Knepen oändliga mot kritik och ifrågasättande

Skandalen med Karolinska och deras handlande i affären Paolo Macchiarini är kanske den största i modern tid. Det är ofattbart att KI inte kontrollerade hans minst sagt halsbrytande CV innan anställningen, och ännu värre, att hans anställning löpte på till sista datum. Här skriver Vanity Fair en djupodlande artikel om honom och hans spektakulära liv och maxade manipuleringsförmåga.

Denna naiva tilltro vad människor egentligen säger och påstår tillsammans med ett stort antal rent av dumma beslutskedjor genomförda såväl politiskt och byråkratiskt, har gjort Sverige världsberömt. När det sedan har exploderat rakt upp i ansiktet är det inte beslutsfattarna utan vi, samhället, som har fått ta efterskalven. Staten plundrar oss på miljarder och åter miljarder och slösar sedan bort pengarna till projekt som vi aldrig har blivit tillfrågade om. Knip käft och betala!

Ett skrämmande exempel är Riksdagens beslut om en ny Grundlag i november 2010 utan föregående debatt och det andra är den mest omvälvande förändringen i Sveriges historia: Massimmigrationen. Till synes utan annat motiv än Godhet. Men bakom ridån finns fantasier om ett möjligt syntetiskt befolkningstillskott eftersom svenska kvinnor föder få barn. "Skapa fler jobb"? Visst, åt svenskar som behöver ett jobb eller de som vill klättra på karriärstegen.

Oöverstigliga problem, eller utmaningar som man har valt att kalla det, växer nu upp över huvudet på oss alla. Alla de s k ensamkommande barnen (fy fan vilket bedrägeri) har medfört att det råder ett mansöverskott i Sverige, speciellt unga män (eller "barn"). Spåren av detta börjar nu smyga in, eller snarare lägga sig över oss.

Flera uppmärksammade våldtäktsfall där friande domar har klubbats igenom, har upprört svenskarna. Det har i princip alltid rört sig om gruppvåldtäkter, ofta på minderåriga. Genomvidrigt och iskallt ger de sig på fullständigt oskyldiga barn, såväl pojkar som flickor, så små som 10 år. Men, när dessa ensamkommande "barnen" från Mellanöstern och Afrika ljugit om sin ålder har de inte fått något straff även om det senare har konstaterats genom åldersbedömning, att de har varit minst 18 år vid tiden för våldtäkterna.

Av alla program tog Uppdrag Granskning upp detta fusket med åldern.
Hur ska man nu komma förbi detta med ålder och åldersbestämning? Jo, på "hög" akademisk nivå försöker man förklara detta med ålder och åldrande med något man kan kalla för "upplevd ålder" och att kronologisk och biologisk ålder inte samvarierar med mer än 50 procent. Beroende av kultur, födelseland, socioekonomisk status bla bla bla, så finns det en åldersvariation. D v s man är inte sin ålder, man har olika åldrar i varje situation.

Så när 35-åringen säger att han är 14 så är han det eftersom han upplever sig så. Underförstått ska också omgivningen se och uppleva 35-åringen som 14 år. Mmmm...

Detta torde tas emot med öppna armar av Migrationsverket som nu skyller ifrån sig; det är kommunerna som ska åldersbestämma barnen/männen . Rätt konstigt med tanke på att det är Migrationsverket som placerar ut asylsökande till kommunerna efter sin egen utredning.

För att komma ifrån allt ansvar för att integrationen av invandrare är så dålig att många inte ens lär sig svenska mer än hjälpligt, talar man nu om språklig variation istället för dålig svenska, brytning, accent, vardagssvenska, grammatiskt felaktigt osv.

Så snart är det bara att svälja och lyda. Säger en 35-åring att han är 14 så är han det. Det kommer att anses som icke-PK att komma med kritik mot något så självklart.

Vansinnet fortsätter.

Tillägg: En bra krönika i ämnet finns att läsa på Samtiden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare