De stora elefanternaSchizofreni är en icke önskvärd sjukdom. Tror vi. Men faktum är att det finns sjuka personer som hellre stannar i psykosen än att medicinera bort den. Galenskapen kan vara av den arten att man är grandios och känna att man styr hela världen och är universums naturliga medelpunkt. Tankeflödet i hjärnan kan vara rena expresståget och man blir intensivt upptagen med att hänga med. Euforin förstärks av en frisättning av vissa ämnen i hjärnan och kan sägas upplevas som en riktig kick. Fast omgivningen brukar inte uppfatta det hela som särskilt lustigt.

Men gränslösheten är en farlig egenskap. Finns den i människor i vår omgivning , så lever vi ett ganska otryggt liv. Och nu menar jag inte sjuka människor utan helt friskförklarade och inflytelserika oligarker som sitter på gigantiska tillgångar. Vissa menar att det är de som i själva verket styr vår värld och alla politiska, religiösa ledare bugar ner till marken inför dem. Man kan säga att de representerar det närmaste Gud som existerar på vår jord. Allt och alla de rör vid tvingas att röra sig i samma riktning.

Bilderberggruppen kallas det sällskap som "alla" vet att det existerar men är förbjudna att säga något om. En gång om året sedan 1954 har de träffats (gissningsvis har väl några fallit bort och nya tillkommit). Och ingen har en susning var de ska träffas och vad de egentligen diskuterar.  Det vi vet är att man varje år bjuder in politiska ledare för s k informella samtal. Det är precis som talesättet: "What happens in Vegas stays in Vegas".

Man har ett finger in everyone's pie. Kanske EU:s och eurons tillblivelse och planering fram till 2030 (vi känner igen det från FN:s Agenda 30 om hållbar utveckling). Politiker och näringslivets toppar i ohelig allians, diskuterar världens framtid ur ett perspektiv som handlar om globalisering på en högre nivå. Men allt är gissningar och spekulationer. Från gruppen hörs nämligen inte ett ord. Så konspirationsteorierna har haglat genom åren, såväl från höger som från vänster.

På högerflanken tror man på Bilderberggruppen som det stora judiska maktövertagandet med avsikten att etablera en global regering och världsherravälde (New World Order). Visst finns det stenrika judar med oerhörd ekonomisk makt som sträcker sig in i alla maktens boningar, men trots detta är det ändå ett hårt jobb att styra en hel värld ifrån styrelserummen.

Vänstern ogillar ekonomisk makt och angriper de politiska knähundarna för att de går kapitalets väg och på detta sätt medverkar till fortsatt utsugning av tredje världen. Så vänstern har en egen sammanhållande grupp, World Economic Forum, som inte verkar ha en dold agenda, men väl en agenda som mycket väl kan sammanfalla med exakt detsamma som Bilderberggruppens.

Så på olika vägar kan det informella men kraftfulla maktkoncentratet flytta in och ut ur andra maktdrivande men demokratiska församlingar som då inte längre kan sägas representera folket. Och vilken konspirationsteori kan slå den?

Agenda 30 är en global, till synes FN-ledd plan med en rad orimliga mål som t ex utrotning av all fattigdom och en fossilfri värld. Frågan återstår då vilka medel man ska använda för att nå denna "hållbara utveckling". Världens ledare agerar muppar och marionetter i ett spel om den globala ekonomin som på ett mystiskt sätt råkar sammanfalla med Bilderberggruppens diffusa maktmål. FN ägs i princip av Bilderberggruppen och används för att locka fram samvetet hos världens befolkning. Alla vill ju skapa en rättvis värld: en värld utan nationsgränser och en livsmedelsförsörjning till alla. Samt en global världsregering. Konspirationsteori av hög dignitet.

Klimathotet är den flöjt som vi alla ska förväntas dansa till. En rad idiotiska fantasier om att vi människor förstör världen genom vårt val av livsmedel. I själva verket styrs vi av dem som har ett intresse av att vi byter och bryter vanor till nya. Kapitalet och politikerna gör gemensam sak för att pressa så mycket pengar av oss som möjligt, fast på olika sätt. De som tjänar mest på det är, tja, det samlade ekonomiska maktcentrat vars ledning sitter i Bilderberggruppen.

Men det förståndiga, samlade och diplomatiska Sverige har väl ingen makt bland de stora elefanterna? Faktum är att massor av framstående politiker och industrimagnater i Sverige har varit gäster i Bilderberggruppens årliga möten. I år kommer Stefan Löfven att delta...

Tidigare besökare, bl a:

Fredrik Öppna era hjärtan Reinfeldt, flera ggr
Carl Bildt
Jonas Bonnier
Jacob och Marcus Wallenberg
Anders Borg
Urban Bäckström
Lars Renström
Tove Lifvendal
Gunilla Carlsson
Urban Ahlin
Carl Henrik Svanberg
Jan Björklund
Maud Olofsson
Tom Johnstone
Hans Stråberg
Carin Jämtin

...... och många, många flerKommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn