Landet vi ärvde

Bloggaren har haft svår Internetabstinens eftersom routern gick sönder för en månad sedan och inga USB-stickor i världen kunde väcka nätet tillbaka. Men nu har jag Comviqs surfmodem vilket fungerar sådär.

Däremot har knappast dumheten tagit semester. Ja, alltså inte min egen utan vår kära maktelits. Jag har haft en dessillussionerad lärare hemma hos mig en vecka. Han frågar sig hur mycket vår bas av en kompetent och specialiserad yrkeskår kan krynpa och ändå få samhället att fungera. Barn och ungdomar av idag kan mer om läppförstoringar och muskelbygga än de kan något om hur Sverige blev ett rikt land. Och att den tiden för längesedan är förbi. Den nedrustning av skolan som har ägt rum i 40 år är ett brott mot de gamla och framtida generationer i synnerhet.

En skola i förfall är en av konsekvenserna av Palmes "välfärdsbygge". Palme var utbildningsminister innan han blev statsminister 1969. Tacksamt tog de "radikala" emot hans idéer om en skola "för alla". För att sedan nacka halsen av den.

Det allra största misstaget i Lgr -69 (läroplan för grundskolan 1969) var just att bunta ihop alla elever i en enda illaluktande pyttipanna.
Innan var skolan konstruerad så att man valde linje redan innan åk. 9. Och redan i åk. 7 valde alla om man ville läsa 'särskild matte och engelska' eller om det gick bra med 'allmän'. Men från åk 8 valde man mellan en enorm mängd linjer till åk . 9G (gymnasieförberedande) var för de med både läshuvud och ambition, 9 H var handelslinjen, 9F var Fordonslinjen etc.

Men ve och fasa. Detta kunde inte tillåtas: Att de intelligenta och intresserade skulle få en gräddfil direkt in på universitetet var en omöjlighet när den nya formen av svensk jämlikhet briserade. "Jämn Likhet" blev resultatet. Är du lönsam lilla vän? var en tavla som oftast rycktes fram när det var skoldebatt. Den föreställer en klass som sitter i trådraka rader av bänkar och har en begravningsmin eftersom tavlan är porträtterad från katedern och man ska som betraktare förstå vilket lidande det innebär att vara föremål hela tiden för lärarens ödlelika ögon.


Nåväl, 70-talet gjorde alla lyckliga igen. Ingen skulle nu var förmer. Ingen skulle gå i en elitklass. Skolans roll var att fostra barnen identitiskt lika till kropp och själ. Medelmåttor föder nya medelmåttor.

Det lustiga med Sverige är att man tycks ha som mål att alla ska slussas in på universitet och högskola. Likheten får inte brytas. Att sedan kålrötterna väljer bartenderlinjen eller japansk blomsterbindning är naturligtvis smolk i bägaren. Säkert pågår just nu diskussioner om hur universiteten också bara ska ha en enda klass där hög och låg får lära sig genusfysik och kalla varandra för hen. Det är viktigt att samhällsmålen uppfylls om total utjämning av alla skillnader.

Varför prata om skolan mitt i sommarlovet? Jo nu när skolan till stor del har skapat två generationer idioter måste man hugga tag med nya friska tag  för just nu hänger 20.000 somalier på gärdsgårn till Sverige. Och de är SÅÅÅ välkomna. Skolan har nu avslutats projektet avindividualisering och intellektlobotomi, så nu är det då dags för det nya: Att försöka avdramatisera analfabetism och förklara att dessa individer ska ha precis samma chanser att ta sig till högskolan.

Naturligtvis måste högskolan analfabetanpassas så bara bilderböcker med avsexualiserade människor i olika situationer får förekomma.

En lätt ironisk vrångbild kanske, men den ursprungliga frågan finns tyvärr kvar: Hur liten kan den samlade kompetensbasen egentligen bli innan allt rasar samman?

Hur kommer ett land som redan är så befolkat av idioter, klara av att ta emot hundratusentals ännu värre idioter?

Jo, men de kommer ju ifrån svälttorkkatastrofer och skulle förmodligen dö inom ett par veckor om de inte släpps in genom portarna till landet med de uppblåsta hjärtana.

Det är för övrigt inte det enda som är uppblåst. Bloggaren undrar i sitt stilla sinne hur nära döden de välgödda vaggande tältarna har varit, de som nu alltmer täcker våra gator. Tältens tyger är gjorda i något fint material som nog inte heller den lilla skellettliknande pojken med den uppblåsta magen har till vardags. Det verkar i bästa fall vara "fint folk" som vi nu får som nya spännande invånare. I sämsta fall består de av den grupp som har roffat åt sig mat, vatten och kläder från de verkiga offren. Med andra ord, riktiga grisar. I dubbel bemärkelse.

Varför fortsätta bidra till en stat som bokstavligen kastar våra egna pengar i sjön på vansinne och skamgrepp på den egna majoritetsbefolkningen?

Vi har s k fria val. Men allt är ett spel för gallerierna. Allt tillhör ett slutet system där samtliga uppkopplingar leder fram till samma källa. Och det är ingen Jungfrukälla vi pratar om. Det är en hårt exploaterad hynda som förutom att hon enbart säljer sig till högstbjudande, även säger och gör precis vad de vill. Och det är knappast folket som är 'dem'.

Nej, bloggaren funderar allvarligt på att slå följe med min vän till Inkognito. Han lever nämligen så sedan något år tillbaka. En husbil är ett måste, men den kan man inhandla från Tyskand. Oregistrerad. Med lite tur kan man hitta ett övergivet hus någonstans i utkantan av Forever och bilda ett kollektiv med andra inkognitos. Paragrafryttarna, byråkraterna och naturligtvis politikernas långa fingrar gör bäst i att hålla sig borta.


Kalla den änglamarken eller himlajorden om du vill
Landet vi ärvde och ängen den gröna
Lindblommor, gullvivor, örter och kamomill (mhm lite fel tror jag)
Låt dom få leva de är ju så sköna

Kommentarer

Anonym sa…
Jag kände en fil mag som levde i sin husvagn, som ställdes upp än här, än där. Syftet var att hålla sig undan samhället. Det fungerade med ett nödrop några år. Sedan dog vederbörande, men magistern fick inget lyckligt eller berikande liv. För att inte tala om den kalabalik som uppstod i samband med dödsfallet. Önskvärt om en kunnig person startade en kurs (!!) i eller skrev en bok om konsten att leva i inre emigration.
Utlandssvensk sa…
Varför välja intern exil i ett söderfallande Sverige när det finns utmärkta alternativ i övriga västeuropa för den som fördrar låga skatter och höga löner samt välfungerande skolor, polis, sjukhus, osv, osv.

Allt detta återfinns i dagens Schweiz, som på många sätt påminner om Sverige innan 68-generationen tog över. Att landet dessutom styrs av bindande folkomröstningar innebär att godhetsapostlarna lär fortsätta att vara en liten och frustrerad minoritet.....
Anonym sa…
Det som hänt i Sverige som följd av Olof Palme och hans politiska ideologi är mycket skrämmande. Man behöver inte läsa i historieböckerna om hur länder förstörs för man har Sverige framför ögonen som ett levande exempel. Idag visar sig resultaten vad en politisk ideologi kan göra mot ett folk. Människor har följt blint den multikulturella tron. Svenskar började förfölja svenskar och kallade alla som var kritiska till förändringar som skett i landet för rasister. Idag har Sverige ändrat karaktär. Skolresultaten sjunker, bottsligheten har ökat, den sociala sammanhållningen har splittrats.

Svenskarna har snart inte längre tillträde till sin egen änglamark utan man flitig delar ut sitt arv till hela världens befolkning. Snart är svenskarna som Amerikas indianer som lever i reservat när de delat bort deras änglamark utan att förtså vad de gjort. De blev totalt grundlurade precis som svenskarna.

Men ännu kan man njuta av landets skönhet och fortsätta i hopp.

http://www.youtube.com/watch?v=WTzDDhiFtTo

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn