Oj, så rika vi är!

Vi har fått höra att Sverige är beroende av invandrare för att förstärka statens inkomster. Tillväxten det sista kvartalet 2015 var nästan 4 procent! Ingen är gladare än media som nu triumfartat meddelar att "Sverige går som på räls. En fantastisk ekonomisk, historisk högkonjunktur". Fast verkligheten överträffar som vanligt det falska eller inbillade. Tillväxten beror, enligt Dagens Industri, på kraftigt ökad offentlig konsumtion.

Det är inte svenska folkets konsumtion av iPads, nya bilar och båtar som avses som offentlig konsumtion, utan om alla de jobb som har skapats p g a invandringen från lågutbildade folk från länder som Somalia, Irak, Afghanisten, Syrien m fl. Ingen vet, men förslagsvis har 50.000-60.000 nya jobb tillkommit i den offentliga sektorn om man räknar med såväl själva asylmottagandet, Migrationsverket, alla tolkar, HVB-hem med 24-timmars bemanning, socialtjänst, gode män, jurister, domstolar, flyktingförläggningar, indrivare till Bert Karlsson, polisutryckningar/insatser, rättssystem, med speciella migrationsdomstolar som gör det möjligt att överklaga utvisningsbeslut hur många ggr som helst.

Det är klart att statens inkomster ökar ju fler som betalar skatt. Men om allt mer av skatteinkomsterna viks för att mata maskinen till förmånen för invandring, så snarare minskar inkomsterna som Sverige så väl behöver för sina egna invånare. De gamla, de sjuka, skolan, sjukvården som går på knäna, det obefintliga försvaret, serviceenheterna som t ex posttjänsterna och bibliotek, den katastrofala poliskåren, räddningstjänstens, kommunens undermåliga service till medborgarna som visar sig överallt. Allt från spruckna vägar med hål överallt, så svag gatubelysning att man numera måste ha dubbla cykellysen, plogning under all kritik på vintern, till bostadsbristen där nu flyktingar får gå före i kön utan att passera Gå. Antal personer i bostadsköerna här i staden är 25-40.000, beroende på hur man räknar.

De hundratalet miljarder som flyktingindustrin kostar kunde man överföra till alla dessa bristområden. Svenska folket som under drygt 40 år betalade världens högsta skatter, gjorde det inte för att strö dem över 2 miljoner människor som kommer till landet och bara ska bo här utan att bidra det det offentliga samhällsmaskineriet, 80-90 procent saknar legitimation..

Vi har minusränta i Sverige för att inflationen förhoppningsfullt ska befinna sig på en normal nivå. Ett tag hade Sverige deflation vilken anses skadligare än inflation på den lönemarknad som Sverige har. Men när väl Riksbanken höjer räntan igen kommer de med stora boendeskulder i värsta fall få en höjning med 180 procent över sina disponibla inkomst!

Vad som sedan händer är att minst en tredjedel av kommunerna kommer att höja skatterna för att skaffa fram allt det som anses som nödvändigt för den stora nytillkomna skaran. Invånarna får alltså mindre i plånböckerna och man tvingas ner på sparlåga för att ha råd med levnadsomkostnader. Samtidigt kommer den allmänna servicen för de ordinarie medborgarna att trasas sönder än mer.

Arbetslösheten drabbar sedan framför allt industrisektorn, företag läggs ner och flyttar utomlands där det fortfarande lönar sig att producera. Men offentliga sektorn växer och växer i den humanitära stormaktens tjänst. Men när företagsdöden accelererar så kommer tillgången till fräscha pengar som trots allt matas in i offentliga sektorn, att sina.

Vi går mot en dyster framtid, den saken är klar. Likt krisen 2008 så kommer det hela att starta med att husägarna inte längre kan betala in sina astronomiskt höga lån. Bankerna drabbas precis som då av konkurser på epidemisk nivå. Staten, d v s vi, får då gå in och rädda bankerna till belopp som vi kanske inte ens har.

Svenska staten får så till slut göra som Grekland: Stå på knäna och be Världsbanken om krediter.

När Magdalena Andersson tillträdde som finansminister gapade hon om att "ladorna är tomma". Man har sedan dess lånat flera miljoner... i timmen, uppger SvD. Det låter så tokigt att det måste vara sant.

Svenska politiker har inget som helst begrepp om pengar. Den nuvarande regeringen tycks tro att man spelar Monopol. OK, köper tre hotell på Strandvägen och använder dem som asylförläggning. Den stackars satan som råkar hamna på Strandvägen får alltså betala ett hutlöst belopp.

Som sagt, att låta folket betala för vansinne och sämre vård, skola, omsorg o s v i den högre skolan, är faktiskt brottsligt. Åtminstone borde det vara det.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn