Död eller överflöd


Nu när man är överväga mätt och däst är det dags att börja irritera sig igen. Det går omkring grova brottslingar i vårt samhälle. Men de är av sådan natur att de inte kan åtalas och slängas i fängelse för grovt bedrägeri och förskingring och trolöshet mot huvudman. Det är nämligen det de sysslar med: Politikerna.

Igår skrev UNT om att Sigtunahem hade köpt en villa för 4.250.000 kr. Man river inte upp några maskor i budgeten utan klipper ett rejält hål. Varför? Jo, sex till sju flyktingar behöver en temporär bostad i väntan på var sin lägenhet. Som de naturligtvis får förtur till.

Villan har 125 kvadrat i boyta och är då väl tilltagen för 6-7 personer. Antagligen finns en trädgård också.

Sigtuna kommun har tagit emot 108 flyktingar i år och har inte haft några lägenheter att förmedla. 2017 är det beslutat att Sigtuna har anvisats 158 st. Några villor till kanske.

En majoritet av oss har aldrig bott i någon villa utan har antingen köpt bostadsrätter eller bor i hyreslägenheter. Ur egen ficka plockar vi ihop de nödvändiga slantarna och tvingas att snåla på både det vi vill ha och det vi behöver. Svenskar i gemen är inte speciellt kapitalstarka. Skatter och avgifter, dyra varor och dyra kommunikationsmedel äter upp våra pengar. Och vi får knappast det mesta "gratis". Läkarvård, tandvård och mediciner hör till de områden där vi både betalar skatt och lägger ner ansenliga summor av våra egna pengar. Fast är du asylsökande eller uppehåller dig illegalt i Sverige betalar du ingen skatt och får det ovanstående för 50 kr. Men det är väl att ställa grupp mot grupp?

Två dagar innan jul kan vi läsa om demensboendet Östergården i Trelleborg. Här har kommunen sett till att de gamla och dementa ska leva på gröt, saftsoppa, ostkaka och korv med bröd. Plus en halv Hönekaka på morgonen. Det är måltider som till innehållet är värt 6-8 kr. Men...

De dementa får betala en enhetstaxa på 43 kr eftersom kommunens äldreboenden gör det. Men då får ju förstås de äldre grönpepparbiff med gräddsås från egna kockar. De dementa lämnas på svältkur där personalen köper in färdigprodukterna. Varför?

Lennart Höckert (S) sitter i socialnämnden:

- Vi har inte råd att betala helheten för det här. Samtidigt har vi ett högt matsvinn. Serviceförvaltningen säger att de inte kan leverera en billigare måltid. Då måste vi våga testa andra lösningar, 

Ett reklaminslag från Unionen (fackförening) gör reklam för specialskor.


"Tänk på dina fötter. De ska bära upp dig ett helt arbetsliv."

Detta budskap bär med sig en förfärlig människosyn. Det är alltså bara när vi är i de produktiva åren som vi räknas. Sedan önskar samhället att du dör så fort som möjligt. Man har ett begrepp i deklarationen varje år: "Arvsvinst":


"Arvsvinst bygger på antaganden om hur många människor som avlider i olika åldersgrupper och hur mycket kapital som finns i försäkringen. Alla som inte har valt återbetalningsskydd får ta del av arvsvinster som en intäkt till försäkringen.

När du är ung är arvsvinsterna små eftersom det är få som avlider och de som avlider inte har så mycket kapital. Arvsvinsterna blir högre med stigande ålder eftersom det är fler som avlider och det finns mer kapital i försäkringen.

Därför kan det vara bra att ta bort återbetalningsskyddet när din familj inte längre behöver den ekonomiska tryggheten. På det viset får du högre pension."

Som sagt; se till att du dör snabbt efter det att du inte längre är fertil, kapitalstark och produktiv. Normalt sett efter 65 års ålder.

I ljuset av allt detta blir Sigtuna kommuns inköp av en villa till s k flyktingar, närmast grotesk. 4,250.000 kr skulle räcka till kanske åratal av dagliga näringsrika måltider till de gamla dementa. På vilket sätt rimmar detta med värdegrunden? De kommunanställda går kurser i värdegrund och genustänkande, ställer upp verksamhetsmål och jämställdhetsplaner. Varför? I praktiken betyder de nada.

Ur detta perspektiv är det farligt att jämföra grupper. Vid en närmare analys av snedfördelningen  i det offentliga samhället, kommer dubbelmoralens och hyckleriet träda fram i all sin fulhet. Godhetsapostlar, fackföreningar, mainstreammedia, "satsningar", "reformer" och politiker tål inte en genomlysning där en sådan bäst skulle behövas.. .


GRÅTT NYTT HÅR!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare