Clownerna

Det finns olika typer av clowner. Först är de det dem som är målade i vitt, rött, grått och svart och därmed döljer sitt eget ansiktsuttryck. Munnen ser alltid likadan ut, som ett groteskt jokerliknande brett leende inte olikt Jokern i Batman. Det är ett leende men ändå inte. Det är skrämmande i sin overklighet och surrealism. Det är säkerligen därför många människor är rädda för clowner.

Just nu är det clowninvasion i Sverige. De är inte målade utan har en mask över ansiktet som gör dem omöjliga att identifiera. Vissa av de maskerade har använt sig av masken för att misshandla, råna och på andra sätt skada sina medmänniskor. Men främst använder man masken för att skrämmas.

Att man klär sig till clown för att begå brott är lättare att förstå än att man använder sig av masken enbart för att skrämmas. Kanske ska bloggaren ge exempel.

Expressen kallade den för häxjakten härom i veckan. Denna häxjakt definieras som att det handlar om högerextrema grupperingar som har trissat upp stämningen bland gotlänningarna till vrede och hat efter den fruktansvärda gruppvåldtäkten för tre veckor sedan.

Idag hade Lunchekot ett inslag om morgondagens demonstration där clownerna Fi och V ska övertyga oss om "allas lika värde" och att en gruppvåldtäkt på en rullstolsbunden kvinna är underordnad den "rasistiska häxjakten" på förövarna.

Ekot sammanför också medborgargardet med Soldiers of Odin. Cirka 15 minuter in.Sverigedemokraterna har också fått tillstånd att demonstrera imorgon så det hela lär utmynna i ett gytter av anklagelser från båda sidor.

Camilla Sandelius startade upp ett folkuppror via sociala medier och det utmynnade i en spontan demonstration. Man gick först till asylboendet där våldtäkten hade utspelat sig och sedan hem till åklagaren. Men det förekom ingen stenkastning vilket man har blivit anklagade för.

Nu kallas Sandelius för rasist och att hon samarbetar med nazister efter det att några på sidan Nordfront har återgivit intervjun med henne. Själv säger hon att Nordfront kopierade artikel som ursprungligen fanns på Samtiden.

Artikeln pryddes av hennes ansikte och det har lett till att hon har blivit trakasserad och t o m mordhotad. Ingen svensk clown har yttrat ett ord om detta. Istället mal man på om att hatet och rasismen är det centrala i dramat. Allt är underordnat detta.

Hat och rasism är vidrigt men det går inte att smeta ner allt motstånd mot det ökande våldet i invandringens spår, med dessa standardbegrepp. Att ta ordet rasism i din mun kostar dig ingenting. Du är säker, oantastlig, allt går att förklaras med rasism. Det är fegt, så fegt. Och ett svek mot alla vålds- och våldtäktsdrabbade kvinnor.

Det är helt vanliga gotlänningar som nu ställer sig på medborgargardets sida, säger Sandelius. Frisläppandet av fem av clownerna blev droppen. Folk är förbannade på hela det svenska rättsväsendet som tycks dalta med grova brottslingar från andra länder. Men i clownmedia är protester mot rättsfall ett "hot mot demokratin och rättssystemet". Clownerna inser inte att rötan redan finns inbyggd i vårt rättsväsende och att demokratin är hotad p g a att vi inte får framföra vår kritik på ett öppet sätt.

Brottsligheten, anarkin i no-go-zones och kaoset i de s k utanförskapsområden  (Rosengård ligger centralt) beror på hopplöshet och frustration, menar clownerna. Det har blivit ett rabblande mantra och det verkar som om det fungerar precis likadant som dygnslånga meditationer. I dvala.

Det finns massor av människor som känner hopplöshet och frustration idag, t ex gotlänningarna. Man blir överkörda gång på gång av de hånfulla clownerna i Stockholm. Det finns en rädsla för att ens barn ska drabbas av våldet, det finns en rädsla för det stilla och lite sömniga Gotland ska bli ett slagfält, en stor otrygghet som inte kan botas med SSRI-preparat. Vårt land fragmenteras mellan de som är trygga och de som inte är det. Och det beror på var du bor, vilket kön du tillhör och i vilken ålder du är. Men det sistnämnda tycks inte spela någon större roll idag.

Hat är en primitiv känsla med centrum i reptilhjärnan. Däremot är likgiltighet tecken på ett avflackat känsloliv utan nyanser. Kärlekens motsats är inte hat; det är likgiltighet. Tyvärr har väldigt många människor gått in i ett tillstånd av likgiltighet. Att man inte känner igen sig längre har aktiverat ett av hjärnans mest effektiva försvarssystem: Undanträngning. Att se men varken registrera eller agera. En eventuell effektiv metod för att komma i detta tillstånd kan ju faktiskt vara mindfullness.......! Ursäkta.

"I brist på kärlek vill jag att bli omtyckt. I brist på omtyckt vill jag att bli hatad. I brist på hatad vill jag bli fruktad"

Ingen föredrar att bli bemött med likgiltighet. Men det är precis det som sker idag. Ingen tar människors oro på allvar. Fast många idag inte vill gå ut på kvällar och nätter så bemöts vår rädsla bara med likgiltighet. Eller också anklagas vi för att vara rasister om vi råkar yppa att det är de invandrade unga männen vi känner oss oroliga och rädda för.

Nu går en massa människor omkring med clownmasker. Förmodligen är det unga killar. Men vad vill de? De vill förmodligen göra folk rädda. Men här är ett axplock över de brott mot enskild som clownerna har begått.

Att vara clown är sätt att inte visa vem man är eller hur man känner sig. Under det påmålade ansiktet kan allt döljas, Om en kille (vanligtvis) har känts sig osynliggjord tidigare förvandlar han sig till klassens clown. En tjej som skär sig i armen gång på gång inne på sitt flickrum, super sig full på kvällarna, springer runt på krogarna och lever för att festa sig in i döden.

Men de clowner som skrämmer mest är de som ljuger. Vare sig de uppenbarar sig på din arbetsplats, utbildning eller t o m vänkrets så finns de i horder av politiker, journalister och i kulturvärlden i tusenfalt, som ljuger, blåljuger, men ändå sover tryggt på natten utan att tänka en sekund på att de stjäl våra pengar och spenderar dem som de har lust med.

Clownerna på stan är bara löjliga. Clownerna i samhällets toppskikt är livsfarliga.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare