Att bli skrattad åtDet var längesedan men just nu följer bloggaren uttagningen av Idol-deltagarna 2016. Vissa lider jag med, andra suger rejält, ytterligare andra blir orättvist bedömda i denna de yttra attributens tävling. Helst ska man vara 16 år, size zero, ha rätt outfit och attityd. Då är framgången garanterad. Ms tre kg för mycket gör sig inte besvär. Finniga ut, glasögonormar bannlyses; särskilt typ flaskbottnar.

Juryn: Nikki Amini, Fredrik Kempe och Quincy Jones III. Den sistnämnde gör en stor grej av att han är "född och uppväxt i förorten". Vilken man!
Fredrik Kempe: Är väl den som har satt flest mello-ettor; de flesta mycket mediokra och uttjatade redan första gången man hör dem.

Och så cooola bruden Nikki Amini. Uppenbarligen en mycket kompetent dam i området global marknadsföring. Hon började karriären på Warner Music där hon nu avancerat till International Marketing Manager på Universal Music's huvudkontor i London. Hon har arbetat med marknadsföringen av Rihanna, Lady Gaga, Justin Bieber, Avicii, One Republic, Taylor Swift, Lana Del Rey m fl. Förtjänar ett WOW (oavsett vad man gillar artisterna). Och hon är bara drygt 30! Född och uppväxt i förorten; Akalla.

I vilket fall som helst; hon är inte speciellt trevlig. Dissar vissa verkliga talanger därför att de inte uppfyller de obligatoriska villkoren jag nämnde ovan. Den suveräna sångerskan har fyllt 27 och får tummen ner av Nikki medan killarna röstar ja t ex. Som jämförelse så var Madonna 27 när hon slog igenom med Like a Virgin...
En annan tjej "passar inte på scen" utan förklaring till varför. Hon har några kilo extra på kroppen... Men Christina Aguilera har väl aldrig varit speciellt mager. Inte våra egna Carola och Sarah Dawn Finer heller.

Och så då tjejen med glasögon med ett mindre coolt utseende sjunger visserligen inte bra och blir upplyst om detta på ett avmätt men korrekt sätt. När hon gått ut exploderar juryn ut i skratt. Tänk att en sådan mesbrud ens hade tanken på att komma dit. Gud, vad jag hatar sådana typer. Mjukismobbarna med djävligheten på insidan.

Sådana människor är inskränkta och små. De ser bara till det yttre och förstår inte att det är de som företräder en fasad; tunn, ful och genomskinlig som glas, är de själva. Nikki Amini med alla sina stjärnor, är så liten på jorden att hon är försumbar. Att garva åt dem som inte är perfekta och "rätt" i hennes ögon, får henne själv att framstå som ful, förljugen... en bluff helt enkelt.

Det här är världens äldsta problem. Kejsare Claudius (regerade romarriket 41-54 AD), var inte "rätt" med sin haltande gång och dåliga hörsel. Han förlöjligades av sin egen familj som skämdes för honom och motarbetade och uteslöt honom i publika sammanhang. År 54 förordade familjen Caligula till kejsare. Men Claudius hade då hunnit utveckla och utvidga Romarriket vilket alltså inte ledde till någon respekt. Ytan betydde allt, gärningen och prestationen ingenting. Och Nikki Amini skulle ha skrattat ihjäl sig.

Ett nutida fenomen som Idol finns nu i många länder. I Britain's got Talent, 2009, kom helt plötsligt en rundlagd, oansenlig och oattraktiv kvinna i 50-årsåldern, in på scenen. Juryns ögonbryn for upp i höjden och skratten låg och bubblade i strupen. Hon hette Susan Boyle och sjöng brallorna av alla som hörde henne. Hon vann inte tävlingen men hon vann allas hjärtan. Susan Boyle hade varit mobbad, hade bara haft ett jobb i sitt liv och levde ensam men nu var hon stjärna.

Under en kort period var även jag mobbad. Varför? Jag hade inga lyten, talfel eller oattraktivt utseende. Däremot var jag ny i klassen och väldigt osäker, blyg och försagd och dessutom hade jag en lustig dialekt och ett ovanligt namn. Det behövdes inte mer för att skratten och gliringarna började eka mellan väggarna. Det är en av de värsta perioderna i mitt liv.

Bara några få yttre attribut kan avgöra hela din framtid om världen styrs av sådana som Nikki Amini.

Och de som gastar mest om "vi gillar olika", mångfald, tolerans, solidaritet, mångkulturism är alltid värst tillsammans med de framgångsrika och hippaste, som glider omkring bland parnassen på cocktailpartys, modeshower, bokmässor, releasepartyn. Som gnuggar sig med kultureliten kväll efter kväll där man gör sig löjlig över "lantisar", "outbildade massan" och speciellt sverigedemokrater.

Drägg är alltid drägg oavsett kostym.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare