Traumatiserade flyktingar, Westerberg och mord

Bloggaren lyssnar lite på P1-morgon och tvingas konstatera att det är enbart kvinnliga gråterskor som presenterar det ena "inkännande" reportaget efter det andra. Att de bara orkar. Själv brukar jag stänga av radion och inte vrida på förrän någon gång på eftermiddagen. Och då går de igenkännande reportagen i repris...

Frågan är om inte denna morgon slår det mesta:Att det finns offer på den andra sidan, d v s, de mördade och dess anhöriga, berörs inte med ett ord. Den vidrige polischefen Dan Eliasson uttryckte det på ungefär samma sätt då en 22-årig kvinnlig skötare blev knivhuggen bakifrån och dog:

"Man blir naturligtvis förtvivlad å alla inblandades vägnar, naturligtvis den som blir dödad och dennes anhöriga, men också för en enskild ung kille som begår en sån här förskräcklig händelse, vad har den personen varit med om för någonting, vilka omständigheter har den killen växt upp under, vad är det för trauman han bär med sig? Hela den här flyktingkrisen visar ju på hur orättvist livet är i många delar av världen, och vi får hjälpa till och försöka lösa det här efter bästa förmåga."

I radioklippet ovan får en professionell gråterska från Röda Korsets Center för torterade flyktingar, Monica Brendler, breda ut sig om att Europa inte förstår något av vad dessa människor (muslimska män) har varit med om utan behöver kunskap och utbildning för att erbjuda männen stöd och hjälp av de flesta slag, (för att de ska upphöra med våldet och våldtäkterna) något som de flesta inhemska människor som mår psykiskt dåligt, helt enkelt nekas, EFTERSOM DET KOSTAR FÖR MYCKET.

Uppenbarligen vill Monica Brendler, själv psykoterapeut, ha lite mumma från staten så hon kan starta behandlingarna redan idag, helst redan igår. För den som inte minns var Bengt Westerberg, tidigare socialminister i regeringen Bildt, ordförande i Röda Korset för några år sedan, med en årslön på 800.000 kr/året.

Mannen är en riktig orm som har slingrat sig in och runt i det offentliga samhället. Hit hör hans tidigare ordförandeskap för Högskoleverkets jämställdhetsråd, Vetenskapsrådet (2001–2006) och Linköpings universitet (2007-2013), samt ett pågående uppdrag som styrelseordförande inom Institutet för framtidsstudier. Under en tid var han knuten till Högskolan i Karlstad (numera Karlstads universitet) som utvecklingsledare inom genusvetenskap och ordförande för jämställdhetskommittén. 2008 utsågs han också till hedersdoktor vid samma lärosäte.

Han var folkpartiets representant i riksbanksfullmäktige, ett uppdrag som avslutades 2006. Sedan 2003 är han däremot ordförande i (den första fullt ansvariga) styrelsen för Finansinspektionen!!

Karl'n har "a finger in every pie". Han kan sägas sälja in de mest dubiösa och skandalomsusade "forskningsområdena" och själv sitta som spindeln till grottan för att se till att pengarna hamnar rätt.

Westerberg var den som öppnade dörrarna på vid gavel under brinnande lågkonjunktur, genom att välkomna mer än 100.000 ex-jugoslaver, huvudsakligen muslimer, till Sverige. Han var den förste som började kalla vanliga människor rasister när de kände tvivel för så många nya invånare på så kort tid. Det var genom Westerberg som Sverige blev en nation full av rasister och nazister. Och han tillhör i högsta grad paraden av maktens män. En maktens man som slipper stå vid skampålen den dagen det smäller.

Bloggaren har tagit en och annan drink ute på krogarna i sommar och har kunnat konstatera att svenskarna har blivit färre och färre ju senare det har blivit. Runt 24-snåret har majoriteten varit av utländsk härkomst.

Gottsunda, välkänt för sina upplopp och kravalliknande bråk, har haft en majoritetsbefolkning av MENA-invandrare i bortåt 40 år nu och ingen ljusning tycks komma. Under perioder vägrar busschaufförerna att åka igenom området, nu senast för två veckor sedan.

Men nu ser hela stadskärnan ut som Gottsunda. Fullständigt insvepta kvinnor i svart, unga tjejer i sjalar och heltäckande, mammor på 16 år som redan har en ny på gång. På badhusen råder chimpansvarning och stora gäng (ensamkommnde?) som bara står och stampar vatten. Små lintottar springer och simmar runt dem i vida bågar, uppenbarligen ovilliga till närmare kontakt.

Så ser min stad ut sommaren 2016. Om bara ett par år kommer jag och de andra svenskarna vara i minoritet. Men huvudsaken är att vi som är så rika kan kosta på lite terapi på de traumatiska flyktingarna. En beredskap som kan rädda Sverige.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

Kvinnor älskar mördare

A-barn, B-barn och C-barn