Fortsätt till huvudinnehåll

What's all the fuzz about?

Svenska politiker, myndigheter och naturligtvis media, har gått i taket efter Trumps uttalande härom dagen om att Sverige är en katastrof i dagens läge. Och Carl Bildt undrade vad Trump hade rökt.

"Look what's happening in Sweden", sade Trump och syftade då på Sveriges orimligt höga invandring från tredje världen och hur det hänger samman med den exploderande ökningen av vålds- och sexualbrott. Så här lät hela talet:Och svenska UD krävde ett svar på Trumps uttalanden, särskilt då att det om att Sverige skulle drabbats av något "igår kväll". Det visade sig att Trump hela tiden hänvisat till ett reportage från nyhetskanalen Fox där reportern Awi Horowitch rapporterade om sina upplevelser när han och ett TV-team gjorde en dokumentär om Sverige förra året.


"Sverige ser sig själva, med sina egna ord, som en humanitär supermakt, troligen den enda form av supermakt de kvalificerar sig för. Så de känner att de har ett moraliskt ansvar att öppna upp gränserna för alla flyktingar som vill komma till dem."Och på twitter just nu bemöter Trump Sveriges försvar för vår fina invandringspolitik:


Give the public a break - The FAKE NEWS media is trying to say that large scale immigration in Sweden is working out just beautifully. NOT!

Att mannen som innehar den mäktigaste positionen i världen kritiserar Sverige, är lite löjligt. Men när svenska makthavare av olika rang svarar och börjar bjäbba tillbaka är det ännu löjligare och får denna lilla fjäder att utvecklas till en gigantisk HEN. Något som inte är till fördel för Sverige. Samtidigt förstår jag att det stora lillepluttlandet med sina höga tankar om sig självt, vill reagera mot vad man tror är en lögn. Så är det inte. Trump har rätt: Invandringen av monumental storlek har genererat en enorm ökning av framför allt våld och våldtäkter. Samtidigt har tryggheten urholkats och vi är idag många som drar oss för att gå ut och gå i mörkret. Bloggaren känner också obehag vilket inte var fallet för bara 6-7 år tillbaka i tiden.

Att vi nu har kommit i konflikt med USA är allvarligt. Det är lite symptomatiskt att utrikesminister Margot Wallström idag flyger till Moskva för att möta sin motsvarighet Segrej Lavrov för att förhandla om hur länderna ska förhålla sig till varandra. Lavrov har störst anledning av att vara sur. Sveriges negativa och rent av hätska utfall mot Ryssland har skapat misstro på båda sidor. Det bjäbbande lillepluttlandets utrikesminister har dessutom inte rykte om sig att ha fingertoppskänsla. När hon har gjort sina utfall mot Saudiarabien, förklarat Palestina som självständig stat och kommit på kant med Israel, kan man verkligen undra vad hon ska hitta på nu. Den feministiska utrikespolitiken fick en rejäl törn vid den s k slöjparaden i Iran för någon vecka sedan.

Margot Wallström har själv blivit utsatt för kampanjer i ryska sociala medier. Den svenska ambassaden i Moskva såg sig nyligen tvungen att gå ut och varna på Twitter. Då spreds uppgifter om att Wallström skulle ha föreslagit kastrering av alla vita män under ett framträdande vid Lunds universitet!

Wallström tänker ta upp att det sprids felaktiga och negativa uppgifter om Sverige med Lavrov. Men han kommer troligen att kontra med oro över den russofobi(!) som han anser sprids i väst. Margot Wallström vill även hinna prata om säkerhetsläget runt Östersjön. I svensk inrikespolitik talas det allt oftare om att Ryssland ökat sina militära aktiviteter och landet målas upp som ett hot.

Verkligen spännande tider vi lever i. Tack vare Wallström har Sverige snart blivit utskämt över hela världen.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare