Tidernas aprilskämt

"April, april du dumma sill". Förutom då en gång på slöjdlektionen då vi lurade fröken med någon felaktig maska och vi sade: "April, april du snälla sill". Ett aprilskämt i sig tycker jag idag.

Nu för tiden är verkligheten så tokig att man tror det mesta är aprilskämt. Så egentligen skulle man kunna skratta hela tiden åt eländet. Som idag, när rapporter kommer att en ny tidning, Mosaik, ska presentera nyheter på arabiska, men med en svensk del för säkerhets skull. Bankerna och bostadsföretagen ska finansiera gratisblaskan.

En man som starkt bryter på arabiska med gutturala ljud och allt, beskriver tidningen som information om vad som schänder i samhället. Antagligen helt sant.

Andra typer av aprilliknande nyheter handlar om att det inte är så lätt som man trodde att införa könsneutrala toaletter. Kvinnor önskar inte pissrännor på toaletterna där männen exponerar sig och männen vill naturligtvis inte exponeras i ett mindre smickrande sammanhang. Fast det kanske löser sig om enbart WC finns, men det löser inte problemet med kissiga toalettringar. Sååå....

Ett riktigt aprilskämt är nog däremot nyheten om att kvinnor i Thailand vill bli vitare i hyn och därför bleker denna med hjälp av Klorin! Fast å andra sidan, kanske är det sant. Artikeln är lång och full av kommentarer, läs den!

Ett skämt av den klassiska modellen är Di:s TV-inslag om ett par juvelbeströdda sneakers för det facila priset av 34 miljoner kr. Vad man ska ha dem till; promenader, jogging eller bara att stila med, förtäljer inte historien.

Ett aprilskämt för några år sedan handlade om Kronans kalsonger. Då många värnpliktiga av någon underlig anledning fick med sig kalsongerna hem, så uppmanade nu militären att dessa syndare skulle skicka tillbaka kallingarna, tvättade får man förmoda. Det fanns adress till uppsamlingen av de åtråvärda underplaggen, men tyvärr kom ingen uppföljning av historien.

Uppsala Nya Tidning skapade ett säkert aprilskämt för tiotalet år sedan. Det var inte helt bortom en svensk verklighet och mentalitet. EU hade nu beslutat att samtliga tilläggstecken ovanför vokalerna skulle försvinna eftersom samkörning av register inte fixade att trycka till dem korrekt. För oss skulle det innebära att prickarna ovanför a och o skulle försvinna. Inga ön eller än i framtiden alltså.

Ett av de absolut bästa skämten idag är "nyheten" om Tuborgs öl på brustablett. Likt en TREO löses tabletten i vatten och alkoholen frisätts då drycken är klar. (Hittar tyvärr inte länken).

Fast historiens bästa aprilskämt är naturligtvis detta:


Kommentarer

Den kommer jag ihåg fast jag inte var så gammal på den tiden. Kjell var dessutom från Landskrona. Förmodligen därför han nämnde Borstahusen.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn