Öppna era hem!Nu brinner det bokstavligen i knutarna. Svenska kommuner är tvungna att öppna sina hjärtan och sina dörrar för i princip hundratusentals människor som egentligen inte har någon anledning att vara här. Eller? Att välja just Sverige som asylland är inte tillåtet om man har rest igenom hela Europa och parkerat i flera länder på vägen. Men alla godhjärtade som har duscholjor som doftar blommor, vrider sina händer i förtvivlan över att Sverige inte tar emot alla, absolut alla. Men nu ska deras omsorger testas mot verkligheten.

Det är nämligen dags för utplacering av alla som har fått PUT i kommunerna, En tvingande lag gäller från 1 mars, där alla svenska kommuner MÅSTE ta emot en viss kvot av flyktingarna och bereda dem bostäder. Bostäder som i många fall inte finns. Det råder panik överallt och Sverige är nu nära en hjärtinfarkt, likt en stressad och skållad kontorsråtta.

I Stockholm tar man nu till ett desperat försök att få invånare att upplåta sina egna fastigheter till flyktingarna. Alla förväntas ha ett rum eller en ledig lägenhet i bakfickan. För besväret kan man få upp till 12.000 i bidrag. Eftersom majoriteten av flyktingarna är unga ensamkommande män, gäller det att hosta upp ett rum eller två för att inhysa en sådan, säkert trevlig yngling.

Samma lösning praktiseras i fulstaden Nyköping (jo, jag bodde 4 hemska år i denna stad), men där är man åtminstone ärlig med vad som krävs av uthyraren.
  • Det är inte fråga om en tillfällig bostad utan en stadigvarande.
  • Om hyresgästen missköter sig kan du inte förvänta dig någon hjälp från kommunen eftersom det är du själv som är hyresvärd.
  • Bostaden måste vara utrustad med kök och badrum och ha egen ingång.
  • Kommunen kan inte ge några garantier för att hyresgästen betalar hyran.
  • Du måste själv stå för introduktion och förhållningsregler, vilket blir svårt eftersom flyktingen inte förstår språket. Du kommer att behöva en tolk. Osäkert vem som betalar denna men förmodligen är det du.
  • Kommunen förmedlar inga bostäder i andra hand.
Denna form av bostadsuthyrning kommer nu att tillämpas på en rad av städer och orter i framför allt Göta- och Svealand. Men dock inte alla...

I Fullersta utanför Stockholm ledde stora protester och aktionsgrupper till att uppbyggnad av modulhus på ett utsett område, stoppades. Ingen ville ha Kaplans svindyra skjul som grannar med hyresgäster som kanske har svårt att skilja på ditt och mitt. Nu har det beslutats om att lägga modulområdet någon kilometer bort istället. Får väl se vilka som blir glada då

Men Expo's Daniel Poohl menar att det är en högerextremistisk hatkampanj som pågår (vad annars?). Från Expo's huvudkontor i Gamla Stan är det väl lätt att briljera i egna hatkampanjer mot "lantisarna".

Men vad säger Daniel Poohl om invånarna i Ekerö? Där säger man helt blankt 'nej' till pappa Statens direktiv och tvång. Orsak: De enda bostadslösningarna man kan se är att placera flyktingar i gymnastikshallar och dylikt. Alternativet är privata alternativ d v s uppköpning av bostadsrätter och/eller att invånarna kan upplåta egna lägenheter eller rum till de unga män som majoriteten utgörs av. Kungen bor själv i Ekerö kommun. Det ulliga och idylliska Drottningholms slott bebos av kungen med sällskap

Etableringsminister Ylva Johansson tänker inte ge med sig. Man vägrar inte Staten vad Staten vill ha. En liten bild av läget:

"SKL föreslår att staten hittar boendelösningar genom sina myndigheter och bolag, som Migrationsverkets egna lägenheter. De vill även att man samordnar och prioriterar de statliga intressena i plan- och byggprocesserna, samt beslutar om lättnader i regler för tillfälliga bygglov. Dessutom föreslår man att Migrationsverket låter de nyanlända stannar kvar längre på anläggningsboendena, som ett bättre alternativ än nödlösningar i till exempel idrottshallar."

SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) har det inte lätt idag. I själva verket är de skräckslagna inför den kommande "utmaningen".

Migrationsminister m m, Morgan Johansson hävdar: Vi har kontroll över situation. I samma andetag berättar han att 317.000 anhöriginvandrare fram till 2019, ska utredas på Migrationsverket. Trycket på bostadsmarknaden trycket på skolgång till kanske 75.000 barn och behovet av sjukvård till samtliga, jag menar alla, kommer kort sagt att få Sverige att implodera. Hur Sverige ser ut år 2020 vågar jag inte ens tänka på.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare