Bryssel i kaosVid 8-tiden smällde det. Flygplatsen Zaventum i Bryssel attackerades först. En självmordsbombare sprängde sig själv och minst 13 andra i luften i ett fruktansvärt attentat mot intet anande människor som just då inriktade sig på att flyga någonstans i Europa eller övriga världen. Två män har uppgetts deltaga i attentatet. Och båda talade på arabiska.

Strax efter smällde det igen, nu i en tågvagn i tunnelbanan precis vid EU-kommissionens flotta byggnad. Bloggaren bodde på ett hotell precis bredvid för drygt 10 år sedan och begagnade mig av denna tunnelbana. Nu känns det kusligt. Att det är så lätt. Så lätt, att dessa ondsinta, hjärntvättade monster kan stiga på ett tåg enbart för att döda. Så många som möjligt. Civila, oskyldiga människor på väg till jobbet.

Stefan Lovfen kommenterar det hela med att "Det är en attack mot det demokratiska Europa. Vi kommer aldrig att acceptera att terrorister angriper våra öppna samhällen".

Svd uppger att sammanlagt 23 människor har dödats. Nu uppger SR P1 att 26 har dödats. SvD beskriver också hur jihadister frodas i den nerslitna förorten Molenbeek-Saint-Jean:

"Med sina 100.000 invånare är cirka 80 procent muslimer i vissa områden. Många radikala personer uppges passera eller gömma sig i kommunen där arbetslösheten är skyhög, de sociala förhållandena bistra och knarkhandel samt kriminalitet utbredd. Skottlossning och bråk hör till vanligheterna och mycket vapen från främst Balkan uppges vara i omlopp".

Den stora frågan ställs emellertid inte: Varför har de europeiska ledarna tillåtit denna utveckling genom att massimportera okända, främmande människor utan ID-handlingar? Det man har vetat är att alla dessa miljoner människor har sitt ursprung i Mellanöstern och Nordafrika. De mest primitiva och obildade folken i världen som i sina egna länder ständigt befinner sig i krig med grannländer eller inbördes klankrig; bjuder vi in i våra demokratier. Folk från dessa kulturer föraktar oss och vår frihet och öppna demokratier. Däremot älskar de våra pengar.

Här i Sverige är vi en "humanitär stormakt" som bedriver en generös flyktingpolitik. Inte bara det. Smutsiga svenska kronor är investerade både lite här och där. Vapenexporten till världens diktaturer är ju generös t ex liksom de "diplomatiska förbindelserna" för att få tillbaka drägg som Kubasvensken Mehdi Ghezali till Sverige.

En journalist från S-märkta Dagens Arena uttalade sig på förmiddagen om att terrorismen är en krigshandling. En krigshandling som syftar till att exportera MÖ-krigen till Europa. Detta klipp är borttaget från SR.

Men han har rätt. De stora krigen utspelas alltid i Europa. USA brukar komma med förstärkning senare. Och Sverige? Vi kommer förmodligen att komma undan som alltid. Denna gång genom att förse våra nya raketforskare med ytterligare förmåner. Vi är ju så snälla.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn