Medias kelgrisar
Bloggaren såg Mellon igår kväll. Som vanligt bestod den av skitlåtar och prål värdigt en clown. Ljuseffekter och bombastiska presentationer av artister som inte har något med artisteri att göra. Och så då: Gina Dirawi...

Denna människa har skaffat sig en helårsprenumeration på SVT:s största evenemang. Och SVT:s nya VD, Hanna Stjärne, älskar tydligen sin megastjärna som alltid säger de lämpliga PK-ramsorna och minns nästan alltid sitt manus (fast uttalet är det si och så med). Utan ett sådant är bruden så nollad och korkad att man skäms för hennes skull. Hon är en katastrof i intervjuer med mer eller mindre kända figurer som knappt får en syl i vädret. Men Gina är SÅ rätt. Kvinna, ung, snygg (fast kranen har hon nog fixat ett par gånger), muslim, rasifierad från Mellanöstern och med någon form av vänsterstuksmentalitet. Fast tjejen vet så lite om världen att hon omöjligen kan ta ställning mot t ex vargjakt eller vet vem Julian Assange är.

Hanna Stjärna bjuder inte på något annat än vänsterpropaganda utan sitter i knät på politiker och myndigheter och kommer bara att distribuera statens direktiv på lämpligt innehåll. Som Gina Dirawi. Säga vad man vill, men nog var Eva Hamilton en ganska smidig och öppen person med lite sinne för vad som går hem i stugorna.

Dirawi har emellertid gjort bort sig flera gånger. Vid ett tillfälle gjorde hon reklam för en bok av Lasse Wilhemsson, Är världen upp och ner? Denne Wilhemsson ifrågasätter om Förintelsen av judar, zigenare och handikappade verkligen ägde rum och han förenar sig med extremhöger i tron på en världsomspännande judisk konspiration. Dirawi tog bort sin "annons" och sade att hon tyckte boken verkade bra även om hon bara läst "typ 9 sidor".

På sin blogg har hon skrivit en rad inlägg om Israel-Palestinakonflikten. Alla lika korkade och sönderkörda:

Sionisterna asså, dom ska alltid ligga bakom allt (JUDAR) !!!”

”Israeler och judar är omänskliga, de har inget blod i kroppen”
"En droppe blod av en arab är värd 1000 israeler"


Efter detta har hon med en viss rätt blivit kallad för antisemit. Fast egentligen... hon är bara ett vanligt offer för svenskt Israelhat och kan varken informera sig eller tänka själv. Hon har också fått walk-over eftersom hon är ung. Hmm,,, 25 år, är det så ungt?

Men hon är intressant som fenomen. Ungefär som Snoddas var på 50-talet med sin Hadderian-haddera. Han var till synes Dirawis motsats, förutom det faktum att han också hade korsdrag mellan öronen. Men han var ful, bonnig, obildad och hade ett minimalt ordförråd. Han slog igenom i Hylands Hörna med nämnda Hadderian-Haddera, Flottarkärlek. Publiken gav honom en stående ovation på fem minuter, det var helt surrealistiskt. Men Snoddas uttryckte aldrig en enda åsikt om någonting, vilket gjorde honom lite mer uthärdlig än Dirawi.

Ja-sägarna och de som lierar sig med makten och blir en del av den, behandlas ändå som seriösa, fristående specialister. Idag är det journalisterna som intervjuar andra journalister som är "politiska inrikesrapportörer" eller dylikt. Garanterat rödfärgade. Bland "riktiga" specialister finns lydhundar som träder in på scenen när saker har hänt och folk behöver lugnas. En sådan är Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi. Dessa uppdrag har/haft herr Jerzy Sarnecki:

Sarnecki har haft uppdrag bl a som ordförande för Nordiska Samarbetsrådet för Kriminologi, ledamot av Statens Institutionsstyrelses vetenskapliga råd, Kriminalvårdens vetenskapliga råd, ledamot i Humanistisk-samhällsvetenskapliga forskningsrådet, HSFR, ledamot i Regeringens barn- och ungdomsdelegation samt som expert i flera statliga utredningar. För närvarande är han bl a ledamot i Brottsförebyggande rådets vetenskapliga råd, ledamot i Regionala etikprövningsnämnden i Stockholm[2], ledamot av Stockholms Socialtjänstakademi och vice ordförande i Ulla Bondessons stiftelse.

Karln är nersmetad upp till öronen med politiskt taskspel och hans makt över oss alla är gigantisk. När Sarnecki talar stannar klockorna. När Sarnecki talar om att våldsbrottsligheten i Sverige har sjunkit sedan 1990-talet och rabblar upp en rad med siffror som säkert stämmer rent statistiskt, så har det inget med verkligheten att göra. Alla de råd, nämnder och styrelser som han sitter/satt i är regeringsuppdrag i direkt eller indirekt form. Svenska regeringar fungerar som Sanningsministeriet i romanen 1984. Enbart silade, preparerade och konstgödslade nyheter når oss. Nyheter som redan från början har gått igenom en reningsprocess.

Att anmält dödligt våld minskar statistiskt sett beror på flera saker. Det kan rubriceras på flera sätt, domstolarna har en uppsjö av juridiska omskrivningar. Att människor dör av misshandel, skottskador och knivskador är inte lika vanligt idag eftersom sjukvården är betydligt bättre på att rädda liv, särskilt i akuta skeden. Undersökningar på Södersjukhuset på hur många offer för våld man tar emot, baseras på enkätformulär. Här jämförs perioder helt vilt, ibland 4 månader, andra gånger 12 månader.  En annan aspekt är att vi har blivit betydligt fler i landet så statistiskt ser det ut som våldet minskar. Och så har vi då själva händelsen, som om den inte anmäls så har den inte inträffat.

Mörkertalet för, speciellt våldtäkter, är mycket stort. I en avhandling från Lund har man kommit fram till att om samtliga våldtäkter skulle anmälas så är de cirka 18.000 per år. Det innebär 50 våldtäkter per dag! Räknar man in även andra sexualrelaterade brott beräknas de vara 150.000 per år!! Ändå, obs ändå,  anmäls näst flest våldtäkter i världen i Sverige.

Sarnecki undviker att prata om våldtäkter. Dessa är svåra att gömma undan. Om frågor om dem någon gång dyker upp, så anmärker Sarnecki att det är "anmälningsbenägenheten" som ökar", trots att ingenting kan bevisas i den riktningen.

Om fenomenet Gina Dirawi glider vidare in i branschen så dröjer det väl inte länge förrän hon sitter med statliga utredningar i knät och håller 1:a majtal för sossarna. Det gäller att smida mens järnet är varmt.
Kommentarer

Lars Wibpm sa…
Snoddas sjöng INTE haderian hadera i Hörnan, det kom inte förrän vid skivinspelningen.
L.W.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn