"...sedan har han gjort detta vid ett träd."


De flesta känner nog till att en "19-årig" jemenit blev dömd till skyddstillsyn i 18 månader efter en hänsynslös och brutal våldtäkt på en 13-årig flicka i april detta år. Åklagaren, Ylva Lundgren, var nöjd med domen och tänker inte överklaga! Citatet ovan är utklippt ur hennes plädering.

19-åringen, har nu fyllt 20, nekar naturligtvis. Egentligen är han ju inte alls 20 år naturligtvis. Det är bara i sitt pass han är 20 år. Ett antal kopior; en kopia på en kopia på en kopia som försvararen Tore Brandtler hade i rockärmen; framgår det att han inte är mer än 16 år gammal. Tingsrätten valde att tro på dessa kopior mer än åldern i passet. Varför?

Bloggaren gissar att det handlar om ett "ensamkommande flyktingbarn" och om det framgår hur mannen har utnyttjat och ljugit om sin ålder, så måste rätten ta hänsyn till sådana uppgifter i fortsättningen och ställa hela Migrationsverkets system i öppen dager.

Exakt detsamma har hänt gång på gång. Ett "ensamkommande barn" begår en eller flera våldtäkter. Enligt passet är han äldre än den magiska gränsen 18 år. Trots att detta är uppenbart brukar domstolarna enbart på "barnets" egna utsagor.

Nu vill regeringen stoppa detta fusk och har pressat landstingen att göra medicinska åldersbedömningar som t ex röntgen av handleder och tänder. Ytterst få har genomfört sådana åldersbedömningar av det enkla skälet att läkarna vägrar. Det enda redskapet som finns att tillgå är därför central lagstiftning, något som beslutsfattarna inte gärna vill införa.

Att läkarna vägrar är sannolikt ett utslag av godhetskulturen. Man vill inte riskera att bli kallade för rasister/nazister/fascister, Hellre då att ett övermoget barn kostar minst 1,900 kr och som mest 5.000 kr per barn och dygn (Hälsingland).

År 2017 kommer den samlade kostnaden för ensamkommande att vara nästan lika stor som hela rättsväsendet, d v s polis, domstolar, åklagarväsendet och kriminalvården. Strax under 35.800 miljarder för rättsstaten Sverige och 34 miljarder för bullshit-Sverige.

Frågan är relevant att ställa i detta sammanhang: Vad vill vi helst ha i vårt land? En fungerande och tillräcklig rättsstat eller en samling bortskämda unga män som våldtar och förgriper sig på småtjejer och skrattar åt våra domstolar?

Att "19-åringen" kommer undan med skyddstillsyn är en skandal. Åklagaren är skamligt rädd för att överklaga den milda domen. Denna rädsla - som utmynnar i silkesvantar med utrikesfödda vålds- och sexbrottslingar, kan tolkas som att åklagarna är fega och därför inte vill konfronteras med alla hot och eventuella attacker som ofta blir följden av en fällande dom på en utomvästlig asylsökande. Romer behandlas på samma sätt.

Man offrar de unga flickorna, de gamla som plundras i sitt hem och man offrar samhällets skyddsnät för våra egna hemlösa. Välfärdssystemet fylls på mer och mer, men i själva verket går dess resurser till världens mest dysfunktionella och primitiva kulturer.

Det är inte synd om männen som har tagit sig hit från länder och områden halvvägs runt jorden. De har lämnat sin familj kvar i Borstistan av ren egoism. Det är inte synd om de feta somaliska kvinnorna som inte ens har en tillstymmelse till samband med de svultna barnen som dör i tidig ålder.

Egentligen är det inte invandringen i sig som är problemet. Det är fegheten och flatheten som är det största problemet. Negligerandet av brottsoffren till fördel för förövarna, är skamlig.

Bloggaren hörde ett riktigt snyftreportage om fattiga romer som "var tvungna att stjäla kopparledningar för att överleva". Jag kan inte tänka mig att någonting sådant skulle läggas fram om det handlade om svenskar.

Här svämmar det romska tiggeriet över och de har nu börjat attackera folk som sitter och fikar. Men ingen verkar våga att säga ifrån för att befria oss från detta gissel. Tvärtom. Det är nästan som om hjärtan ska sprängas av sympati med detta arbetsovilliga och kulturellt avvikande folk. Får man ens säga detta? Nej, naturligtvis inte. Men de flesta tänker precis så, jag lovar.

De som går på stan, luggslitna och böjda, magra och stirrande ner i marken, bryr sig inte om att tigga. Trots sitt egna tillstånd kan de aldrig tänka sig att sitta och tigga. De går istället mellan papperskorgarna som numera är låsta och tillbommade. Men man försöker pressa ner sina tunna armar i dess käftar för att dra upp burkar och lite slängda matprodukter.

Hur det kommer sig att jag solidariserar med dessa människor men inte med romer? Jo, romerna lever i ett starkt knutet kulturellt nätverk där man hjälper varandra. De är aldrig ensamma i sin nöd. Det är alltid någon som har pengar alldeles oberoende hur man har skaffat dem.

De hemlösa som har sin hemvist i välfärdslandet Sverige, är ensamma i sin nöd. De mest förekommande är psykiskt sjuka och missbrukare; grupper som hamnar allra lägst ner på samhällsstegen. Jag känner några av dem...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare