Ingen svensk kultur om Skatteverket själva får välja


Tin Gumuns, är hon bekant? Hon är en av de få fäbodskullorna i Sverige. Ni vet det där Mona Sahlin-citatet: "Ni har en kultur - vad har vi? Midsommar och sådana töntiga saker". Måna har säkert aldrig hört talas om fäbodskullarna - och ingen annan stockholmare heller. Och definitivt inte Skatteverket. De driver in skatt till varje pris som helst. Skatteverket och de skyhöga svenska skatterna är egentligen det största beviset på vilket kallt och människofientligt land Sverige är. Den s k välfärdsstaten behöver enorma skatteintäkter så att Försäkringskassan kan betala tillbaka dem i form av bidrag. = /

Tin Gumuns har tagit fasta på en av de mest påtagliga exemplen på vad svensk kultur handlar om. Hennes idylliska och genomsvenska gård ligger strax utanför Rättvik där hon återvänder till den bondekultur som vårt land vilade på under många decennier. Med gamla pålitliga metoder kärnar hon smör och tillverkar ost bl a. Hennes tio kor stressas inte av konstant mjölkning och abnormt stora, tunga juvrar. Kalvarna får också leva i det bästa av marker. Detta är så ekologiskt så det borde få hela Miljöpartiet att hoppa halvvägs upp till månen. Den småskalighet som dessa förordade på 80-när partiet var ungt, är totalt bortblåst idag när sådana byråkrater som Gustav Fridolin tagit över. Istället har regleringarna av det svenska jordbruket, klimatskatter och minutiösa politiska fingrar i mjölken hindrat varje självständig utveckling. Istället importeras allt mer eftersom den svenska produktionen av råvarorna har blivit så dyr. Landsbygden dör sotdödan och hela Stockholm tittar på.

Det som har hänt hos Tin Gumuns fäbod är att Skatteverket har huggit klorna i den. Hon har ingen el på sin gård så Skatteverket kan inte avläsa hennes kassaregister. De tror att man blir blåsta på massor av härliga fäbodsskatter. Att svensk kultur snarare skulle sponsras framför byråkratiskt krångel, har aldrig fallit dem in. Man har aldrig besökt fäboden trots inbjudan från Tin Gusum utan sitter i Stockholm och kräver avancerade och dyra energilösningar som t ex solpanelser och dieseldrivna el-verk FÖR ATT FÅ IN UPPGIFTERNA FRÅN KASSAREGISTRET!!!

Denna kostnad kommer i sådana fall bli dödsstöten för Tin Gumuns' fäbod. Hon är ingen rik person men blir misstänkliggjord som om hon vore miljardär och placerar sina pengar i "skatteparadis".

Ponera, bara anta att det handlade om kurdisk eller arabisk kultur. Eller kinesisk, sydamerikansk eller rent utav amerikansk kultur; nog skulle dessa bli sponsrade med pengar både från stat, kommun och näringsliv?

Håkan Lindgren skriver i SvD om "Hur svensk kultur reducerades till gnäll" och att själva definitionen på "svensk kultur" upplöstes genom att makteliten medvetet sopade bort Sveriges historia och med denna  våra traditioner:

"Vi bor i ett land som nyligen har gjort sig av med en stor del av sin historia och sina traditioner. Vi har lärt oss att inte sakna dem. Vi har blivit tillsagda – och accepterat – att det vi förlorade var värdelöst jämfört med moderniseringens alla rationella fördelar. Sverige har inte varit den perfekta, harmoniska välfärdsstaten: det har varit ett land med infrusna, olösta konflikter, som vi haft råd att skjuta på framtiden på grund av en långvarig högkonjunktur. Ett land med en befolkning som har varit lika osäker på sin plats som om den själv invandrat hit någon gång på 1960-talet. Hur länge kan man fortsätta leva på det sättet?"

Notera; "Vi har blivit tillsagda - och accepterat - om att det vi förlorade var värdelöst jämfört med moderniseringens alla rationella fördelar.

De hårt kämpande fäbodskullorna ska också slaktas i samma anda. Ett historielöst folk med sin kultur skjuten i sank är ett folk som inte har något att säga till om.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare