Kvinnorna vid makten

Bloggaren har uttryckt det med största möjliga tydlighet: Nej, jag är inte feminist. Åtminstone inte den dominerande vänster- och statsfeminismen som sorgligt nog vann kampen. Annars hade Sverige sett annorlunda ut.

Borta skulle fetischisterna vara som går igång på att uppfinna tredje kön, hen, en, genusbyte på bestick (trots att "inga kön finns"), räkna kvinnobilder i tidningar, byter vägskyltar till här-går-hon, osynliga strukturer, könlösa Barbiedockor etc etc.

Min och andra tystade medsystrar som står för det man kallar för "särartsfeminism" menar helt enkelt att könen får leva och arbeta utifrån sina inbördes skillnader och även utifrån det faktum att kvinnor i de flesta fall är olika män (precis som om det skulle behöva påpekas). Kort sagt; de kromosombärande egenskaper som är förbundna med kvinnligt tänkande och kvinnliga preferenser måste hon vara fri att utveckla utan att få spö och spä från de rabiata vänsterfeminismen som helt bygger på att alla är likadana och inget skiljer mellan män och kvinnor. Ja, att ingen, inget skiljer sig åt. Men det gör det!

Med en betoning och acceptens för det kvinnliga och hennes val i livet, kan det resultera i en boost för kvinnligheten. När hennes val av utbildning och jobb inte häcklas utan tvärtom uppmuntras så skulle det kunna leda till högre löner och ett kvinnligt entreprenörskap i de branscher som hon föredrar men som inte är attraktivt i dagens feministsverige med de nerdragna mungiporna.

Det enda som uppmuntras och respekteras i dagens Sverige är om en kvinna tänker som en man. Då är hon könsneutral och blir ryggdunkad för att hon "vågar". Så mycket skit har pumpats in i oss kvinnor att vi inte längre litar på vår egen förmåga. Den jämställdhet som vi älskar att visa upp för världen är full av hål och pekar snarare på dess motsats.

I den norska serien Hjernevask som visades för några år sedan, handlade första avsnittet om bluffen i det feministiska tänkandet och utvecklingen av det jämställda samhället i synnerhet.Brainwash 1:7 - The Gender Equality Paradox from Harald Eia on Vimeo.

Efter visningen av serien i Norge lades programmet för genusforskning ner. När genusteorierna en efter en sprack som troll i solsken, var slakten total. Bl a intervjuades experter i England och USA om förhållandet manligt/kvinnligt och vi fick följa med på moderna forskningsresor ända tillbaka till förstadagsbarn. Alla "könsstereotypa sociala strukturer"  blev lika löjliga som de som brukar tala om dem utan någon som helst evidens. Norska genusforskare var som fågelholkar och fick alltså senare sparken.

Allra mest avslöjande var sagan om jämställdheten. Vi fick följa med in till fikarummet på en vårdavdelning och där satt enbart kvinnor. När kvinnor får välja fritt ju mer könssegregerat blir samhället, konstaterade man. Det framgår även av statistiken. I ett starkt patriarkalt land som Iran finns en ansenligt stor sektor med kvinnliga ingenjörer. Därför att det visar att man vill lyfta sig från förtrycket och att man kan lika bra som en man.

Svenska kvinnor väljer traditionella kvinnoyrken. Det är en stor prestigeförlust för vänsterfeministerna som inte inser att all propaganda om könsneutralitet i kombination med det fria livsvalet, enbart har lett till att kvinnor utbildar sig till det de vill, alltså med vård och barn.

Men som så mycket annat i Sverige: Om det inte händer något av naturen lämpligt så stiftas det lagar som ska framtvinga den utveckling som man eftersträvar.

När det gäller den skattefinansierade sektorn, så gäller det i såväl stat som i kommun och landsting (för att inte tala om politikerna), varannan damernas. Bara för, ja, att kvinnor utgör halva befolkningen. Vad spelar lämplighet, utbildning, meriter och kompetens för roll? Det är siffrorna som ska glänsa för sig själva och bevisa den fantastiska jämställdhet som vi har uppnått.

Men vad händer? Kvinnor i positioner som de eventuellt inte har kompetens för, men har kvoterats in, kan få organisationer att helt knäcka ihop. Exemplen är många, tyvärr. Vem minns inte Katri Linna på DO? Hon valdes 2008 till årets sämsta chef p g a hennes bristande respekt för sina medarbetare. Hon slog in kilar mellan människor, intrigerade och snackade skit bakom ryggar så till den grad att manfallet blev stort från DO. D v s just den myndighet som har som uppgift att ta sig an orättvisor, kränkande behandling och andra etiska problem.

En annan var Arbetsförmedlingens mest utskällda chef: Angeles Bermudez-Svankvist, som sparkades av Reinfeldts regering med omedelbar verkan på oklara grunder. Sedan framkom det att hela 4,7 miljarder hade felsatsats på de s k jobbcoacherna (precis som man inte visste). Och på det personliga kontot(!) så hade hon mobilsurfat (jorå AF:s mobbe) för 280.000 kr under bara det senaste året. Sedan åkte hon på "statligt finansierad" semester med hela familjen och kallade det hela för studieresa.

Mona Sahlin är en person som är en katastrof var hon än hamnar. Att hon får fortsätta och tilldelas uppdrag som hon inte klarar av, är en skam för hela myndighetssverige. Hon efterträdde Göran Persson som sossarnas partiordförande 2007 och Persson själv hade svåra tvivel om Sahlins "kognitiva gåvor".

Det senaste från Mona Sahlin är en artikel (notis?) som hon skrivit i egenskap av Nationell Samordnare mot Våldsbejakande Extremism (fint som snus). Den handlar om det som kallades för Folkets Demonstration och gick av stapeln 30 januari i år då flygblad delades ut till förbipasserande om att nu skulle "svenska män försvara sina barn och kvinnor mot det ökande våldet från unga asylsökande män". Hur det egentligen gick till får vi som inte var där aldrig veta. Men tre män finkades, eventuellt var dessa motdemonstranter. Slagsmål var det förvisso.

Mona har då inga problem med att peka ut de skyldiga:

"Det är ideologiskt drivna extremister. Det är nazister. Det är män som hatar kvinnor och invandrare.
Det är de som gillar våld och hatar demokrati."
De är fega uslingar."

SR P1 är nu så kvinnodominerat att det måste betraktas som en diskriminering av män. Har då kvaliteten blivit bättre? Fast som kvinna själv, måste jag tyvärr svara att P1 har blivit en riktig svammelkanal med bara tyckande, låtande och anti-intellektuella resonemang. Men i programpunkterna Vetenskap och Ekonomi dominerar fortfarande männen. Fast allt som oftast intervjuar man någon kvinnlig expert på kinesisk barnpolitik eller liknande. Suck. Tiderna kan förändras men ränderna går aldrig ur.


Kommentarer

Dag Selander sa…
En av mina favoritbloggare är Maj Grandmo med sina salta raka samhällskritiska inlägg. Tidigt denna söndagsmorgon avfyras återigen en upplysande sanningsraket - idag mot denna förödande stats- & vänsterfeminism.

Tack Maj Grandmo!
Stand by
Jag kan bara citera Lena Holfve. I början av 80-talet blev hon utskrattad av sina belackare. "Feminismen kommer att bli vår död. Feminismen skapar galna kvinnor och ansvarslösa män". Så här 35 år senare, finns det något annat att säga förutom: Ridå!
Dag Selander sa…
Jäpp, RIDÅ är vad som gäller! Feminismens ideologi är en vänster/kommunistisk konstruktion, vilken nått ett stadium i samhället där debattens ut- eller outtalade innehåll har mantrat: - Mannen den "överordnade" och förtryckaren.

Populära inlägg i den här bloggen

Dan Eliasson - En riktigt ful fisk

Vad är människosyn?

A-barn, B-barn och C-barn