Burka av i Belgien, burka på i Sverige

Nu har Belgien så tagit det för Europa avgörande beslutet att "avburka" kvinnorna i offentliga miljöer. Motiveringen är att man måste kunna identifiera kvinnan ifråga och befria henne från en viktig symbol för kvinnoförtryck.
Ganska självklart, kan man tycka, men i extrema Sverige har inte reaktionerna låtit vänta på sig.
Gudrun Schyman, ledare för Feministiskt Initiativ, är upprörd och skriver på Newsmill att hon vill ge kvinnorna ge asyl i Sverige för att de ska kunna bestämma själva över hur de vill leva.
Jodå, det är fråga om samma Gudrun Schyman som står på barrikaderna för kvinnors rätt till "hela lönen, halva makten" och en ganska extrem jämställdhetspolitik med kvotering och tvingande lagar för vuxna människor. Hon står också för genusperspektivet som ska inpräglas redan på dagis, där pojkarna ska tvingas leka flicklekar, bära skärt och tvärtom.
Denna inställning i förhållande till de muslimska kvinnornas utsatthet i förtrycket under de extrempatriarkala islam, är minst sagt schizofren. Hon förstår inte att hon med denna hållning förlorar all trovärdighet som feminist. För övrigt en väldigt vanlig företeelse i socialisternas Sverige.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn