Papperslös vård - och huvudlös


Den sista spiken i vårdkistan blev igår verklighet. Gömda och illegala invandrare ska få ta del av all form av vård, öppen som sluten. Dessutom ska vården subventioneras.

Inget förvånar bloggaren numera. När nu proppen har gått ur på detta område så är nästa steg behovet av medikamenter. En typisk snyftfamilj uttryckte redan sin ”oro” för att de inte skulle ha råd att köpa medicin efter besöket hos doktorn. Att ”inte ha råd” är ett begrepp som skapar kortslutning i beslutsfattares hjärnor. De ”papperslösa” är slipade knivar; nu vet de att det bara är att starta kravmaskinen. Nästa steg är rätten till försörjningsstöd, socialbidrag. Sedan?

För visst har man råd; dessa människor jobbar svart och har blivit försörjda av släktingar under sin illegala vistelse. Så varför skulle källan sina efter det att de nu erbjuds vård?

Moderaterna var tvungna att lägga sig platta inför det allt mer fanatiska Miljöpartiet. Orsaken till detta är förmodligen utpressning vilket var fallet med amnestin man gav ”papperslösa” 2006. Sossarna var i minoritet och skulle genomdriva sitt budgetförslag i riksdagen. Men de var beroende av att något annat parti, i praktiken just Mp, stötte upp sossarnas förslag. Mp gjorde då som nu: krävde då en motprestation, d v s utpressning. Amnestin genomfördes trots moderaternas och sossarnas motstånd.

Det smutsiga spelet tillhör politik i allmänhet och kanske i synnerhet Sverige. Det skulle inte hjälpa oss att stå utanför EU, tvärtom. Nu kan vi i alla fall inte utsätta befolkningen för alltför groteska experiment. Det är alla svenskars rätt att anmäla t ex genusdagisen till Europadomstolen. Frågan är om det inte är alla svenskars plikt att göra detta?

Dagens Sverige är den tragiska värld som 68-generationen har skapat och nu lämnar bakom sig. De plockade alla russinen ur kakan. Vi får nöja oss med soppan med fluga och allmän svältkost. Det lämnade ett land som i en helt ostoppbar hastighet är på väg ner i avgrunden.

De planterade skulden i maktens korridorer. Där stod den och grinade varje dag som maktens män/kvinnor klev in genom riksdagsporten. 68-generationen drev sin ”internationella solidaritet”-linje. Men själva lyfte de aldrig ett eget finger för att stoppa det rakt ner i helvetsgrytan. Istället nöjde man sig med att stoppa trafiken på gatorna med sina fyllskrän. De hade helt ockuperat studentlivet och politiserat det. På kvällarna befolkade man V-dalapuben och söp hejdlöst medan man hånade och förnedrade ”borgarbrackor” som hade osmaket att vara snyggklädda och drack märkesöl istället för stor stark.


När Olof Palme så gjorde entré 1969 började den största förändring som Sverige någonsin genomgått i modern tid. Arbetskraftsinvandringen avtog i och med att skatterna i Sverige chockhöjdes till följd av de välfärdsreformer som växte fram med blixtens hastighet. Det blev dessutom betydligt svårare att som välgödd europé få arbetstillstånd. Man kan faktiskt hävda att det var ett helt medvetet val att stänga porten för välutbildade européer till förmån för bidragsförsörjda flyktingar från Mellanöstern. För då var man Solidarisk. Den egna befolkningen, de som skulle betala kalaset med hjälp av högre och högre skatter, den blev överkörd av de ”goda krafterna”. Och det var då den verkliga skiljelinjen skapades. Inte mellan svenskar och invandrare utan mellan Palmes och 68:ornas självpåtagna hjälteroll å ena sidan. Och den inskränkta, borgerliga, empatilösa, osolidariska och rasistiska majoritetsbefolkningen å den andra. Att det förakt som den nya makteliten presterade mot den stora massan, i själva verket var dess egentliga ansikte, det föll aldrig någon in. Man ifrågasätter aldrig de godas godhet. Inte förrän nu.

De goda krafterna står inte längre för godhet. De står för stagnation, massutslagning av de i grunden helt ok individer, skapandet av ghetton, rasism mot den svenska befolkningen, förstörda barn och ungdomar som har växt upp i princip utan föräldrarnas engagemang och värst av allt: demokratins död.

Det är de som har skapat förvridna individer som Breivik och Mangs. Och det är de som bär ansvaret för det kommande kriget mellan kulturer.

Det välfärdssystem som från början var välfungerande och skapade medborgerlig trygghet, är idag en kolloss på lerfötter som håller på att gå under i sin tyngd. Det fragmenteras i så många beståndsdelar att dess egentliga kärna har gått förlorad.

För vad är välfärd utan en fungerande vård? Utan en skola med kvalitet? Och med gamla som ligger och dör i sin egen avföring?

Vården är stadd i upplösning. Det vet alla som har befunnit sig på en akutmottagning någon gång under de senaste åren. Det vet alla som under dessa år har legat i korridoren på en överfull avdelning där ingen märker om du skriker efter hjälp. De har alla vetat som har legat och dött i den långa raden av sängar på akuten i väntan på en vårdplats. Och dessa har dött under samma gula landstingsfiltar sjukhuset andra låg och dog under för trettio år sedan. År 2008 stod 70.000 personer i vårdkön. Hur många som står där i dag kan vi ju bara gissa. Det är knappast färre.

Så välkommen alla ni som befinner er illegalt i Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn