Jodå, visst är de vuxnaVi är många som ser dem dagligen. Gapiga unga män med håret nedkammat (för att se yngre ut?) som drar omkring i horder på stan. Ibland blockerar de hela körfält och skiter totalt i att flytta på sig när bilförare ilsket tutar. Man går stora gäng på trottoarerna utan att ta hänsyn till vare sig rullstolar eller barnvagnar  De har sin nya iPhones eller senaste versionen av Samsung som ett tillhygge i näven. Det sparkas, bråkas och skriks i en omfattning som bloggaren aldrig har sett tidigare. Alla gråterskor som har snyftat sig igenom reportage från HVB-hem över hela Sverige får sig nu en rejäl näsbränna. De allra flesta av deras kära traumatiserade "barn" är i själva verket vuxna.

Myndigheten Rättsmedicinalverket har på beställning av Migrationsverket färdigställt de första 581 åldersbestämningarna av sammanlagt 4.200. Och resultatet är det förväntade. 76 procent, eller 443 st av "barnen" är vuxna. En förödande andel, 96 procent, av "barnen" är dessutom av hankön; vuxna män.

Åldersbestämningen har gjorts på frivillig basis(!) och har använt två variabler: Röntgen av visdomständer och magnetröntgen av knäleden. Resultatet har skickats tillbaka till Migrationsverket för en prövning av uppehållstillstånd. En prövning för vuxen får man förmoda.

Moderaternas polititiska talesman för migrantfrågor, Johan Forsell, är snar med att kommentera:


"De [åldersbedömningarna]borde varit på plats under flyktingkrisen och inte två år senare. Nu är det viktigt att de sker i en stor omfattning, så man hinner bedöma de tusentals personer där man anser att åldern är oklar."
"Jag kan ärligt säga att det är flera regeringar som borde hanterat det annorlunda. Åldersbedömningarna borde ha funnits även under alliansåren. När vi inledde vår migrationspolitiska förändring efter valet sa vi ganska omgående att vi måste få ett sådant här system på plats. Jag tycker det dröjt onödigt länge."

En talesperson från Migrationsverket tillägger anonymt att:"Väljer den sökande att säga nej till den medicinska åldersbedömningen går vi på beslut utifrån det befintliga materialet vi har. I det läget, just där och då, talar det befintliga materialet för att du inte har gjort din uppgiva ålder sannolik".

En händelse som ser ut som en tanke är att Miljöpartiet på sin kongress under helgen, beslutade om att arbeta för att ge alla ensamkommande som kommit fr o m 2015, en ny chans till permanent uppehållstillstånd. Grön Ungdom krävde amnesti för ALLA "barn". Stackars MP, hur många gånger ska verkligheten knacka på innan man öppnar dörren? Tillsammans med Fredrik Reinfeldt drev man istället de öppna dörrarnas politik till fulländning: Öppna hjärtan, öppna gränser och gratis smörgåsbord.

År 2005 tilldrog sig den stora kampanjen för flyktingamnesti till dem som ännu inte fått uppehållstillstånd PLUS alla som levde gömda efter avslag eller aldrig ansökt om asyl; s k
papperslösa, MP:s kramobjekt nr 1. Det var en smutsig uppgörelse där S tvingades ge efter för amnestins förespråkare MP (speciellt Gustav Fridolin) och i gengäld få igenom höstbudgeten i Riksdagen. Ingen amnesti, ingen budget. Det skulle ha lett till regeringskris och kanske ett misstroendevotum mot S-regeringen. MP kan sin riksdagshandledning utantill.

Men att nu föreslå en amnesti för "ensamkommande barn" när svarta siffror markerar att tre av fyra "barn" är vuxet, är inte lägligt. För en gångs skull verkar MP ha motvind. I de senaste opinionsmätningarna har de hamnat under fyraprocentsspärren och det elitistiska Stockholmsinfekterade sällskapet passar bäst utanför Riksdagen.

Åldersbestämningarna kommer att fortsätta. Alla gråterskor får bita ihop men de vädrar snart upp offer som hamnar "på gränsen" och att Ali Baba fyllde 18 inne på sitt boende. Och reportage är att vänta från skolorna där "pojkarna" vill ta studenten för att kunna stanna i Sverige. Tro mig!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare