Skjutningarna i fredskadat landSverige är fredskadat. Det är 200 år sedan det utkämpades någon form av krig och väpnade konflikter har lyst med sin frånvaro. D v s fram till nu. Sverige är idag under attack där världens största offentliga sektor och socialbyrå inte förmår göra någonting åt dödandet på landets gator.

Hur är det möjligt att ett land på knappt 10 miljoner invånare har lika många skjutningar som maffians paradis i södra Italien? Det är fyra till fem gånger så många som i länder som Tyskland och Norge och ingen går egentligen säker på förortsgatorna i Malmö och Göteborg. Om de gatugäng som har skjutglada fingrar vet vi egentligen inte så mycket om. Bara att 90 procent av dem är invandrarkillar i första, andra eller tredje generationen. Och det är i muslimska länder i MENA man har sitt ursprung.

Det rapporteras nästan varje dag om en eller två skjutningar mellan "rivaliserande gäng". På vilket sätt är gängen rivaler? Vad är det som driver dessa gäng? Eller som min mormor sade: "Vad bråkar dom om"?

Dessa unga män med rötterna i våldets Mecca förklaras vara "utsatta" och bor i "särskilt utsatta områden". Men det är inte de som är utsatta. Det är alla dem som försöker leva på som vanligt. Som betalar sin skatt, som jobbar och drar in pengar till den gemensamma potten. De har ingenting med morden, våldet, våldtäkterna eller rånen att göra utan är offer, eller "utsatta" för detta. De förser istället våldets härskare med pengar; det är bl a dessa som blir blodspengar i gängens fickor.

Här får vi se ett superkort klipp som SVT har saxat från FOX News om att det svenska folket inte alls har lidit av de öppna gränserna hösten 2015! Att skjutandet och dödandet skulle ha ökat förnekas inte men det sägs inte vara något problem för svenskarna oavsett hur otryggt Sverige har blivit. Sammantaget ha ju brottsligheten sjunkit. Man anar Sarneckis nuna i bakgrunden.

I januari presenterade Brå sin årliga trygghetsundersökning. Den visade att var tredje kvinna känner sig otrygg i sitt eget bostadsområde! Och man ha anledning att vara rädd. 3 procent av kvinnorna utsattes förra året för sexuella överfall, en ökning från 1,4 procent år vilket betyder att ökningen ligger på 25 procent. Det är drygt 12.000 kvinnor.

Erik Wennerström på Brå säger sig inte vet vad det hela beror på ELLER vad man ska göra åt det. Dan Eliassons gula armbindlar på kvinnor och polisens korvgrillning med gängen har ju tyvärr inte givit önskat resultat. Så här kommenterar Eliasson:


Det är ett misslyckande för hela det svenska samhället att vi inte kan skapa en trygghetssituation som är likvärdig oavsett om du är man, kvinna, oavsett etnicitet och oavsett var du bor någonstans. Alla har rätt till samma trygghet.

Mmmm, kom Eliasson ihåg alla grupper? Nix, han glömde gamla människor och det faktum att även sjukhusen har sin beskärda del av såväl våld som skjutningar i dagens spännande Sverige.

Ett av de sjukhus som har legat i skottgluggen är Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. När de som skjutits någonstans i länet hamnar de här. Just denna patientkategori åtföljs av 40-50 personer som ska göra upp, både mot varandra och mot sjukhuset som barrikaderar sig för att skydda liv och lem. Man låser sjukhuset (!) och polis och väktare tillkallas för att försöka ordna upp de hotfulla besökarna. Sjukhuset i Borås kommer också att låsa avdelningarna från våldet och skjutglada släktningar och rivaliserande ligor. Situationen beskrivs som "tragisk".

Samma sak upprepar sig på sjukhus efter sjukhus. Personalen går omkring med säkerhetslarm, det är pansarglas i dörrarna in på akuten och patientmottagningen  (luckorna). Man har nödutgångar för personal annars är alla dörrar hermetiskt tillslutna. De skottskadade åtföljs av de skjutande gängen som även plockar fram puffrorna utanför akutens pansarglas. Personalen är naturligtvis både rädda och uppskakade vilket kan leda fram till förbiseenden av allvarliga sjukdomstillstånd. Kaos är bara förnamnet. Den nya berikande utvecklingen har säkert bara börjat.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare