Ett hem för varje fru - och 14 skattemiljoner


Bostadssituationen i Sveriges alla större städer har imploderat. Men samtidigt som inga bostäder finns för unga som nu tvingas bo med föräldrarna, samtidigt som hemlösa sover på bänkar, samtidigt som separerade familjer kräver nya bostäder och samtidigt som inflyttade läkare och ingenjörer kräver boenden, fixar kommun efter kommun istället bostäder åt asylinvandrare. Eftersom det är slut på hyresbostäder köper man helt sonika bostadsrätter i lugna områden åt "nyanlända". Redan här sticker det ordentligt i ögonen hos de som väntat i åratal på en lägenhet och inte bara hos dem. Även media har uppmärksammat saken vilket är en bedrift i den humanitära stormakten.

Det som nu har slagit ner som en bomb är SD:s avslöjande om att en muslimsk man från Syrien och hans 3 fruar med vidhängande 16 ungar, har tilldelats tre åtråvärda bostadsrätter i Saltsjöbaden till en kostnad av 14 miljoner svenska kopparkronor! Nacka kommun har för övrigt spenderat en halv miljard på bostadsrätter till nyanlända.

Ansvarig politiker, kommunalråd Mats Gerdau, M, i Nacka kommun menar att allt man gör är att följa lagen. Har man som Nacka kommun, en skyldighet att hitta bostäder åt 340 invandrare så måste man.

"Jag ser det som en jättestor utmaning, oavsett hur familjekonstellationerna ser ut...// – Vi måste följa lagen, vi kan inte göra som Transportstyrelsen och välja vilka lagar vi ska följa och vilka vi ska strunta i. Den här lagen gäller, då får man rätta sig efter det".

Att en moderatledd kommunal regim beter sig så här, får åtminstone bloggaren att undra vad som har hänt med borgerligheten. Är kanske spenderbyxorna extra bekväma? Gerdau låter positiv och glad när han framträder i TV och pratar om "utmaning". Tänk att vi bara kan göra oss av med medborgarnas pengar på ett så tillfredsställande och ansvarsfullt sätt!

Det faktum att den muslimske mannen är gift med tre kvinnor har rest frågeställningar om vad som egentligen är lagligt och vilka lagar som ska följas här i Sverige. Månggifte är förbjudet men om äktenskap med flera olika kvinnor ingås i ett annat land kan inte svenska lag upphäva dessa. Detta har nu föranlett migrationsminister Helene Fritzon att be Skatteverket se över de 300 fall av månggifte som finns i Sverige och regeringen har under ett par veckor förberett ett uppdrag till Skatteverket om att ta reda på hur det ser ut och göra en analys om det finns månggifte i folkbokföringen. I vanlig mening är detta obekvämt och kommer säkerligen och dras i långbänk. Man vill ju akta sig så inte de "nyanlända" blir arga på det respektlösa Sverige. Fler lastbilar är ju då att vänta på Drottninggatan, eller?

Ansvar är det centrala begreppet i allt detta. Vems är ansvaret för att boendesituationen ser ut som den gör? Vems ansvar är det att det anses som lagligt att den offentliga sektorn köper hus och lägenheter till de som aldrig har stått i bostadsköerna? Vem ansvarar egentligen över att medborgarnas pengar används till de basala uppgifter som de egentligen ska gå till? Sådant som vård, skola och omsorg har förvandlats till ett meningslöst mantra utan relevans för politikerna som vi medborgare har valt. Istället försvinner pengar ner i svarta hål. Slukhål. Och det allra största slukhålet är invandringen och dess konsekvenser på snart sagt alla nivåer.

När kommer riksfeministerna att uttala sig fördömande mot månggifte? Från det hållet är det lika tyst som i frågan om hedersvåldet. Allt kan offras på mångkulturens altare om man heter Gudrun Schyman. Det är häpnadsväckande att hon och hennes gelikar är så tysta om de verkliga patriarkala strukturerna som håller på att ta över Sverige. Istället stödjer man muslimska kvinnors rätt att ha slöjor, sjok och burkinis för att "de ska klä sig som de vill". Och nu avslöjar deras tystnad även en acceptens för månggifte. Hur kan feministerna bevara någon form av värdighet med en sådan hållning?

I presentationen av den nya budgetpropositionen lät Magdalena Andersson oss veta att "svensk ekonomi är urstark". Det verkar sannerligen som att kommunpolitikerna har tagit henne på orden när de öser våra pengar över asylinvandrarna. De kommer att låta annorlunda när dessa ska presentera sina budgeter. Skattehöjningar lär det bli i de flesta kommuner på så mycket som 2 kr per hundralapp. Fram till 2019 kommer den svenska befolkningen att öka med 600.000 personer, i huvudsak en effekt av migrationen. Hur ska vi klara det rent socialt? Har någon tänkt på detta? De sociala spänningarna, brottsligheten och islamiseringen lär skjuta i höjden på ett sätt som får de senaste årens kaos att likna en västanfläkt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Språket som klassmarkör