Fake news, eller obekväm sanning?Alldeles gratis har makt-, kultur- och mediaeliten fått en utmärkt lösning på hur man ska hantera alternativmedias obehagliga nyheter och reportage. "Fake News" är det samlingsnamn som ska innefatta allt som makteliten bestämmer sig för att stämpla som oseriöst, påhittat och sociala mediers vederstyggliga nyheter som sprids likt en löpeld. Detta utmärkta verktyg kommer som en gåva från himlen och kommer sannolikt att användas i årets smutsiga valkampanj för att misskreditera allt som inte passar in i åsiktskorridoren.

Lite otippat är det Ryssland och president Putin som seglat upp som det största hotet och som via en enorm propagandamaskin antas pumpa in tonvis med fake news för att påverka det svenska valet! Under den amerikanska valrörelsen var Rysslands inblandning en delförklaring till att det gick som det gick, menar surmagade, svenska vänsterpolitiker och media. Och "trollfabriken" jobbade bl a via Facebook, Twitter och Google för att prångla ut osmickrande uppgifter om Hilary Clinton som i sig inte var fejk (e-posten) men som kom väldigt lägligt i tiden för presidentvalet.

Så hur ska man rent konkret gå till attack mot det misshagliga ryska trollet, ja alla tänkbara troll? Och den ryska björnen som tungt pulsar i snön? Det går knappast att sälja pälsen förrän björnen är skjuten...

Fokuset på Ryssland har för övrigt pågått nu i flera år. Som bloggaren ser det är det ett sätt för makteliten att få oss att vända bort våra blickar från det mer närliggande hotet: Det som kommer inifrån.

Nu i en tid av shariadomslut (Solna tingsrätt) och nyheter om att det är i huvudsak utrikes födda som utför gruppvåldtäkter, har nyheter börjat kablas ut om vilka uppdrag den ryska "trollfabriken" har och varför. Det har hittills framkommit ganska lite, men det kommer att användas som en förklaring till SD:s framgångar och som ett svar på de multipla problem ("utmaningar") som invandringen innebär vilka stora delar av den svenska befolkningen nu har börjat se med egna ögon. Vänster och PK-samhället bävar inför höstens val och behöver ett rejält verktyg för att demolera alla tänkbara och otänkbara angrepp på det gungande samhället. Svaret har kommit som på beställning. Alla obekväma nyheter kommer att betraktas och anges som Fake News och är därmed rena rama påhitten av ryska, eller svenska, troll. Tro dem inte.

Men det är inte fejk att gruppvåldtäkter begås av utrikes födda unga män eller att de brinnande förortsområdena är befolkade av första, andra och tredje generationen invandrare. Det är inte fejk att maffialiknande strukturer har tagit makten i dessa områden och att förändringen troligtvis är irreversibel. Det är inte fejk att svenska tjejer blir kallade för horor hela dagarna i skolan och är rädda när de är ute efter mörkrets genombrott. Det är inte fejk att åldringar blir rånade i hemmen av skrupellösa romer (förlåt, EU-migranter) och det är inte fejk att dessa är organiserade. Det är inte fejk att en islamisering av Sverige just nu äger rum och en fegt hukande maktelit ser åt andra hållet.

Fake News är däremot mycket av vad traditionell media redan producerar. Eller alla fakta som aldrig läggs på bordet. Många av MSM:s nyheter och reportage har genomgått ett tätt filter eller helt ompaketerats till känslomässigt färgade rapporter från t ex HVB-hem eller "skräddaren i Gaza" utan innehåll. Alltmer försvinner det "verklighetens folk" som Göran Hägglund benämnde de vanliga svenskarna som. De där som aldrig hamnar på några löpsedlar eller får komma till tals i Public Service. Dolda i de mörka hörnen sitter man. Betalar in skatten och försöker och få åtminstone lite tillbaka ifrån det samhälle de själva matar.

Just nu sänds ett radioinslag som handlar om att de äckelmagade med alltför starkt luktsinne röstade på Trump därför att de gillar auktoriteter och konservativa samhällen! Att reagera på äckliga lukter banar även vägen till populism. Det är dags för ridå....


När den ryska "trollfabriken" nu kopplar sitt grepp runt Sverige för att påverka höstens val

Kommentarer

Anonym sa…
Varför negativ text?
Tungläst och avrådes i de flesta typografiska sammanhang!
Med vänlig hälsning
Olle E
Maj Grandmo sa…
Nja, det ryska trollet är väl inte tungt men väl utbrett i den vänsterpropagandistiska förklaringsmodellen. Tycker faktiskt att valet 2018 känns djupt obehagligt trots att nya uppstickare faktiskt finns och kanske är att räkna med. Tänker i huvudsak på MED, Medborgerlig Samling som är där moderaterna var på 70-talet.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare