Kräkpropaganda och lek med känslor

Suck, så var det dags igen. Riksuppror för att lilla Hadille, okänt ursprung, inte får stanna i Sverige. Hon är nämligen fransk medborgare och övergiven av sin mamma. Media har nosen mot marken för att spåra alla märken efter barnfötter.

För det är väl inget mer hjärtknipande än föräldralösa barn? Varje vecka spelas snyftvalsen i allt högre volym och rytm. Men många frågetecken följer i spåren från barnfötterna. Varför är det bara utländska föräldralösa barn? Varför kommer dessa barn bara från vissa länder? Och den största frågan av dem alla: Varför och hur har föräldrarna, oftast mamman skickat iväg sitt barn ensamt mot ett okänt öde?

Merit Wager har skrivit mycket om detta på sin blogg. Hon är väl antagligen den enda bloggaren som har tillgång till miggornas historier, otroliga, oroande, osmakliga och osedvanligt osunda berättelser från tjänstemännen på enstatlig myndighet som tvingas att göra uppenbart rättsvidriga beslut och handläggningar gång på gång. Ifrågasättanden får inte göras, GD:n är en strykrädd hund som är rädd för husse, Hussen ifråga är inte bara regeringen. I första hand är det media som agerar husse. Med piska.

I detta inlägg relaterar en familjehemshavare hur situationen egentligen ser ut i det boende som "barnet" är placerat i. Hon/han är en uppriktig människovän som vill göra det bästa för de flesta. Men gränsen är nu nådd, "barnens" beteenden är så grova att det helt enkelt blir farligt att ha dem hemma hos sig.
.
Begreppet 'ankarbarn' användes tidigare, men har nu tydligen blivit "farligt". Men när en förälder skickar iväg sina små barn och ungdomar till bl a Sverige utrustade med riktiga rövarhistorier (vanligtvis ungefär likadana) där de har mist hela sin familj. Men som sedan dyker upp som i ett mirakel när väl PUT är i land., vad ska man tro? Det"föräldralösa" barnet har också en hel släkt som väntar i kulisserna. Och eftersom Sverige är det land som utan jämförelse tar emot flest "barn", så är det naturligtvis en ökande ström som passerar gränsen.

Medias osmakliga lek med människors uppriktiga känslor för barn är både osmaklig och oetisk. Det borde åtminstone gå att finna något som helst ifrågasättande av hur och varför Ali har sökt sig till Sverige från Italien. Och alla andra ulliga och lockiga barn som lockar till tårar.

Det numera etblerade "jamen, det handlar om baaarn", känns ganska uttjänat från hycklande åriktsmaskiner som Rädda Barnen och Farr. De tjänar ju storkovan på flyktingindustrin genom alla statliga anslag. Inte bara de förresten. Flyktingar i allmänhet och "barnen" i synnerhet får ju en hel stab av hjälpare som håller dem i handen. Och alla dessa måste alla avlönas.Egentligen är hela industrin ett utslag av grov underskattning av människors egen förmåga att ta vara på sig. Så bara för att man kommer från MENA-länder så åker samhällets silkesvantarna på. Man har alltså egentligen en nedlåtande attityd mot dessa folk. Och... mmh... vad är det sådant brukar kallas? forts.


Om man granskar medierapporteringen dag för dag så går det att urskilja vissa mönster. Några dagar innan allt hallå om lilla Hadille var en annan nyhet ute i hetluften. Bilderna från hur en utländsk man rånade en berusad man som hade trillat ner på t-banespåret och därefter hade rånaren gått därifrån utan att hjälpa mannen upp på perrongen igen för att slippa bli överkörd av väntande tåg.

Eftersom även denna nyhet upprörde hela befolkninen plus det faktum att förövaren var en invandrare, kastades en smula tvivel över propagandan om de berikande nysvenskarna och den enorma nytta vi har av deras enteprenörsanda och sunda livsstil. Att de sedan lever i utanförsområden och lever på bidrag år ut och år in är vårt eget fel som inte "släpper in" dem på arbetsmarknaden så att de kan lära sig svenska åtminstone. Och p g a vår rasistiska inställning till invandrare uppstår frustration som driver in dessa utsatta i brottslighet. Det är t o m vårt fel att många av dem är så feta.

Men när en man av utländsk börd så uppenbart visar en annan människa en total avsaknad av omsorg och hjälpsamhet utan tvärtom, utnyttjar denna hänsynslöst, då uppstår helt plötsligt risken att vi börjar tänka. Vad är det för människor vi så lättvindigt släpper in i Sverige?

Så fyra dagar senare hittar man så lilla Hadille, en liten söt flicka med krulliga flätor som är "dömd" att lämna Sverie. Och genast glöms den stackars överskörda mannen bort. Han har fått obotliga skallskador och men för livet. Detta borde vara en bättre historia för pressen, med för fulmedia så gäller det att tjäna kosing. Och barn säljer. Och engagerar.

Men bloggaren tror att många känner som jag själv. Att hela spelet med människors känsloliv är både oetiskt och oärligt då inte hela historien berättas.

T ex hur mycket kosing får fosterfamiljen? Hur mycket tjänar de på all medverkan i media?  Hur mycket "good will" suger man inte åt sig av att ha hela mediasverige, ansvariga politiker, politruker och byråkrater hängande där i obygden? Det kan verka som ett cyniskt resonemang, men allt som handlar om pengar i sådana här sammanhang är cyniska pengar.

I dagarna har också den sedvanliga rapporten om hur klyftorna ökar i Sverige. Allt fler har allt mindre att leva på. På Aktuellt intervjuar man en socialförsäkringsutredare, Irene Wennemo,, som får frågan vad det hela kan bero på. Den klyftiga ökningen ser ut som rena bandyklubban under de senaste fem åren.

Den likaledes klyftiga utredaren svävar på målet: ont om okvalificerade jobb, många som aldrig avslutar gymnasiet utan går direkt ut i arbetslöshet, sämre A-kassa, sämre sjukpenning osv. Att det som är lika uppenbart som näsan i hennes ansikte inte nämns med ett ord är skrattretande.

Under de senaste fem åren har invandringen till Sverige ökat explosionsartat. Ytterst få av dessa har "hunnit" komma i arbete än. Och år 2012 lär bli 'all time high". Enligt Wager så har 45.700 sökt uppehållstillstånd/asyl i Sverige. Bara under de sex första månaderna!!! Det är främst somalier naturligtvis. De är ju av någon anledning regeringens egna små kelgrisar.

Egentligen borde det vara på sin plats att fråga sig varför just somalierna verkar ha en gräddfil in i Sverige. Det har framgått att Sverige inte har någon representant i Somalia utan därför måste somelierna resa till Etiopien för att söka asyl. Och i Etiopen satt, tills för bara två veckor sedan, då de två "terroranklagade journalisterna" (Martin Shibbiye är journalist, Johan Persson fotograf). Och vem vet vilken deal Bildt gjorde i och med sin "tysta diplomati"?

Etiopien är det land som via Suezkanalen närmast gränsar till Saudarabien. Regeringen har fler fingrar i Sauiarabiens syltburk än bara vapenaffärer. De svenska förbindelserna med saudierna inkluderar somaliernas situation i, just, det, Etiopien. Regeringen hade lagt upp en notis på sin sajt om en avrådan från UD att resa till regionen, men denna notis är nu nedstängd.

Sveriges allt smutsigare fingrar i förbindelserna med Saudarabien har möjligen något samband med våra svängdörrar in till vårt land från MENA i allmänhet och Somalia i synnerhet. Inklusive det faktum att saudierna bygger den ena moskéen efter den andra i Sverige som en "gåva". Och kungen åkte som bekant personligen ner och skänkte en medalj till kung Abdullah för stronga insatser för våra scouter. Somalierna är i högsta grad beroende av Etiopeien som i sin tur vill hålla sig väl med Saudiarabien då dessa tillfångatagit och fängslat hundratals etiopiska kristna.

Det hela luktar som ett helt skunkbo. Medans våra "grävande" journalister nosar rätt på nya gråtvalser om "övergivna barn" och att klyftorna ökar p g a regeringens politik (vilket faktiskt är sant), pågår hårresande bilaterala förbindelser och en typ av människohandel, mellan Sverige och en världens värsta diktaturer.

Och kom ihåg att man inte ens kunde uttala ordet 'diktatur' i fallet Saudiarabien. "Vi delar inte in länder i kategorier på detta sätt".

USCH!!!!!!!!!!!

Kommentarer

Anonym sa…
Du kommer alltid till kärnan om vad politikerna och deras efterfölje håller på med. Med det som jag tycker är värst är splittringen av den svenska nationen och förnekelsen av svenskarnas kultur och historia tillsammans med invandringen av inkomapatibla och ointegrerbara kulturer. Det är brott mot ett folkslag att förneka dem deras kultur och historia. Denhär politiken är mycket skadlig för Sverige och kommer att leda till upplösning av det sociala kittet och på sikt utplåning av den svenska kulturen. Snart kommer svenskarna att få höra bönrop från minareter runt om i landet. Så är det när man förnekar egen kultur och säger att den inte är någonting värd.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn