Politik i sängen


Man upphör aldrig att förvånas över hur politiken och förmynderiet ska lägga sig i allt vad vi människor gör och inte. Det senaste är att lägga sig i hur ett ligg ska se ut och vara. Under rubriken Nu gör vi första studien av svenskars sexvanor på 20 år meddelar folkhälsominister(!) Gabriel Wikström bl a att:

"Regeringen har tagit flera initiativ på det sexualpolitiska området, alltifrån fria preventivmedel under 21 års ålder till mer resurser till landets ungdomsmottagningar. Sexualpolitiken får dock inte bara handla om specifika insatser mot specifika problem. Den måste också handla om det hälsofrämjande; om det som är lustfyllt med sex. För att kunna forma en sådan politik måste vi få bättre kunskap om hur det faktiskt ser ut på det här området."------------ 

--------"I dag, torsdag, fattade regeringen därför beslut om att ge Folkhälsomyndigheten i uppdrag att genomföra en ny befolkningsstudie på detta område. Syftet med studien är att skapa bättre förutsättningar för ett effektivt folkhälsoarbete och ge oss kunskapen för att kunna diskutera sex i ett politiskt perspektiv på ett mer positivt och otvunget sätt." 

Så Folkhälsomyndigheten ska stå på första parkett och bocka av alla hälsobringande och jämlikhetsskapande aktiviteter som vi förväntas ägna oss åt i bingen. Man tar sig för pannan. Behöver vi verkligen regisseras och dompteras inom detta område också? Uppenbarligen.

Förmodligen droppar det ner någon form av enkät där vi ska ringa in och strecka under växelvis de olika alternativen som anses som "gott" eller "dåligt" sexliv.

"....ett effektivt folkhälsoarbete och ger oss kunskapen för att kunna diskutera sex i ett politiskt perspektiv på ett mer positivt och otvunget sätt".

Kunskap inom detta område erövras genom erfarenhet; personlig erfarenhet och learning-by-doing. Det finns absolut ingen anledning att låta byråkrater lägga näsan i blöt även inom detta område.

För cirka 25 år sedan genomfördes Bostadsinventeringen då vi alla fick ett tjockt kompendium fullt med frågor om hur vi bodde och med vem, storlek på bostad, antal rum, hur många toaletter, badrumsutrymmets storlek, badkar eller dusch och antal fönster i lägenheter (jorå, sant). Om vi inte fyllde i enkäten väntade böter på 1.000 kr...

Själv kastade jag hela kalaset i sopkorgen väl medveten om att de knappast hade tid att bötlägga anonyma personer. D v s om det nu var anonymt.

Mina ställningstaganden stötte på svårigheter då jag fick ytterligare ett shabrak instucket i postlådan. Exakt samma frågor, exakt samma hot om böter. Men jag kastade även detta i soporna bara för att visa vad jag tyckte om Storebror. Några böter såg jag aldrig till. Samma öde kommer sexenkäten att möta.

Det jag undrar över är om resultatet visar några misshagliga skevheter och s k klyftor i svenska folkets sexliv; vad gör man med detta fruktansvärda faktum. Ska de stackare som anses ha ett icke jämställt sexliv gå i statlig sexskola? För att inte tala om när porr är inblandat. Även om båda parter har nöje och utbyte av en porrulle, måste denna lust undertryckas genom statliga aversionsskolor för omprogrammering? Eller insatser som man brukar kallad det.

Vad bloggaren undrar över är hur Staten och politikerna tänker möta den urusla och vridna kvinnosyn som har kommit av den stora invandringen av muslimska män? Hur kan man predika jämställdhet för dessa?

De tycks gilla 14-åriga tjejer, svaga och oskyldigt godtrogna tonåringar som inte sett något av livets skuggsidor. I Malmö inträffade en sådan våldtäkt 23 juli när en, enligt uppgift; mörkhyad man som inte talade svenska, på en cykel, drog in flickan i en buske och genomförde en grov våldtäkt. Ingen är hittills gripen.

Samma sak i Karlstad, Kalmar, Mariestad, Östersund, Grebbestad etc etc  i en ändlös rad av dagliga inrapporterade våldtäkter. För att inte tala om de som aldrig rapporteras.

Vad ska Regeringen göra åt detta? Det framgår inte av Gabriel Wikströms artikel. Istället skriver han:


"Den grundläggande paradoxen är nämligen att samtidigt som hela vårt samhällsliv tycks genomsyrat av sex, i allt från reklam och sociala medier till en stor del av det dagliga umgängeslivet, så är ämnet fortfarande skambelagt och omgärdat av strikta normer. Förmodligen är det också därför som ämnet, trots sin centrala betydelse i människors liv, är märkligt frånvarande i den politiska debatten. När det väl diskuteras görs det ofta utifrån väldefinierade problem som måste lösas: könssjukdomar, oönskade graviditeter, våldtäkter. Problemet är dock att så länge vi bara fokuserar på de negativa aspekterna utan att samtidigt lyfta fram det positiva och lustfyllda med sex så kommer vi aldrig på allvar att kunna lösa problemen."

Detta är kvalitativt vansinne. Om sexet är bra varför ska det då politiseras? Problemen är alltså inte våldtäkter, porr, övergrepp osv utan problemen innebär att man ska upprätta sin studie för hur normalfungerande människor inte fungerar enligt en norm som politikerna uppskattar.

Sverige blir alltmer fantastiskt.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare