Katerina och vargarna

I det mest sekulariserade landet i världen finns det ändå religion. Den väg som leder till nåd och evigt liv i Sverige är tron på mångkulturen och klimathotet. Precis som i alla religioner hjälper det inte att ta fram resultat som tyder på det motsatta och att presentera en avvikande bild av den faktiska verkligheten.

Om så sker bussas helveteshundarna och vargarna lös på angivaren, hädaren, kättaren och angriparen "på demokratin". För förutom religion, är demokrati bara en täckmantel för det första: religion. "Tror du inte på mångkultur och klimathot angriper du demokratin". (OOps, glömde Värdegrunden).

Ett sådant synsätt brukar förknippas med diktaturer.  Tyska Demokratiska Republiken (DDR), Demokratiska Folkrepubliken Korea (Nordkorea), kommunistiska mördarnationer som roar sig med att kalla detta för demokrati.

Sverige är till namnet en demokrati. Men vi vet hur det ser ut i praktiken. Så här skriver Lotta Gröning på SVT Opinion:

"I rädslan för att skapa rasism har känslomässiga positiva argument om invandring dominerat det politiska samtalet, länge fanns ingen debatt alls. Det räckte med att någon sa att invandringen är för stor för att denne skulle stämplas som rasist. "---------


---------"Några har valt att ta steget och bestämt sig för att våga säga vad de tycker. Jag tänker speciellt på Katerina Janouch, Ann Heberlein och Tino Sanandaji.
Det är tre kända personer som utmanat åsiktskorridoren, tre personer som alla är uthängda, skinnflådda och nedvärderade i egenskap av sina åsikter. De har gått utanför ramarna och fällan har obönhörligt slagit igen."


Nu har då Katerina Janouch blivit kastad åt vargarna i fårakläder. För att vara så känslomässigt blödande och bära sitt kors som godhetens apostlar, är det något motsägelsefullt i hur de behandlar ett byte när de väl har fått vittring på det. Besinningslöst sliter de sönder det, tänderna mal igenom kött och ben, och man ger sig inte förrän bara skelettet finns kvar.

Vad som nu har retat upp åsiktspoliserna i den trånga korridoren är att denna Janouch har uttalat sig negativt om Sverige! Främst är det kritiken av invandringspolitiken som väckt så ont blod att detta har letat sig ända upp på toppen.

Men först: Så här kan det låta när vargarna hugger:

"Utan att nämna några källor, utom ”en polis jag känner mycket väl”, hävdar hon att 75 procent av de 30 000 illegala nyanlända är män över arton år som utger sig för att vara barn, att det finns 55 no-go-zoner i Sverige där poliser är rädda att operera, att man i Sverige på grund av immigrationen inte har råd att ge pensionärer mat och att folk dör i sjukhusens cancerköer."

Berättar artikelförfattaren Carl Ruster, Och mmhr..... har Janouch fel? Finns det något som kan vederlägga åtminstone de tre första påståendena? Men:

"Det hela blir en rasande fars när hon rasbiologiskt beskriver svenskar som karga, torra och tråkiga - men för all del snälla, intelligenta och arbetsamma. Eller när Veselovský läser upp rubriker från de tjeckiska tidningarna som ”Sverige har blivit en kläckningsmaskin för jihadister” eller ”immigranter terroriserar Sverige” ".


Ok, så Janouch har haft fräckheten att berätta om de missförhållanden som råder i Sverige. Det kunde ha slutat där om inte vargarna hade börjat slita henne i stycken. I Uppsala hakar bokhandlerskan Elja Lietoff Schüssler på slakten och plockar bort Katerina Janouchs barnböcker från hyllorna.

Elja är en av änglarna som "väljer att ta ställning" mot hat och rasism. "Hat" i hennes och åsiktspolisernas värld, är att någon berättar en obekväm sanning offentligt. I Sveriges fall är det också ett brott mot demokratin eftersom det hela inte platsar in i Värdegrunden som bloggaren hellre vill kalla för Värdegrumlet.

Men när någon även förolämpar Sverige utomlands kan inte ens statsministern hålla tyst. Det hänger väl också ihop med värdegrundsdemokratin. Så här säger Stefan Löfven:

"– Det är en person som gör ett, enligt min uppfattning, väldigt konstigt uttalande. Respekten är stor för den svenska och den nordiska modellen, att vi kombinerar produktivitet med jämlikhet, bra arbetsvillkor för löntagare med produktiva och effektiva företag och en välfärd som bidrar. Det finns en stark tilltro till det."

Vältalig som alltid.

Katerina Janouchs uttalanden i tjeckisk TV är egentligen inte värd en krusning på vattenytan. Detta är hennes privata och personliga upplevelse av ett Sverige som hon anser har förändrats. Rätt eller fel spelar egentligen ingen roll. Att nu detta blåses upp till orimliga proportioner får som vanligt resultatet att hela världen får tillgång till dessa uttalanden. Det är bara att gratulera. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare