En god svensk reder någon annan

Idag är det Sveriges nationaldag. Hurra, hurra, hurra! Det borde vara självklart att faktiskt FIRA nationaldagen som den samlande enheten för oss alla. En dag att minnas tillbaka, en dag att se framåt och en dag att känna hur underbart det är att vara född och uppväxt i et underbart land med sina runda, bulliga kullar och lysande gula rapsfält, där friheten och traditionerna får samsas i det gemensamma arvet.Men när bloggaren slår på radion, P1, så börjar det med en präst som predikar om en gränslös värld och att ALLA ska få leva här. Just här hos oss. Vad nu det kan spela för roll i en gränslös värld. Sedan fortsätter det med de oundvikliga och förutsägbara frågorna. Vem är det som är svensk? Klipp från Billströms "blå-blonda"fadäs, REVA-kränkta och rasprofilerade friåkare, "Liten skär" och SD. Därefter får vi höra att nationaldagen på "sedvanligt sätt" ska fira utländska medborgare som nu har blivit svenska medborgare. Och slutligen en hög med människor som bryter på svenska och tillfrågas om de känner sig svenska.

Varför detta oerhörda problematiserande? Det verkar handla om rena skammen. Sverige är ett skitland, that's it! Vi mobbar och beter oss som svin mot de icke-representativa för vårt land. En utbredd rasism och exkludering möter den nye, presumptiva medborgaren.
Vidare har vi ett imperalistiskt förflutet, likhetstänkande och präglade av intolerans och snikenhet. Ordet rasism dyker upp sju gånger i minuter.

Suck. Varför inte ta upp vår fred och frihet sedan 200 år tillbaka? Varför inte säga något om våra framgångsrika författare? Våra uppfinnare? Nobelpristagare? Den speciella svenska mentaliteten av att försonas istället för att gå i kamp mot varandra? De etniska svenskarna (minst tre generationer tillbaka) ÄR faktiskt ett ett folk. Att förneka och smutskasta detta är en nationell självförnekelse som nog måste vara unikt för Sverige i världen. Att hela tiden anklagas, förminskas och dessutom diskrimineras i sitt eget land, blir för mycket för vilken filbunkslugn svensk som helst.

Frågan är om inte beslutet om att de som befinner sig illegalt i Sverige ("papperslösa") bjuds på sjukvård och tandvård för enbart 50 kr, åtminstone borde väcka tigern i svenskarna. Detta drabbar ju den allra innersta kärnan av det vi kallar för Sverige. D v s de enda vi slår oss för bröstet för och anser att vi är världsbäst på: Välfärd.

När det gäller Välfärdssamhället har vi inga dubier i hyllningarna över den svenska modellen. Att inte köpa kött från Irland är i själva verket ett nationellt ställningstagande för att Sverige är bäst. När vi klagar på främst USA:s bristande sociala nätverk för fattiga, så manifesterar vi en Storsvensk syn på att vårt system är bäst. Det är mycket vi är världsbäst på. De typiska ordalydelserna "bäst i klassen" och "svensk standard" talar för sig. Sverige är ett fantastiskt land.

Men att hylla Sverige som det diffusa Du gamla, Du fria, det är inte OK.

Elisabet Höglund, gammal utrikeskorre som numer lever ett ganska undanskymt liv. Hon har brutalt nedmonterats efter alla hennes krönikor som kritiserar klimathysterin. Höglund har alltid haft pondus som en konservativ röst i vänstersverige. Därför är hennes uttalande häromdagen om den svenska nationalsången mycket märklig,

Egentligen handlar det om en krönika för ett år sedan där Höglund skriver om att Sveriges nationalsång, Du gamla Du fria, egentligen är ganska obehaglig med sina referenser till stormaktstiden och krig. Fine, inget mer att säga om detta. Du gamla Du fria är faktiskt en hyllning till Sverige som ett land att räkna med i världen. Men detta om krig och imperialism framgår inte av texten som enbart är en hyllning till ett land som är beständigt; "Jag vet att du är och du blir vid vad du var." (den korrekta frasen, felciterad i texten).

Men det i år som den ett år gamla krönikan har spritt sig över de sociala medierna. Den har delats 21.000(!) gånger sedan i måndags. När nu Höglund intervjuas så föreslår hon (i ett svagt ögonblick) att en nationalsång borde handla om den "vackra mångkulturen".

Bloggaren tror faktiskt inte detta är Höglunds innersta önskningar. Istället är det ett impulsivt uttalande som passar dagens PK-Sverige, det tror jag att hon vet också. För Höglund behöver lite good-will eftersom hon har uteslutits från de mer seriösa sammanhangen på sistone. Let's Dance kan ju knappast räknas som seriöst.

Uppriktigt sagt tror jag Elisabet har ont om stålar. Hennes klimatkritik har stått henne dyrt. En av Sveriges definitiva heliga kor får, likt alla andra kor, inte slaktas utan repressalier. Att kritisera den skattetöstiga klimatpolitiken är inte populärt. Inte alls populärt. Klimatförtrycket försöker förändra vår livsstil och kommenterar varje skalad lök, varje bortslängd potatis som höjden av slöseri. Istället ska vi ju sträva mot en "hållbar utveckling".

Det är lite symptomatiskt, men kritik mot klimathysterin, genusvansinnet och mångkulturalismen brukar löpa tillsammans. Bloggaren tror att det är p g a av all avsaknad av logik som gör att det är många av oss som inte kan acceptera något av dessa uppenbara stolligheter.

Men tyvärr innebär den ängsliga delen av den svensk mentaliteten, att vi inte vill gå i klinsch med det allmänt accepterade. Därför läcker svenskarnas logiska förmåga som ett såll.

Igår kväll pratade jag med en kompis om det faktum att de nyproducerade lägenheterna i stan har en hyra på 10-15.000 kr/mån och att ingen av oss skulle klara av detta. Men samma dag hade jag observerat några vaggande somaliska tält på området för de dyraste lägenheterna och när jag berättade detta för min kompis så svarade hon: "Men tänk på vad alla avgångsvederlag kostar kommunen"!

Det är just denna logiska bristsjukdom, uppbackad av media, som lever och frodas i den svenska befolkningen. Man har ingen aning om det faktum att de med avgångsvederlag är försvinnande få jämfört med 500-1000 12-barnsfamiljer i nyproducerade lyxvåningar. När jag då sade detta blev hon arg och ville avsluta samtalet.

På nationaldagen kan man konstatera denna enorma klyvning hos svenskarna (sedan tre generationer) att det är OK att 1000 människor kostar flermiljonbelopp medan 20 kommunpolitikers avhopp väcker höjden av ilska. Orsaken: Media.

12-barnsfamiljer i lyxlägenheter väcker ingen anstöt eftersom det är "samhället" som betalar, medan avgångsvederlagen betalar vi. Detta är ett bevis på den internationellt kända svenska dumheten

Förmodligen skulle inte P1:s lilla mångkulturspanel råka illa ut om de tog upp Den svenska Dumheten. Tvärtom skulle det leda till allmänna skrattorgier.

Så min önskan på Sveriges nationaldag är att svensken, den s k majoritetsbefolkningen, ska använda insidan av huvudet istället för de utåtstående öronen.

Grattis Sverige idag!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn