Den gamle och rånarna

<--------- Romskt kvarter

Att misshandla och råna äldre människor, ofta med rollator, har ökat alltmer och är idag rena epidemin. För att tala klarspråk: Dessa vidriga kräk som genomför detta, förtjänar att plågas i helvetet i evigheternas evighet. De förtjänar egentligen inte dessa rader.

Exemplen är så många så jag tar bara ett axplock;

I Katrineholmskuriren kan vi läsa om en hel liga som har specialiserat sig i åldringsrån. En 19:årig man sitter häktad i Nyköping och sedan dess har åldringsrånen helt upphört.

Rånen på gamla har skett systematiskt och ungefär på samma sätt.

  • En 89-årig kvinna blev av med sin plånbok som innehöll kontokort, som de åtalade tömde på 30.000 kronor. Pengarna användes enligt åtalet till klädinköp. I det fallet har polisen inte kunnat bevisa något annat än stöld och bedrägeri.
  • Ett par av de åtalade tog sig in hos en kvinna i 80-årsåldern, bosatt på Jungfrugatan. Kvinnan misshandlades och blev bestulen.
  • (De) tog sig in i en lägenhet på Sibeliusgatan och misshandlade en annan kvinna i 80-årsåldern och stal pengar och smycken. Händelsen rubriceras grovt rån.
  • En 79-årig man på Hantverkaregatan, den ende mannen bland offren ..../har berättat att någon tog tag i honom bakifrån ute i trapphuset och att han sedan vaknade på golvet, bestulen på kontanter.
  • En kvinna född 1929 överfölls i hemmet och fick ta emot knytnävsslag, sparkar i magen och hotelser.
Är man född 1929 är man alltså 87 år... Inga kommentarer.

Här får vi en vink om vad det är för sorts människor som utför dessa lägsta av det lägsta brotten.

  • En man i 70-årsåldern blev omringad av tre till fyra kvinnor, troligen fyra, som började rycka i honom och på andra sätt distraherade honom. Den fjärde tog troligtvis pengar eller plånbok ur bakfickan på mannen, vilket observerades av vittnen,
  • Polisen ser samma mönster som vid åldringsrånet den fjärde juli vid Järntorget, där en 72-årig man rånades av sex kvinnor och en man och senare avled på bussen hem.
  • Samtliga tre kvinnor, som inte är svenska medborgare, togs sedan in till förhör varpå åklagare beslutade att anhålla alla tre misstänkta för rån.

Och i Uppsala har åldringsrånen ökat markant, särskilt i stadsdelen Luthagen där många äldre bor. Dessutom är Luthagen lite grann av Uppsalas Östermalm. Välbemedlade äldre och högt utbildade akademiker bor här i lägenheter vars snittpris ligger på ett par-tre miljoner.

Många äldre är troskyldiga och anar inte att det finns människor därute som vill dem illa. De har rätt. Det är obegripligt.

En ensam gärningsman har specialiserat sig på kvinnor mellan 80-90 år. Hans metoder för att komma åt de gamlas pengar är demoniska.

En kvinna hade tydligen inte låst ytterdörren, satt och tittade på TV när helt plötsligt alla lampor släcktes ner i lägenheter. En man hade tagit sig in, attackerat henne och släpat henne in i klädkammaren. Hon blev bestulen på såväl pengar som värdesaker och smycken.

Bloggaren själv har blivit föremål för någons besynnerliga försök att komma in. Av en tillfällighet var jag vaken kl 4 på morgonen och såg på TV när jag hörde dörrhandtaget på ytterdörren tryckas ner försiktigt och dras utåt mot trapphuset. Men dörren var naturligtvis låst. Aldrig att jag skulle lämna ytterdörren olåst.

Och så här fortsätter det. I stad efter stad, stor som liten. I samhällen och i byar. Ute på landsbygden där mest ensamma kvinnor är ett tacksamt villebråd för dessa monster.

Pedofiler och de som rånar och misshandlar gamla människor är jordens värsta avskum som inte borde få leva. Vilka är de då?

En modig polisinspektör, Thomas Agnevik skrev för flera år sedan en artikel i Norrköpings Tidningar om att brott som åldringsrån, fordonsstölder, bostadsinbrott, butiksstölder och rån mitt på motorvägar, begås av kringresande personer med ett speciellt etniskt ursprung i öststaterna.

Vi har med andra ord göra med romer och romers speciella brottslighet. Det är romernas Greatest Hits vi nu upplever. Vartefter romerna har slagit sig ner i varje gatuhörn, utanför alla butiker och t o m i trappuppgångar, har en viss typ av brottslighet etablerat sig. Inte ny, bara "more of the same".

Jag kan säga det rakt ut: Romer är inte trevliga. De betraktar oss som smutsiga hundar och har därför ingen som helst respekt eller ens tillskriver oss något värde. Att misshandla och råna gamla människor är bara det yttersta beviset på vad de tänker om oss. Dessutom att det inte finns någon som helst gräns för utnyttjandet och våldet de utsätter oss för.

Numera skulle jag kunna kräkas ner i deras pappmuggar och säga åt dem att banta så kanske pengarna räcker.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn

Kvinnor älskar mördare