Naturligtvis får de stanna - S fick vika sig


Det blev en amnesti i alla fall. Oavsett vad man kallar det är det en amnesti. När tiotusentals afghanska unga män utan skyddsskäl ändå ska pressas in i det redan fulla maskineriet, får vi problem och regeringen visar med hög igenkänningsfaktor att de inte står emot Miljöpartiets utpressning. Om S skulle ha fortsatt med sin realistiska hållning i denna fråga så hade MP lämnat regeringen. Inför detta hot fastnade S i nätet.

Alla sittdemonstrationer som har hållits i höst har handlat om detta: Att vuxna afghanska män och ett litet antal minderåriga, ska få permanent uppehållstillstånd. Men från politiskt håll har man ståndaktigt hållit ihop och nekat gå demonstrationerna till mötes. Men locktonerna har varit starka från tre partier: MP, V och F! D v s partier som har guldbyxor på och tror att skattebetalarna, utan att knota, bara ska skjuta till miljard efter miljard till det tungrodda asylsystemet. Det värsta är att de har rätt. Det GÅR att pressa ur skattebetalarna varenda öre utan att något obekvämt händer.

Som bekant sitter MP i regeringen. Under de senaste 12-14 åren har vi fått MP på halsen oavsett hur vi har röstat. MP har kramat ur varje tillfälle till att öka invandringen. År 2005, under Göran Perssons sista år som statsminister, var MP tungan på vågen i Riksdagen, och när det började bli beslutsdags för regeringens budgetproposition hotade MP med att rösta nej till den om inte Persson et al, gick MP till mötes: En total flyktingamnesti av alla gömda barnfamiljer, illegala och de som väntat länge på ett asylbesked. 17.000 personer fick detta år nöjet av att få asyl i Sverige och det oavsett av vilka skäl det var. Sådana bagateller bryr sig inte MP, V och F! om.

Den nya amnestin - för unga afghaner som önskar ett bättre liv - innebär att de som kommit till Sverige hösten 2015 som minderåriga men har fyllt 18 under asylprocessen ska få stanna så att de kan slutföra sina gymnasiestudier. Därefter blir arbete ett krav. Men vi vet ju hur MP fungerar. Dessa afghaner kommer att bli kvar i landet, tro mig.

PM Nilsson skriver om den klena utdelningen som gymnasiestudier ger den här gruppen:


"90 procent av inrikes födda elever har gymnasiekompetens efter grundskolan. Om man invandrar till grundskolan i högstadiet är det 30 procent som klarar gymnasiebehörighet. 20 procent av de ensamkommande klarar godkänt i svenska, engelska och matte."

Sverige har ett introduktionsprogram på gymnasiet där ofta asylanter hamnar sedan det kommit hit. Detta är för övrigt det fjärde största gymnasieprogrammet över hela riket. Misslyckas man i grundskolan kommer man hit. Och det är en majoritet av de utrikes födda som misslyckas, 4 av 5.


Av eleverna på Språkintroduktionen har 1(!) procent tagit examen efter tre år. Efter fyra år har 7 procent tagit examen. 20 procent av eleverna försvinner.

Men varför anstränga sig? Smörgåsbordet är ändå dukat. De ovanstående siffrorna avslöjar att de här "barnen" inte precis råpluggar. Är man betraktad som ett offer blir man ett offer. Eller är de små pojkarna som kommer inte särskilt intresserade av att integrera sig? Frågorna är många, svaren ännu fler.

Men så till huvudfrågan: Varför är invandring så viktig för Miljöpartiet? Man utpressar regering efter regering till att ta huvudlösa beslut om asylprocesserna. Var någonstans bor miljöpartister? Ser de inte vad som händer med Sverige?

För det första är miljöpartister globalister som ser gränser som just begränsande. Brottsligheten, utanförskapet, de förstörda förorterna, kvinnoföraktet och övergreppen i och från väsensskilda kulturer, vandalism, gängkrig, maffialiknande strukturer skjutningar och mord. MP offrar alla på mångkulturens altare. Men egentligen är MP ointresserade av mångkultur. Alla ska framleva sina liv i EN enastående kultur. Visserligen får man offra många på vägen men slutet blir gott i samlad flock.

Miljöpartiet värnar om miljön på ett globalt plan. Det är delvis därför de vill se en värld utan gränser. Alla lever på detta klot och därför måste alla hjälpa till. Men vi vet att det inte kommer att fungera så. De rika väst ska bistå den fattiga delen av världen med avsikt att använda till miljöarbete. Man ska låta bygga miljövänligt och minska användandet av kol och på sikt också olja. Men kommer verkligen detta att ske?

Precis som ekonomiskt bistånd kvarhåller människor i fattigdom så kommer miljöbiståndet också göra det. Vem tror att Angola eller Kongo-Kinshasa ska använda miljöbiståndet till vindkraftverk? Vem tror att biståndet kommer att gå till utbildning om lyckan av att vara "klimatsmart".

Miljöpartiet är detsamma som luft. Något som aldrig behöver tänka på hur ideologin ska realiseras. De har, precis som Martin Luther King, en dröm. Luft och drömmar är livsviktiga, men man bygger inte en enad värld med dem.

När ska luften gå ur ballongen Miljöpartiet? När ska ni kliva in i verkligheten som ligger ett par mil ifrån Söders höjder? När stänger puben runt hörnet?Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare