Och så var det dags.....

Stockholm idag kl 14.50. Krasch! En lastbil märkt Spendrup kör in i Åhléns City och plöjer sedan ner människor utefter Drottninggatan. Staden är Stockholm. Ikväll talas det om 4 döda och 15 skadade. Bara. Men vi ska komma ihåg att Stockholm i internationell jämförelse är en liten stad i ett litet land. Det gör händelsen anmärkningsvärd. Vi har sällskap av städer som London, Paris, Nice, Berlin, Bryssel och Madrid. För att inte tala om New York.

Lilla Stockholm är idag fäst på kartan i många länder. Alla de stora nyhetsbyråerna låter nyheterna ringla fram under börsnoteringarna: Terroristattack in Stockholm, Sweden. CNN gör en exposé över läget:
Människor flyr in i butiker och gallerior på Hamngatan och Hötorget. Där blir de inlåsta. Men ingen släpps heller in. Det är som en stor bunker där människor ovan jord springer till synes utan mål, berättar en brittisk kvinna för BBC, som också var först ut med TV i Europa:

Bloggaren nåddes av nyheterna efter en shoppingtur. Mer eller mindre sansade reportrar berättade om händelsen och allt jag kände var: Jaha, det är dags nu...

Och jag gjorde något jag inte brukade göra speciellt ofta: Loggade in på Facebook. Bara för att kolla om vännerna var i säkerhet hemma, ja, eller var som helst. En befann sig vid Zinkensdamm, en annan på Birger Jarlsgatan. Men de var safe and sound.


Stefan Löfven gör ett förvånansvärt statsmannamässigt intryck, både i det först utkablade inlägget och den senare presskonferensen.Och så till frågan: Vem eller vilka? Polisen lade upp en bild ganska snart efter dådet:


Man kan så undra om Allah på något sätt är inkopplad. Mannen på bilden är troligen ej av svensk härkomst. Alla väntar vi på banemannen och hoppas att han inte ska hitta oss först innan polisen gör det.

Terrordådet var mer än väntat. I Sverige har vi hundratals olika folkgrupper som trängs och slåss inbördes eller mot svenskar i de utanförskapsområdena vi själva har skapat. Krigsbilder från Rosengård, Husby och Rinkeby möter oss varje morgon till kaffet på morgonen framför TV:n. Skolor brinner varje dag och naturligtvis bilar, bilar och bilar. De "frustrerade" unga, arbetslösa snorungarna står och gnäller varje dag i TV och radio över hur jävliga svenskar är som "märker" dem för livet. Ett kriminellt liv blir den enda utvägen för förvirrade, missförstådda och limsniffande ynglingar med allt för mycket fritid, fri tid när de borde gå i skolan, alternativt ta vilket jobb som helst. Vilket de inte gör. Arbetsgivare över hela landet klagar över att det inte finns några kandidater till de jobb man erbjuder.

Att 4 människor (och en hund) mejas ner på bästa fredagsfikat är väl också en akt i protesterna mot ett alltför snällt land som har krypt under stenar och levt med solbrillorna på så länge det bara har gått. För 4 människor är det försent. Vi andra måste agera genom att lägga rätt valsedlar i rätt kuvert på valdagen 2018.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare