlden. Hade jag varit Wallström skulle jag inte ha åkt. När hon i varannan mening snackar om "Mänskliga Rättigheter"så borde hon vara fullständigt medveten om att staterna i Arabförbundet inte direkt är kända för att respektera sådant.

Men den dubbla hanteringen av Sveriges relationer till den muslimska världen blev för mycket för Saudiarabien. Bloggaren förstår dem faktiskt. Å ena sidan säljer Sverige vapen till dem fast man inte vet hur de kommer att användas, å andra sidan kritiserar man saudierna öppet för att de är grymma, otidsenliga och inte har någon respekt för de mänskliga rättigheterna. Det är ett Janusansikte för mycket. Sverige uppträder ohederligt i förhållande till sin roll nere i arabvärlden. Vilken röst och ansikte är det rätta när det gäller  relationerna till det mest explosiva området i hela världen?

Samtidigt pågår det oförsonliga och obegripliga förhållningssättet till Mellanösterns enda demokrati; Israel. När det handlar om svensk media så handlar det om ren fientlighet vilket har bevisats gång på gång under åren. Är det inte anklagelser om judarnas egen skuld till anti-semitism och terrordåd, så handlar det om censurering av TV-program.

För ett år sedan besökte kocken Tina Nordström Jerusalem och för en vecka sidan gick avsnittet i repris i TV4. När hon berättade om Jersusalem så var det med orden: "Jerusalem - Israels hjärta". Oj oj oj, så säger man inte i ett pro-arabiskt Sverige. Nu var det inga horder av människor som protesterade men däremot blev man nedringda och utskällda av den s k Palestinagruppen i Sverige. Israel som man kallar för en ockupationsmakt som bedriver apartheid har INTE Jerusalem som huvudstad. TV4 tog då skyndsamt bort hela programmet från sin Play-tjänst trots att man erkände att det bara var ett fåtal personer som protesterat.

Sedan Margot Wallström blev utrikesminister har skandalerna avlöst varandra. Hon och hennes feministiska försvar på UD har ett team bestående av bara kvinnor: Statsråden Margot Wallström och Isabella Lövin (biståndsminister) Annika Söder (kabinettsekreterare), Ulrika Modéer (statssekreterare), Anna Buhre Kervefors (presschef) samt ett stort antal administrativt folk där alla kön finns representerade.

Jag vet inte, men vad är feministisk försvar-. och säkerhetspolitik? Jorden sägs ju bli en fredligare plats om kvinnorna tar rodret. På vilket sätt främjar Wallström och hennes kvinnliga medarbetare världsfreden? Så här långt har man bara skapat förvirring som börjar anta formen av kaos. Hur osams ska vi bli med viktiga länder på kartan innan det feministiska tar överhanden? Nu sås bara split mellan Sverige och arabvärlden. Det kan visa sig vara förödande. Inte minst för det förtroende som Sverige trots allt har haft världen över.

Wallströms eviga tjat om "Mänskliga Rättigheter" ska tydligen hjälpa oss in på observationsplats i FN:s säkerhetsråd för några år. Men med nuvarande snurr och surr lär det inte bli så. Att springa omkring och utdela näsknäppar till höger och vänster lönar sig inte. Makthavare i andra delar av världen kan faktiskt tänka själva. Det Wallström och c:o åstadkommer är bara plakatpolitik i vårt eget land. Snart vill ingen annan nation ha något att göra med Sverige.

Spelet i arabvärlden har pågått i decennier med sin topp under 70- och 80-talet då Olof Palme var statsminister och Sten Andersson utrikesminister. Vi är många som har undrat om inte Palme mördades p g a sitt intrikata nosande i världens mest dysfunktionella länder.

På vilket sätt är Sverige ett föregångsland i klassen Mänskliga Rättigheter? Här där man får sparken för sina åsikters skull. Här där rättssamhället har olika måttstockar beroende på vem som begår brottet. Här där tystnadens kultur råder. Här där karriär och egna intressen går före föräldraansvar och omhändertagande av åldrande föräldrar. Här där självcensuren har blivit norm och folk åker land och rike runt för att "utbilda oss i rätt tänkande".

Städerna förfaller sakta, det spars på snart sagt alla områden. När mörkret är som tätast ligger gatorna svagt upplysta och orkar knappt framkalla skuggorna när vi går eller kör hem. Sönderslagna busskurer sprider skärvor runt omkring sig så det knastrar under fötterna, vecka efter vecka; månad efter och månad.

Ingenting görs åt Europas högsta våldtäktstal. Wallström skrattade när radiopodden Granskning Sverige ställde henne inför detta faktum.Men antagligen gör hon ett besök i Indien där det begås så många "otäcka våldtäkter". Det krävs av en feministisk utrikesminister...

Kommentarer

Anonym sa…
Förhoppningsvis väcker Utrikesministerns ord om demokrati och frånvaron av den i Saudi,frågan om lämpligheten att i hundratusental ge asyl till de som omfamnar stora delar av samma trossystem sharia som tillämpas i Saudi.
Maj Grandmo sa…
Kan man tycka. Samtidigt kan det ju då hävdas att det är på grund av tillståndet i t ex Saudiarabien som folk behöver komma hit.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn