Allt handlar ju om SD!


Anna Kinberg Batra fick göra det som partidistrikten ville. Hon avgick för några veckor sedan och slickade sina sår med en välbehövlig semester utomlands. Nu har hon meddelat att hon lämnar politiken på samtliga nivåer och vi vanliga dödliga kan andas ut. AKB var egentligen en bra politiker men hon hade en bedrövlig approach; hon gick inte igenom rutan helt enkelt. Hennes ersättare eventuellt, blir den träiga Ulf Kristersson, för övrigt minister i regeringen Reinfeldt. Han kommer förmodligen inte lyfta moderaterna, tvärtom. Han är en av Reinfeldts pojkar och kommer att gå i fotspåren av den Store.

Men Ulf Kristersson har inte fått beröra sina politiska visioner i en framtid som M:s partiledare. Istället har han blivit översvämmad med frågor huruvida han tänker samarbeta med SD för att föra ut sin politik. Det han har sagt är ungefär detsamma som AKB:

"Sd får gärna rösta på vår budget om de vill. Deras röster är lika mycket värda som alla andras. Men det är inte Sd jag vill samarbeta med och bygga framtiden på, utan tillsammans med våra värderingsfränder i Alliansen. Råder det någon osäkerhet på den punkten så måste den nu skingras",

Det är både egendomligt och bekymmersamt att all tid i riksdagen och media just nu handlar om SD. Och det utan att partiets egna representanter ens syns i rutan eller hörs i radion! De har krattat banan för sig själva utan att själva ens har rört vid redskapet. Det är en bedrift som måste vara svårslagen.

Det stundar ett kyrkoval nu i helgen och det har för en gångs skull rönt ovanligt mycket uppmärksamhet. Det är i och för sig bra, att systemet får en riktig genomlysning. För vad gör egentligen de politiska partierna i kyrkan som skildes från staten år 2000? De där vanliga människorna som sägs vara så ovanliga känner oftast inte till att det förhåller sig på det viset. Enbart 20 procent av den svenska kyrkans medlemmar gå och röstar. Till detta val har nya medlemmar strömmat in till kyrkan och valet blir därför intressant på flera sätt. Det tycker media också. Orsaken är förstås... SD. Tänk om alla nya medlemmar är sverigedemokrater! Kommer de då att genomföra en kupp?! (Bloggaren hörde ordet idag.)

Vad vill då SD göra i kyrkofullmäktige? Här finns en rätt bra punktlista där vi bl a kan läsa att:

  • SD är trötta på svenska kyrkans vänsterliberala agenda och vill att kyrkan ska stå på fasta kristna värderingar och värna det nationella kulturarvet.
  • Man vill socialt stödja och värna brottsoffer, ensamma äldre och unga med psykisk ohälsa. SD önskar ha en slags uppsökande verksamhet och visa närvaro på de platser (utanförskapet) där de behövs mest.
  • Man vill helt vända den nuvarande inriktningen som kyrkan nu har till att bli en klassisk folkkyrka med fokus på kärnverksamheterna och den kristna tron (enbart!), tillsammans med inte så lite nationalism.zist

Att all media nu "rasar" är en hysterisk masseufori över att nu riktigt få sätta tänderna i en riktig valbiff som ska ge en indikation för riksdagsvalet nästa år. SD-kandidater utmålas som nazister som hyllar Hitler, hatar Pride och önskar "släcka Mona Muslim". Och att satsa på en kristen, nationalistisk folkkyrka är att "ställa grupper mot varandra."

SD:s negativa, eller misstänksamma snarare, inställning till muslimer förblir deras akilleshäl. I den nya folkkyrkan som ska tvätta bort socialismen från rosettfönstren, finns inte plats för samarbete med muslimers imamer och gemensamma gudstjänster. Det tycker jag själv är bra. Var sin religion har också var sina kyrkorum där man får tjäna sina egna gudar eller demoner. Kristendomen och islam har skilda ursprung och inget önsketänkande i världen kan ändra på det. Däremot kan man föra gemensamma samtal och uttalanden om de hot som terrorismen utgör.  

I Opinion Live i torsdags diskuterade SD:s Julia Konlid och Sossarnas hånflinande Jesper Eneroth. Den sistnämnde förlorade debatten stort och var mindre munter mot slutet av denna.

Svenska kyrkan utmärker sig också idag som en politisk stödtrupp till framför allt palestinierna i Mellanösternkonflikten. På punkt efter punkt avslöjar man sin kraftiga slagsida åt vänster, inte minst när det handlar om flyktingpolitik som är grönare än t o m MP;s. För Sv Kyrkan finns ingen gräns för godheten, men då får man komma ihåg att den godheten är endimensionell. Muslimer tar man under sina änglavingar men ytterst lite handlar om det faktum att kristna är den mest förföljda gruppen i världen. I IS-kalifatet har det bedrivits folkmord på kristna men inte ett enda ord om detta har torgförts av Sv Kyrkan. Julia Kronlid påpekar just detta vilket Eneroth får svårt att hånle mot.

SD anses vara det stora hotet i alla tänkbara sammanhang. Jag tror personligen att media älskar SD. Vad skulle man annars rapportera om? Utan SD skulle det bli nyhetstorka, så det handlar om att hålla SD-järnet hett för att SD-märka alla som hamnar i mediaradarn. Och det är många, väldigt många.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare