Att slå på dem som ligger

Det är brotten man inte talar högt om. Dessa brott kan inte förklaras med taskig uppväxt eller utanförskapsområden. Det är brott av en grad som lämnar det mesta i skymundan. Jag ska här återkomma till temat om åldringsrånen, ofta parat med misshandel som inte alltför sällan slutar i död och förintelse. Det är svårt att inse att det finns människor som är benägna att ge sig på de värnlösa och försvarslösa. Det är bara grymhet, hänsynslöshet, girighet och en ofattbar likgiltighet inför liv som präglar dessa brott.

Nu har en växande våg av åldringsrån svept över Sverige. Detta är bara några exempel:

En 90-årig man i Horred (utanför Borås) blev i sin lägenhet på servicehuset uppvaktad av två kvinnor som stal 12.000 kr efter att först ha kramat (!) mannen. Här kan man prata om "partners in crime".

Västsverige är hårt drabbat av åldringsrån. Offren kan vara handikappade, det spelar ingen roll.


"I en uppmärksammad händelse i Angered utanför Göteborg så anföll paret än man i 80-årsåldern som sålde Bingolotter. Kvinnan ska ha tagit tag i mannen och gjort en nacksving på honom samt kört in naglarna i ögat, medan mannen ska ha tagit 80-åringens plånbok."

Polisen fick denna gång tag i det såta paret som var från Rumänien. Paret hade då nyss avtjänat ett rabatterat fängelsestraff på 2,5 år.

I Malmö blev en funktionshindrad 75-årig kvinna slagen och bestals på kontanter och smycken. Inget signalement har lämnats.

Och så i Lund:


"I trängseln på väg ut genom slussdörrarna på SUS i Lund passade den 41-kvinnan på att ta plånboken ur en 77-årig mans bakficka. Utanför konfronterades hon av mannens dotter och valde då att återlämna plånboken."

"När utredningen mot kvinnan drog igång kändes hon igen från övervakningsfilmer från ett flertal liknande brott. Åklagaren såg dessutom likheter i tillvägagångssätten — fickstölder utförda mot äldre personer som ofta hade betydande rörelsehinder. "

"Lund tingsrätt slår fast att 41-åringen gjort sig skyldig till nio grova stölder och fem fall av kortbedrägerier. Tingsrätten bedömer även att slagen mot 77-åringens dotter, som fick långvariga blåmärken på armarna, är att betrakta som misshandel."

Denna kvinna dömdes till två års fängelse och dessutom utvisning tillbaka till "Transsylvanien". Och mönstret går igen. Östeuropeiska ligor och nordafrikanska unga män (ensamkommande gatubarn från Marocko?).

Jag själv var i centrala stan med en rullstolsbunden vän då en romsk kvinna, glädjestrålande böjde sig ner och sade något. Sedan fick hon syn på mig, blev gravallvarlig och försvann illa kvickt. Orsaken till hennes beteende kan jag bara gissa mig till, men det skapade en klump i magen.

För zigenare är vi smuts, gadjo:

"This usually corresponds to not being an ethnic Romani, but it can also be an ethnic Romani who does not live within Romani culture. It is often used by Romanies to address or denote outsider neighbors living within or very near their community. Romanies of Western Europe and the Americas often interpret gadjos as "impure" because they consider that only those following Romani Code are "pure"."

Vi må vara "orena" inför zigenarna, fast våra pengar och smycken är det inte. Men hur kommer det sig att arabiska ynglingar tycker det är rätt att lura, stjäla och misshandla gamla och handikappade? Är kanske svaret detsamma? Vi är "otrogna" och "smutsiga hundar". I dessa anti-rasisttider borde detta tolkas som höggradig rasism. Men de kan inte vara offer och förövare på samma gång. Ett sådant tankespår är omöjligt i ett land som Sverige. Resultatet blir istället en absurd trångsynthet och skeva perspektiv. Och det var väl inte meningen...


Kommentarer

Judarna har liknande nedsättande ord som zigenare och muslimer. I den muslimska kulturen är man en oren kuffar/kafir om man inte tillhör gänget. En otrogen kvinna kallas shamuta (hora). Inom den judiska sfären är vi goyim/goy. Vilket brukar översättas med icke-jude. Detta är dock en renad form, ren revisionism. Det betyder djur alternativt boskap. En icke-judisk kvinna kallas för shiksa (hora). Jag tycker allvarligt talat att inga av dessa folkslag bör ens få befinna sig i Europa. Dom kan ta sin rasism och sitt förakt för oss och dra åt helvete.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare