Sverige och skammenSvenska Institutet är myndigheten som "har i uppdrag att öka omvärldens intresse och förtroende för Sverige", som det står på deras hemsida. Man säger sig ha 4 områden som man fokuserar sig på: innovation, miljö och hållbarhet, kultur och kreativitet samt samhällsfrågor. Institutet har alla instrument i verktygslådan för att förmedla en så positiv bild av Sverige som det bara är möjligt. Man säger sig värna om yttrandefrihet och tryckfrihet och visa det toleranta, öppna och demokratiska Sverige, men vad hjälper det? Institutet har nu misslyckats kapitalt med sitt uppdrag och Sverigebilden har blivit än mer solkig efter den senaste tidens bravader. Och så skyller man ändå ifrån sig!

Men kallar det lite snyggt för 'curator', vilket betyder ungefär institutionens ansikte utåt. Detta 'ansikte' skriver vad den vill i en vecka då en ny curator utses. Vad SI inte har räknat med(?) är att curator har givits en stor makt att hantera twitterkonton från hela världen. Det är mycket som står på spel när en curator ges för mycket makt. T ex åsiktsfriheten.

SI:s guru hette Vian Tahir, enligt uppgift en aggressiv feminist och HBTQ-aktivist som agerade på egen hand när hon gäst-twittrade på #sweden, d v s i förlängningen Svenska Institutet. Tahir har personligen och självsvådligt avgjort vilka som är välkomna på #Sweden och inte och SI har följt henne till 97,7 procent av fallen.

Enligt Tahir (och underförstått SI) är 14.000 twitterkonton från hatare, troll och nazister. Särskilt det senaste. En världsomspännande blockad av misshagliga twittrare ägde rum med SI:s godkännande.

Jenny Ljung är myndighetens kommunikationschef, d v s den högst ansvariga för att något sådant som #sweden förekommer. Hon slår ifrån sig:


"Kontot @sweden är inte myndighetens officiella kanal för kontakt utan en kommunikationssatsning som syftar till att ha ett bra samtal om Sverige och den bredd av åsikter, idéer och erfarenheter som finns här".

Mmm. Precis som alla syndare kastar man sten i glashus. Vian Tahir kanske har missat att det är meningen att uppvisa den bredd av åsikter och idéer i Sverige som existerar här år 2017? Även om hon själv inte håller med. Av namnet att döma är det troligt att hon härstammar från ett muslimskt land där demokrati är något okänt och t o m förkastligt eftersom Israel råkar vara en demokrati. Mer behövs inte för en hjärntvättad broiler med rätt åsiktspaket packat i ryggsäcken.


Israels ambassadör i Sverige, Isaac Bachman har fått sitt konto blockerat!


"För ett land som säger sig värna om yttrandefrihet och mångfald, är det påfallande hur Sverige fortsätter att göra Mellanösterns enda demokrati, den judiska staten Israel, till föremål för negativ särbehandling. Att därutöver inte censurera utrikesdepartementen från några av de värsta människorättsförbrytarna i världen – inklusive Saudiarabien och Iran – är ingenting mindre än häpnadsväckande som exempel på dubbla måttstockar".

En rad andra aktiva politiker och journalister har fått sina twitterkonton blockade. Och det även om man inte ens har skrivit en rad på #sweden!

SI ska släpas i den smuts de själva har dragit in. Istället för att sprida en god och nyanserad bild av Sverige som en modern demokrati, har man bevisat det motsatta. Godtycklig censur och censur i förebyggande syfte av eventuella hatare och nazister placerar Sverige i samma grupp som DDR och Nordkorea. Det är skamligt. Åsiktsregistreringen har bara börjat och snaran dras åt allt hårdare för varje dag som går. Och en både förvånad och förskrämd värld tittar på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare