Om att vara en "preppare"


"Preppare" är ett nyord på frammarsch och säger väldigt mycket om den tid vi lever i av krig, terrordåd, våld, förstörelse, naturkatastrofer, klimathot och hotet mot hela västvärldens civilisation i form av en totalförändrad demografisk sammansättning, när tredje världen har letat sig hit. Tillsammans med en politisering av såväl universitet som media och folkvalda som avskärmar sig mer och mer från det folk de är tillsatta att tjäna, ligger pyrande konflikter i varje buske. Händer knyts i fickorna och stumma läppar indikerar att aggressioner och frustration snart måste få ett utlopp.

Vi såg det för tre veckor sedan när Folkets demonstration ägde rum. Efter ett möte på Norrmalmstorg där flera kända invandringskritiker talade, tog en form av medborgargarde eller motståndsrörelse om man så vill, över och ryckte fram i Stockholms centrala delar där de, framför allt på Centralstationen, utmanade ungdomar med uppenbart utländsk härkomst. Eventuellt var dessa s k marockanska gatubarn, ett nytt begrepp från känslospelande media.

Preppare är tydligen folk av alla de slag: Gröningar, religiösa, tvångsneurotiker och paranoida eller helt enkelt rädda människor som inte vill stå utan skydd när det smäller. Svenskar klarar inte av många dagar utan ström, färsk mat, kommunikationsmedel, sjukvård och/eller en generell samhällskollaps av världens största offentliga sektor. Det skriver Annika Borg, både älskad och hatad präst Svenska kyrkan:


"Det svenska företaget Body Guard, som säljer säkerhetsprodukter som personlarm och olika sprejer, berättar om 250 procents ökning under 2015 jämfört med försäljningen året före. Skälen, menar man, är den ökande oron och otryggheten i samhället. Morden på Lisa Holm och Ida Johansson samt Ikeamorden, nämns som konkreta händelser. Många föräldrar och anhöriga handlar prepping-produkter till döttrar, svärdöttrar och andra kvinnliga släktingar. Det har accelererat under hösten. Från österrikiska och tyska medier kommer uppgifter om att vapenförsäljningen ökat under den pågående flyktingkrisen. I Österrike uppgavs att det i huvudsak är kvinnor som skaffar sig vapen."


En ganska rolig blogg heter Prepparen - bered dig på det värsta och ger massor av tips för hur man överlever när katastrofen är ett faktum. Med tanke på typen av tips av praktisk och teknisk karaktär, så är nog Prepparen en man. Prepparen är faktiskt nästan alltid man.

Han har gått kurser i hjärt- och lungräddning, vårdande insatser i t ex sårhantering och infektioner. Preppar för ett scenario utan el där han laddar med eldon av flera slag, stormkök med tillhörande uppvärmning som bensin och naturligtvis att han själv håller sig varm och torr.

Vid en naturkatastrof av monumentära mått där även vattnet förgiftas, föreslår Prepparen vattenreningstabletter och filter. Han är påhittig Prepparen.

Han skriver att av Sveriges preppare är omkring 95 procent män enligt egen forskning. Men att föreslå kvotering vill han inte!

Fru Pepper är i alla fall kvinna, men hennes blogg är snarare av politisk karaktär och hon oroar sig över utvecklingen i världens konflikt- och krigshärdar. Dessutom ser hon utvecklingen i Sverige som allt oroligare med den snabbt växande muslimska befolkningen av främst män. En sjukvård i kris och en bristande samhällsservice i allmänhet, gör att hon nu börjar se om sitt eget hus. Hon odlar redan alla grönsaker själv, hennes far är jägare och hon själv funderar på kaninuppfödning... Ja, varför inte? En ständig tillströmning av gott, saftigt kött. Och hon vet hur man gör sin egen tvål.

Bloggaren känner faktiskt en kvinna som är preppare. Hon är mest inne på konserver och att man har tak över huvudet, eventuellt en slags jordhåla där man kan vara säker från bombningar, extrema stormar och plundrande, kringresande ligor. Men hon har tillförsikt. Efter katastrofen kommer Jesus tillbaka och upprättar det tusenåriga riket...

En sak som inte riktigt framkommer är hur solidariska prepparna ska vara med andra människor som är icke-preppare. Antagligen kommer man att bli förvånad.
Kommentarer

Anonym sa…
Är bara icke-prepparna oskyldiga till det mångkulturella helvete som de skyldiga röstat fram har jag inget emot att dela. Men de skyldiga tänker jag bara dela ammunition med..

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn