Tomtar, hatare och panik

Vávra Suk, centralfigur för den mesta nyhetshypen den senaste månaden: Bokmässan och Nya Tider, har skapat en panik utan motsvarighet i mainstreamedia. Helt plötsligt finns det ingen glasklar bov att kasta in i isoleringscellen utan nu slåss det helt vilt även mellan hitintills såta vänner.

Allt började naturligtvis om Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Först bjöds de in, sedan kastades de ut och sedan släpptes de in igen, mycket ovilligt. Man var tvungen. Med det sammanhållande temat Yttrandefrihet måste även icke rumsrena organisationer ha tillträde. Dessutom fanns redan marxister, vänsterextremister och islamister representerade utan problem eller protester. Det funkar inte att kalla högerextrema anti-demokratiska samtidigt som tydligen vänsterextrema och islamister är demokratiska.

Fast det är klart; enligt den väl inövade svenska vänsterideologin är dagens definition av demokrati en fråga om "allas lika värde" istället för maktfördelningen mellan den beslutande makten, den verkställande makten och den granskande makten. Det här med paketerat folkstyre genom representativ parlamentism känns kanske lite svårförståeligt i denna historielösa tid.

Aktuellt hade åtminstone en intention att förse tittarna med en debatt mellan Suk och Henrik Arnstad, som av någon anledning får uppträda som husbondens röst i media. Arnstad har ljugit sig till sin profil som fil kand i historia och är bara en gästtyckare bland alla andra.

Nu ansåg sig Arnstad för fin för att debattera med Suk varefter Aktuellt beslutade sig för att intervjua Suk själva. Men intervjun blev för mycket fördel Suk varefter intervjun helt sonika togs bort från nätet. Överallt!!

Men debatten mellan SVT:s VD Jan Helin och Janne Josefsson om ämnet finns i skrivande stund kvar. Lägg märke till att "allas lika värde" dyker upp 6-7 ggr under den korta debatten. Och nu har "debatten om debatten" även kommit. Snacka om skitnödiga.Vávra Suk skrev sedan en egen debattartikel på SVT Opinion där han konstaterade att demokrati är en sak och politiskt korrekt demokrati en annan. Det är bara att hålla med. Birgitta Ohlsson har sagt något liknande liksom Janne Josefsson m fl.

Men det räcker nu inte med detta. Nya Tiders medverkan på Bokmässan har lockat fram brunråttorna ur kloakerna. Det är i alla fall vad Kungakrönikören Cecilia Hagen kallar sådana som Nya Tider och liknande.


"....häromdagen hittade jag i mitt Facebookflöde Nanna Johanssons "Medias beskrivningar av SD i nio enkla steg" från tidningen Arena i december 2012. Där skildrar hon normaliseringsprocessen på kornet. Jag tror att vi hunnit till steg 5 nu. Må vi inte komma längre än så."
Och:


"Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna ? Med gift?"
Detta uttalande är hårresande. Särskilt som hon jämför råttorna med nazisternas behandling av judar:

"Minns ni förresten Art Spiegelmans seriealbum "Maus"? Där framställdes de inte som råttor, nazisterna, utan som ondskefulla katter. Och judarna var tecknade små möss som de jagade."
Hagen refererar till en annan omdiskuterad person just nu; Anne Ramberg, generalsekreterare för Svenska Advokatsamfundet som var den som först använde råttmetaforen. Senare reviderade hon skrivelsen. Det spelar ingen roll. Hennes budskap är framfört i sitt nakna förakt för meningsmotståndare. Att hon håller yttrandefrihetens flagga högst är kanske det allra värsta. Yttrandefrihet för dem som tillåts yttra sig.

Ramberg anser att alla ska sänka sina krav på välfärdsstaten p g a den enorma ekonomiska bördan som har lagts på våra axlar p g a asylinvasionen förra hösten. För min del får gärna Anne Ramberg sänka sina krav på ersättning i sitt arbete som advokat, men jag tänker inte ställa mig till förfogande för höga klackar som är vana att kliva på oss.

Framför allt ska inte de stora antalet låginkomsttagarna göra avkall på något, allra minst pensionärerna vilket Ramberg gärna vill se. Humanism väger tungt för en advokat som tjänar miljoner på att företräda asylsökande som fått avslag och överklagar gång på gång. Som råtts.. sorry, rättshjälp företräder hon även de ensamkommande baaarnen och sitta och låtsas vara skärpt i P1:s Söndagsintervu.

Hur kommer det sig att det från den ena hållet applåderas när kommentarer som:

Hur man ska bli kvitt de mänskliga brunråttorna? Med gift?

Medan detta inte är det?
Ett par nysvenskar gillade när jag skrek SD 2018 så mycket så dom kastade in en tegelsten genom mitt fönster för att höra det bättre...Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare