Svammeldalen

Nu är så slut, Sommarens cirkus nr 1 belägen i Alemdalen. Den enorma mediaexponering som denna har haft säger oss något om vilken ankdamm Sverige anno 2012 är. Nu har inte bloggaren hört dem alla men det räcker att läsa en sammanfattning av de olika partiledarnas krumbuktande med floskler för att konstatera att varken IQ-nivå eller kunskap är speciellt hög bland våra politiska toppar.

Det verkliga Sverige finns inte med bland rosétält och camenbereostar, studietält och radioutsändningar. Under Almedalsveckan har ett fullt krig utspelat sig i Göteborg, i onsdags blev en man skjuten till döds. Detta Sverige vill ingen politruk ta i med tång. Istället för att sätta ljuset rakt på solar plexus, väljer man att sätta  det under skäppan och försöka hindra varje stråle från att ta sig ut.

Det verkliga Sverige skildras i trygga termer av 'barnfattigdom' och 'utanförskap'. Dessa  känner folk igen så därför kan man fortsätta att spinna sin väv runt en konstruerad pudelns kärna. Kärnan som innehåller den verkliga sanningen och frågeställningar om orsaker till denna negativa utveckling, maskeras med klassretorikoch jämställdhetsklichéer.
Ett nytillskottskott har varit Cecilia Uddéns Skäggradio. Där har det bara pratats om islam och araber sammanlagt under fyra timmar. Radio i övrigt har svämmats över av flyktingsgråt och kluvet land.
Det verkar som om man nu har satt in det riktigt tunga arsenalen för att befria det feltänkande svenska folket har av islam och framför allt islamism.

S k liberal islamism har presenterats som det icke farliga, icke hotande utan fullt rumsren och socialdemokratisk till sin karaktär. Vi får höra att liberala islamister brinner för jämlikhets- och jämställdhetsideal. Att de är extremt hjälpsamma och solidariska med de svaga. Att de politiska islamisterna bedriver välgörenhet och ser till att folket får mat. Och att de i stort sätt beter sig och tänker som oss själva.

Lösskäggen som Uddén och hennes gäster har är uppenbart ett sätt att avdramatisera det faktum att arabiska våren inte var något annat än en stor politisk kupp som kommer att skapa islamistiska diktaturer. Är någon förvånad? Människor som inte har en aning om vad demokrati är kan inte heller skapa någon. Tvärtom. Istället för att t ex Egypten har varit en någorlunda konfliktsfri stat med bra förbindelser till Väst, kommer man nu att sluta sig. Och bli biståndsland eftersom hela utvecklingen går i stå.

Den danske psykologen Nicolai Sennels har en långtgående erfarenhet och kunskap om den arabiskmuslimska kulturen. Och han har på detta sätt kommit till den politiskt inkorrekta slutsatsen att Öst och Väst är väsensskilda på de flesta sätt och aldrig mötas de tu. Framför allt gäller det det fundamentala samspelet människor emellan. Han har arbetat på ungdomshem för pojkar där han på nära håll har observerat en rad beteenden, tankesätt och känsloliv hos dessa muslimska gossar.

Skillnaderna är som störst i själva mötet med andra människor. I trassel med andra väljer man konfrontation och aggression istället för kompromisser och samtal. Detta bottnar i den extremt patriarkala samhällsmodellen där mannen anses som stark och handlingskraftig när han väljer att slå folk på käften istället för att diskutera som vi i Väst brukar göra.

Vidare är islam en ytterst kollektiviserande kultur där individen alltid är underordnad klanen och en Gud som man  betraktar som ett  allseende öga långt utanför sig själv. Gud är den ytterst dömande instansen och den guden verkar ganska oflexibel och intolerant i sitt förhållande till sina "får". Folket har också ett flockbeteende i förhållande till varandra. Det är familjen, släkten, klanen, en krets som gör allt tillsammans, t o m skaffar barn med nära släktingar.

Men även i det totala sammanhanget fungerar muslimerna som om de vore grenar på samma träd. En rot, en sluten stam med många grenar, beroende av varandra. Utan detta blir en muslim ingenting.

Kontrasten mot den västerländska människan är så omfattande att det är svårt att tänka PK, att vi genom massinvandringen av muslimer skulle öka våra länders mångfald. Det är bara om man samtidigt skapar sig en relativistisk tankemodell som det kan fungera. Men även den mest självsuggererade kulturrelativist kan  införliva den medeltida samhällssynen och föraktet för utveckling som finns hos muslimerna.

Att kalla denna kulturberikning för mångfald är lika dumt som att plocka blommor på Nordpolen. Det har sagts förut, men är det inte enfald att inkorporera detta i vårt moderna, sekulära samhälle. Det kan ju inte gå annat än åt ett håll: bakåt.

Och mycket riktigt, det är kräftgång vi upplever i Sverige av idag. På alla plan. Vår All time high befinner sig redan fem-sex decennier bort.

Och alltihop för att några tusentals hönshjärnor beslutade sig för att störta kapitalismen och bli "internationellt solidariska". Ja, de lyckades. Och sedan då? Vem ska ta hand om eländet ni har skapat?

Här i Sverige försöker man då på att koppla greppet på flera sätt: Åsiktsdiktaturen, nedvärderingen av vårt eget land och folk, den extrema exponeringen av snyftande asylanter och illegala plus en påspädning av klasstänkande. Att dagligen rapportera om rika knösar i förhållande till den ensamma mamman är mycket effektivt i ett land som Sverige. Avundsjukan verkar finnas i generna.

Kollektiva lösningar proklameras det nu om mer än på 40 år. Privat ägande är fult. Media söker med ljus och lykta efter missförhållanden i den privata sektorn. Däremot gör man inget av detta i den offentliga sektorn. Förklaringen är enkel: Offentlig verksamhet är ofta så undermålig och ineffektiv att den slukar resurser utan att någon förbättring synes. Vinster görs naturligtvis i offentlig verksamhet, dessa placeras i kassaskåp för okonventionella ändamål som t ex att göra gemensamma Thailandsresor, investeringar i nya mysiga möbler för arbetsplatserna, ospecifierade konferenser på inotticiella kursgårdar m m. Jorå, bloggaren har varit med...

Idag används offentliga medel till oavstående som mutor. Rapportera inget om de enorma problemen med invandringen. Det här är som tydligast för socialtjänsten och så naturligtvis det kära Migrationsverket. Munkavlar och mutkolvar. Hoten kommer både utifrån och underifrån. När exploderar den oundvikliga bomben?

Kommentarer

Anonym sa…
Sverige är ett praktexempel på ändlösa diskussioner om självklarheter, dräpande ineffektivitet, makalöst hyckleri, slöseri och missunnsamhet. Ingenstans i världen är politikerna sämre bildade och inga folk hyser lika blind tilltro till överheten.

Att Sveriges framtid redan har varit syns glasklart anno 2012.
Anonym sa…
EXPO I ALMEDALEN: SLAGET OM HEMBYGDEN!

Genom sin tvärpartistiska (sjupartistiska) styrning kryper Expos osynliga myceltrådar numera allt längre in i minsta skrymsle i samhällets olika organ. I styrelsen samarbetar Mona Sahlin friktionsfritt med de Nya Moderna Moderaternas Cecilia Stegö Chilló, Robert Aschberg med styrelseordföranden i Statens kulturråd, Kerstin Brunnberg.

Bland Expos främsta samarbetspartners återfinns inte bara LO och ABF, Statens kulturråd, Sveriges radio, Nyheter24 m.m. utan också Sveriges Hembygdsförbund (SHF).

I sistnämnda fall under det gemensamma fältropet ”tillsammans ska vi vinna slaget om hembygden”. Målgrupp är landets hembygdsföreningar, som ska förmås att inse, att ingen hembygd finns för någon etnisk svensk. Var och en som sätter sin fot i Sverige är automatiskt svensk och Sverige är hans hembygd.

Det är inte bara på Skansen, som Sveriges nationaldag firas med afrikanska trumorkestrar och somaliska danser; också ute i landet domineras många hembygdsföreningars program av uppvisningar av främmande folkslags traditioner.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/expo/pressrelease/view/expo-och-sveriges-hembygdsfoerbund-presenterar-sitt-samarbete-422025

”I samband med Almedalsveckan kommer SHF tillsammans med Gotlands museum och Stiftelsen Expo att anordna en paneldebatt med rubriken Slaget om hembygden.”

”Föga förvånande har främlingsfientliga organisationer provocerats av projektet. Projektet har också uppmärksammats mycket i media. Sveriges Radios program ´Tendens´ hade bland annat en temavecka med Hembygdsförbundets projekt som utgångspunkt.”

Här kan läsas om Sveriges Hembygdsförbunds engagemang i ”Kåldolmens dag”:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/12/17/genuskemi-och-nagra-klavertramp-i-det-politiskt-inkorrekta-trasket/#comment-10933

/ Info
Anonym sa…
Jag bor på Hisingen i Göteborg. Fullt krig ja. Man hörde skottsalvor i fjärran polissirener tjöt ständigt och attackhelikoptrar flög över området
Anonym sa…
Det är så obehagligt att se på vad som händer med Sverige. Svenskar som står upp för sitt land skall svartmålas och förgöras och landet skall splittras. Det värsta är nog all den propaganda som journalisterna håller på med. Nu det senaste när en journalist i Aftonbladet ville förnedra Jimmie Åkesson och påstod att folkhemmet inte funnits i Sverige.

Först förnedrar politikerna svenskarna och säger att det finns ingen svenskhet och att förfäderna var barbarer sedan tog man bort svenkarnas historia. Nu ljuger man och säger att det inte funnits något folkhem och förvanskar deras historia. Den lögnaktiga journalisten vill påstå att det fanns inget socialt kitt som höll svenskarna ihop och att de aldrig byggt upp Sverige. Han vill väl fortsätta med samma gamla lögner att det var invandrare som byggt upp Sverige och att landet är till för världens folk.

Det är så förfärligt och se när man löser upp det sociala kittet och förstör ett folk och dess kultur där deras historia stulits från dem. Man säger att man är solidarisk mot hela världen och förstör sin egen kultur och historia. Det finns inga ord. Jag sörjer att se Sverige försvinna i rask takt.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn