Icke-varat

Filosofiska rummet är ett av P1 Absoluta Måste. Denna söndag handlade programmet om existentiella frågor som rörde människors förhållande till beskedet att de hade t ex cancer och att de skulle dö. Inte uppmuntrande? Det var mycket uppmuntrande.

Döden är det som man definitivt vet att den inträffer en dag. Men hela vägen dit är vi odödliga. Livet handlar bara om att finnas till; att vara i varat. Det är det som är meningen med att leva: att vara.

Så att icke vara framkallar undringar, en svårhanterlig rädsla och hos vissa förintelseångest. Men allvarligt - varför egentligen bekymra sig? Det man inte vet lider man inte av. Det som är smärtsamt i livet är en annan form av icke varande: Ensamhet. Det är det som många lider av mitt i eller i slutet av livet.

Nej, nej, det var ju inte detta det egentliga inlägget skulle handla om. Det är så lätt av spåra ur när man skriver omkring detta.

Att vara omåttlig, omättlig och orimlig är exempel på gränslöshet. Att icke veta när det är dags att sluta är alkisens dilemma. Men ett land kan också vara gränslöst genom att dess makthavare har fått sina hjärnor kidnappade och därmed uppluckrade och deformerade.


Kidnapparna är historiens skuggor som kastar sig långa över dagens Sverige. Vår historia orsakar dagens omättliga behov av att trumfa med godhet. Hur det går vet vi alla med ögonen öppna.De verkliga icke-varande mupparna i Sverige av idag är de som nu går ut med den nya världsfrälsarideologin Riv Gränserna. Världen ska således inte bestå av X antal hundra nationer utan alla ska finnas under samma tak och under samma regim. Det har funnits länge hos superkapitalister en idé om A New World Order: Ett oligopol där de själva har lagt under sig världens alla tillgångar. Vilket i sig då avskaffar kapitalismen.

Något liknande kan med ett visst mått av fantasi existera i mupparnas hjärnor. Bloggaren har själv stött på mer än en som talar sig varma om en helt igenom socialistisk värld, byggd på hållbarhet och egna giftfria odlingar, naturligtvis en helt igenom vegansk kost. Att ha en gränslös värld som livsfilosofi är en sak, men att ha den som politisk agenda är livsfarligt. En världsregering som antagligen består av icke-varande demokrater från FN är säkert tilltalande för miljöfolket, socialister och, tyvärr, liberaler. Om vi är 100 miljoner som avslår förslag eler protesterar, körs vi obenhörligt över av FN:s teknokrater och terroristkramare.

Gränsöverskridarna återfinns alla på vänsterkanten, särskilt mediagullet MP. Kulturrelativism är en gränslöshet i sitt förnekande av skillnader. Detsamma gäller könsrelativisteer. Det finns inga kön, bara sociala roller. Om man då försiktigt påpekar att könen faktiskt har skilda intressen kommer det rappa svaret: Menar du att de skulle vara olika. På vilket sätt?

Vi svenskar är också plågade av identititsrelativism. Antingen är alla svenkar eller också är ingen. Det gränslösa folket skulle nog kunna bli en bok om det var någon som vågade skriva den. Självaste Äggskallen skrev 1994 Det sovande folket. Han kanske kanske skulle kunna skriva fortsättningen.?

Ett sätt att sudda ut ett lands gränser är att fylla på med diverse människor från u-länder, analfabeter, lågutbildade och så då: Raketforskaren som kört taxi.Att med båda ögonen öppna ändå inte se hur ett land förfaller och splittras ner i sina beståndsdelar, är ett brott likställt med spioneri.

År 2010 kom nästan 3000 personer till Sverige - varje månad!! Bara någon procent var arbetskraftsinvandrare, resten var arbetsvilliga och ambitiösa flyktingar som kastade sig över de svenska glosböckerna.

Mätt i antal tre-våningshus med c:a 55 personer boende i varje, skulle det se ut så här:


Om man så lägger upp 10 till av denna rad, så får man det boendebehov (per månad) som Erika Bullenhag  har i åtanke för nybyggarna. (Taget ur Affes statistikblogg).

Det riktigt intressanta i sammanhanget är det faktum att det finns 217.000 svenska ungdomar som ännu inte flyttat hemifrån efter avslutad skolgång. Var ska dessa ta vägen? De s k träningslägenheterna, avsedda för ensamt boende, är ringmärkta för baaarnen när de fyllt arton. Det är inga ordinära blekfisar till barn, utan exotiska unga män med traumatisk bakgrund och som därför tydligen gått i barndom.

Detta är hur orimligheten har utvecklat sig till sin egen spegelbild. När ett behov måste tillfredställas och ligger överordnat ett annat, är det bilden av sin egen förträfflighet man vill se speglad. Därför skänks lägenheterna bort till tiobarnsfamiljer med föräldrar som inte har bidragit med en krona i skatt och som dessutom aldrig har stått i någon bostadskö.

Svenska ungdomar får stå i kön 6-10 år innan numret deras ropas ut. Så tydligen är det så, att i Sverige gör vi skillnad på grupp och grupp. 
Omsorgen om ett trasproletariat ligger förstås naturligt för socialister. Dessa är lättköpta med lite extra köttiga ben som man kommer och slänger in genom statket till the gated community.

Sedan röstar proletariatet precis som man har förutsett: De ger socialisterna statsmakten.. Det är som om man undrar om inte det var hela meningen med att plocka in dessa medeltida skynken.

I själva den gränslösa personligheten ligger en grandios föreställning om sig själv som en Gud eller kung som sveper över all ondska med ett trollspö. En sådan grandios övermänniska är i själva verket farlig. Han/hon bryr sig egetligen bara om sig själv och är fullständigt absorberad av sin egen enorma godhet och därmed överlägsenhet. Men, om detta kränks, några kommer med nedsättande tillmälen och dessutom anklagar honom för hyckleri, kan det brista totalt.

Oscar Wildes Dorian Greys Porträtt handlade om en sådan. Den ständigt allt fulare och fasansfullare tavlan som speglade Dorians alla illdåd, detta medan han själv förblev evigt ung och vacker. Han förvarade då tavlan inlåst i ett bankvalv. 

Kommentarer

Anonym sa…
SVERIGES NATIONALDAG (6/6)

erhöll stegvis sin nuvarande status under åren 1983–2005 som en efterfrågad ersättning för den tidigare Svenska flaggans dag, vilken firats oavbrutet sedan 1916. Anledningen var närmast, att man inom Sjupartiet och den svenska journalistkåren allt mer började uppfatta den svenska fanan som en nazistsymbol.

I skolsammanhang infördes till och med förbud mot kläder med blågula flaggor: ”Men nu säger Stålhagsskolan ifrån – tröjor med kränkande symboler är förbjudna.” – Se bild och artikel:

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/5240/1/52/

Sveriges nationaldag är numera den dag, då tusentals ”nya svenskar” från avlägsna länder varje år hedras med ståtliga ceremonier i Stockholms stadshus, då afrikanska trumorkestrar intar Skansen och kurdiska och afghanska danstrupper får visa upp sig i diverse svenska småstäder. Ungdom Mot Rasism demonstrerar med röda och svarta fanor.

Klicka på skärmdumpen:

http://petterssons.bloggsida.se/2011/06/02

Eventuellt håller EU-minister, demokratiminister och konsumentminister Birgitta Ohlsson återigen tal över sitt älsklingstema ”Avskaffa Sverige”:

http://photoimagine.wordpress.com/2010/02/06/avskaffa-sverige/
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/birgitta-ohlsson-utsedd-till-varldsledare-5955951-artikel.aspx


ELISABET HÖGLUND/AFTONBLADET 4/6 2012: AVSKAFFA NATIONALSÅNGEN!

TV-kändisen Elisabet Höglund tror sig vara djärv och originell, när hon den 4/6 i AB hånar Sveriges gamla historia och vill avskaffa Sveriges nationalsång, ”Du gamla, du fria”. Men många före henne har gjort detsamma efter 68-vänsterns tid.

Alltnog, ord som hon särskilt vänder sig mot i den 168 år gamla sångens första två verser (Dybecks ursprungliga) är: ”Du tronar på minnen från fornstora dar / då ärat ditt namn flög över jorden.” Ord som Höglund associerar till ”brutal kolonialism”, ”imperialism”, ”kolonialförtryck”. (Hon glömde nämna Breivik. Och Hitler.)

Höglund önskar sig en modern, svensk nationalsång – en sådan där t.ex. ord som Zlatan och Lorine Zineb Noka Talhaoui (Loreen) ingår. – Själv föreslår jag Alfvén/Ossian Nilssons ”Sveriges flagga” (1916): ”Flamma stolt mot dunkla skyar / likt en glimt av sommarens sol”:

http://www.youtube.com/watch?v=HCLPC3Bmzrc


SVENSKA FLAGGANS DAG I STOCKHOLM 1953

Här finns en liten film från det gamla firandet 1953 av Svenska flaggan, som på 50-talet inte var en skamtrasa utan kallad ”Sveriges frihetssymbol”:

http://www.youtube.com/watch?v=qt5cfYIq70I

Filmen kan vara värd att titta på innan den censureras av YouTube. Varningar: Svenska folkdräkter (från 07:20) förekommer liksom vanliga herrbyxor (däremot saknas blåjeans helt, både på herrar och damer).

Snart finns inte heller Sveriges nationaldag kvar. Snart är den svenska autogenociden fullbordad. Och snart är de som iscensatte densamma också borta och döda.

/ Info

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn