Förnuft och känslaI mitt förra inlägg skrev jag om regeringens Iranbesök och det faktum att de nio kvinnorna i delegationen bar muslimsk slöja. Handelsminister Ann Linde har besvarat den massiva kritiken med att det är förenligt med iransk lag att bära slöja. Och så då, att hon har "blivit översköljd med rasister som har attackerat mig". Kanske inkluderar hon då Jan Björklund som ansåg att det hela var "ett haveri för feministisk utrikespolitik".

Först och främst: Svensk utrikespolitik är och har ända sedan Olof Palmes dagar, varit ett haveri. Men säg den lilla musen som ändå ryter. Margot Wallström proklamerade under onsdagens utrikespolitiska debatt att Sverige ska skicka ett sändebud till Mellanöstern för att verka för fred i Israel-Palestinakonflikten. Israels svar kom blixtsnabbt:


"Med tanke på den svenska regeringens oerhörda framgångar i att skapa fred över världen, är vi djupt tacksamma för beslutet att äntligen göra slut på regionens problem. Varför kunde de inte ha kommit tidigare?"

Skulle tro att det var någon miljard som kände hur det ryckte i mungiporna. Först feministisk utrikespolitik, därefter slöjbärande svensk delegation och som definitiv topp detta. Wallström fortsätter skapa vanära över Sverige. När jag åker utomlands nästa gång kommer jag inte yppa ett pip om att jag är svensk. Det är hemskt.

Karl-Olov Arntsberg, professor i etnologi, skriver mycket på sin och Gunnar Sandelins blogg om hur utvecklingen i Sverige går mot avgrunden. Och det utan att majoriteten av det svenska folket protesterar utan låter sig skjutas i fötterna.

PK:ismen och hjärntvätten börjar i princip på förskolan. Sedan tar den fart och fullbordas på högskolor och universitet. Vem kan värja sig när barn från ett års ålder blir föremål för den s k värdegrunden? Vad händer när olika delpartier av värdegrunden krockar? Som den gör i jämställdhetsambitionerna och feminismen kontra eftergifterna för det islamska kvinnoförtrycket?

På Uppsala Universitet har nog feminismen, förlåt, genusvetenskapen, nått till de översta pinnarna av renodlat vansinne. I invigningen av den s k hen-toaletten presenterar stolt bitr universitetslektorn Annika Skoglund den nya generationens hen-toaletter; nu kallad för "lipstick-hen-toalett". Den skiljer sig från gamla unisextoaletter säger hon:"De andra toaletterna som är samkönade är inte könsneutrala. Här finns saker som tillgodoser båda könens behov och då tänker jag framförallt på kvinnors kroppsvätskor."

Lipstick-hen-toaletten ska vara utrustad främst med kvinnoattiraljer men också män kan hitta någon rakhyvel och rakvatten där. Det är meningen att män ska kunna få fritt spelrum för sin experimentlusta och leka med könsidentiteten. Huruvida kvinnor ska få experimentera med sin identitet framgår inte.


Lipstick-hen-toaletten är placerad på Ångströmslaboratoriet i Uppsala och vad sysslar då dessa med? Icke-förvånande ligger där bland annat Institutionen för fysik och astronomi, Matematiska institutionen, Institutionen för teknikvetenskaper, Institutet för rymdfysik – Uppsalaavdelningen, och Institutionen för kemi! Annika Skoglund är inte bara initiativtagare för hen-toan utan också bitr universitetslektor för institutionen för teknikegenskaper och industriell teknik. Suck. Som sagt; det går utför, men mest utför för Uppsala Universitet (där bloggaren har studerat).

Arnstberg försöker förklara hur PK-samhället kunde etableras i ett ganska sansat land som Sverige. Det hela utvecklades under senare delen av 60-talet då 40-talisterna på bred front kom att fascineras av marxismens världsbild. En typ av moralisk övertygelse om hur världen borde tolkas, satte ribban för vad som är rätt och fel. Kunskap ersattes av känsla och som bekant är känslor inte alltid rationella.

I media som så kraftigt är vänsterliberalt känslotugg, blir vi alla lurade. PK-ismen kidnappar våra hjärnor på ett sätt som får faktabaserat material att framstå som kallt och empatilöst. Sådana som Alice Teudorescu, Ann Heberlein, David Eberhard och Johan Hakelius som är mycket högutbildade och kunniga yrkesmänniskor men som sätter fingret på de extrema uttrycken för PK, får höra att de är högerspöken. I Teudorescus fall blir hon dessutom omnämnd som husneger!

Istället matas vi med okunniga bimbos till politiker och journalister som fått PK direkt med modersmjölken. Värst av allt är ändå feminismen och därefter de ständiga angreppen på oliktänkande som rasister. Dessutom har de gift sig med varandra. Varje liten antirasist är också feminist.

Margot Wallström som just nu predikar världen över om mänskliga rättigheter och feministisk utrikespolitik kanske rent av inte vet vad hon talar om. Det vore i alla fall en förklaring lika god som någon annan. Känsla vinner alltid över kunskap anno 2017. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare