Hänsyn till dödsDenna fantastiska satir upptäckte jag på Merit Wagers blogg. Hon hade i sin tur snappat upp den för flera år sedan och den dyker upp vid denna tid varje sommar.

TILL ALLA ANSTÄLLDA
Det är med stor glädje jag informerar er att företagets årliga midsommarfest ska firas med utegrillning vid Hällens Badplats den 20 juni. Vi arrangerar med bord och stolar, utebar, salladsbuffé och en tvåmansorkester kommer att spela mysiga sommarsånger under aftonen.
Dags att koppla av och njuta av kvällen! Ni kan se fram emot att möta VD som kommer att vara lekledare och även ansvara för att midsommarstången kläs. Ni får gärna ta med egen snaps – företaget står för fritt vin, öl och alkoholfritt!
Jag önskar er och era familjer en härlig midsommar!
Tina Johansson
Ansvarig för personalfrågor
—————————–
3 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Det var inte alls meningen att gårdagens meddelande skulle isolera våra icke-svenska kollegor. Med tanke på att vårt midsommarfirande grundar sig på ogudaktig asatro, så har vi beslutat oss för att kalla vårt möte ”våravslutning”. Som en följd av detta kommer det varken att finnas en majstång eller sjungas några snapsvisor.
Jag önskar er och era familjer en trevlig tid.
Tina Johansson 
Ansvarig för personalfrågor
—————————–
4 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Efter påstötningar från en medlem i Anonyma Alkoholister kommer vi att ha ett ”torrt” bord. Det kommer därför endast att serveras alkoholfritt vin och lättöl till buffen. Med tanke på de löneförhandlingar som just genomförts har facket lagt in en intervention om medtagande av egen snaps. De anser det vara ett hån mot de lägst avlönade medarbetarna att känna sig tvingade till att ta med egen snaps. Därför kommer det att vara förbjudet att ta med sig egen starksprit.
Tina Johansson 
Ansvarig för personalforskning
—————————–
8 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
För att tillfredsställa alla avdelningens medlemmar i ”Weight Watchers” kommer vi att ställa ett bort ett stycke från grillen. Dessutom kommer en mobil toalett att ställas ut för de två som väntar barn. Jag har beslutat att bögar får sitta bredvid varandra. Lesbiska kvinnor behöver dock inte sitta bredvid bögarna, utan får ett bord för sig själva. Självklart får bögarna ett blomsterarrangemang på sitt bord!
Är ni nöjda nu?
Tina Johansson 
Ansvarig för dårhuset
—————————–
10 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Efter samtal med några medarbetare så kommer vi att skydda icke-rökare För rökare och placera rökar- respektive ickerökarbord i varsin ände av badplatsen. Alternativt placeras rökarna i ett alldeles eget, tättslutande, tält. Som ett annat alternativ finns möjligheten att sätta alla icke-rökare i livräddningsbåten ute på sjön!
Tina Johansson
Ansvarig för förtryck av personal
—————————–
11 juni
 TILL ALLA ANSTÄLLDA
Vegetarianer! Jag har bara väntat på er! Jag struntar fullkomligt i om det passar er eller inte: Vi kommer att grilla!!! Om ni vill får ni gärna flyga upp till månen för att den 20 juni kunna sitta så långt bort som möjligt från ”dödsgrillen”, som ni kallar det. Njut av salladsbuffén och käka råa tomater! Förresten: Tomaterna har också känslor. De skriker när man skär i dem, jag har hört det. Där fick ni!
Jag önskar er alla en urusel midsommar.
Slampan från tredje våningen—————————–
15 juni
TILL ALLA IDIOTER PÅ AVDELNINGEN
Frågan från miljövännerna om varför vi måste förbränna organiskt material och förstöra ozonskiktet när vi grillar var droppen. Jag fullkomligt skiter i er midsommar!!! Gör va fan ni vill. Sup er fulla och kola av!!!
Tok-Tina—————————–
16 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Jag är säker på att jag talar för oss alla när jag önskar och hoppas att Tina Johansson är på bättringsvägen. Det skulle uppskattas mycket om ni hjälper till och skickar många ”krya på dig”-kort till avd. 32, Psykologiska rehabiliteringen här i stan. Ledningen har under tiden bestämt att det inte kommer att bli någon fest den 20 juni. Ni får ledigt denna eftermiddag på företagets bekostnad.
Fredrik Lindfors 
Tillförordnad ansvarig för personalfrågor

__________________________________________________________________________
Det värsta är att detta inte alls ligger speciellt avlägset från det nuvarande tillståndet i Sverige: Grinigt tassande på tå för alltfler kravmaskiner som i sin tur öppnar dörrarna på vid gavel för anpassning till alltmer extremistiska gruppers verklighetsförvanskande idéer.
Den särdeles sjukliga utvecklingen har lett in oss på en väg som befinner sig ljusår från den snitslade banan som betyder demokrati och frihet.
Hänsyn innebär inte att man utplånar sig själv. Eller utplånar andra.
Ett annat exempel på det sistnämnda är taget från Aftonbladets söndagsbilaga där man varje vecka skulle försöka se en 3D-bild i ett från början obegripligt mönster. Det var svårt. Man fick hålla på en stund, testa olika avstånd och perspektiv för att sedan, helt plötsligt bara se en tydlig och snygg 3D-bild.
Men AB blev nerringda av arga och frustrerade människor som hade blivit kränkta för att de inte kunde se det man förväntade sig att se. De trodde på allvar att AB bara fnittrade i bakgrunden åt alla idioter som satt och rådbråkade sig i timmar med något fullständigt olösligt.
Men, nej, AB förklarade att detta minsann inte var någon bluff och gav tips och råd om hur man bäst skulle lösa problemet. Men som bekant har svenskar dåligt med tålamod. Om det inte går att lösa ett problem inom en minut så skriker man på kommuuuunen, eller som i AB:s fall. förbud mot dessa bilder i fortsättningen.
Det var lite mer tåga i AB på den tiden (20 år sedan) så man brydde sig inte så mycket om den ökande samlingen kränkta medborgare. Men till slut fick man nog: Man publicerade detta brev:
"Jag tycker era s k 3D-bilder är ett hån mot alla som av olika anledningar inte har förmåga att se bilderna. Tänk t ex på oss enögda".
Andemeningen i hänsyn är inte att begränsa andra människors frihet. Då blir hänsynen en illa dold begränsning av den medborgerliga frihet som måste finnas i en öppen demokrati. Slutligen leder det begränsande livsutrymmet till förtryck. Då är demokratin inte demokrati längre.
Men idag har svenskars frihet begränsats, i vissa fall råder det ett renodlat förtryck. Ett exempel är allt hukande och t o m statliga direktiv för hur en svensk skolavslutning ska se ut. Här blir begränsningen av elevernas frihet att fira skolavslutningar som de önskar, ett förtryck eftersom beslut tas högt över deras huvuden.
Ingen talar idag speciellt mycket om frihet idag. Istället är det bara rättigheter som utlovas för den ena gruppen efter den andra. Att friheten inte längre nämns som den fundamentala demokratiska rättigheten, beror på att de rättigheter som nu sprids ut till allt tveksammare grupper av människor och aktörer, innebär begränsningar av våra och  integrerade invandrares rättigheter.
Ingen tycks förstå att hänsyn är en sak och rättigheter en annan. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn