När man visar leg på apoteket så...

Aldrig förekommer det några protester på att vi, vuxna medborgare, måste visa ID-kort för att ta ut vår egen medicin, eller för den delen, ta ut sitt eget paket på postutlämningen.

Men när alla de myriader av okända människor strömmar in över landet Sveriges gränser har det inte behövts några pass, visum, leg eller annan ID-handling. D v s fram tills idag. Allt det makteliten har kritiserat andra, rasistiska länder som t ex Ungern, för, finns nu på plats i Danmarks hamnar, järnvägsstationer och bussar. ID-lösa helt enkelt avvisas och hindras från att springa över spår, andra bussar och färjor med hjälp av staket och stängsel. 150 Securitasvakter utför ID-kontrollerna och beräknas kosta miljoner - per dag. En summa som Danmark och Sverige delar på.

Danmark har nu också infört gränskontroller mot Tyskland "för att inte bli en flyktingdestination" (underförstått, som Sverige). Under 2015 tog Danmark emot 20.000 asylsökande, Sverige; 163.000...

Det är underligt att ett så leg- och personnummerfixerat land som Sverige inte har/haft vett att skydda sina gränser. Att vara "naiv" räcker inte. Inte heller omskrivningar för allt kleti pleti som "papperslös", "EU-migrant", "ensamkommande flyktingbarn" bara för att markera hur gränslöst goda vi är.

Men är det inte det som är poängen? Otrevlig personal från allt från färjor till nämnda apotek, anser sig ha tillräcklig auktoritet för att kontrollera vår identitet och om denna inte verifieras, köra oss på porten. Denna auktoritet förlamas och försvinner i konfrontation med "svaga"(!) människor.

För det första, "svaga" människor finns. De är de funktionshindrade och sjuka som finns mitt ibland oss utan att godhetens apostlar bryr sig en fena. Men man är banne mig inte svag om man har lyckats resa hundratals mil för att ta sig hit, eller bara har tagit sig hit inom Schengen-området. Då har man en kapacitet.

Som jag har beskrivit tidigare i flera inlägg, så finns det en försvarsmekanism som kallas för reaktionsbildning (reaction formation). Lite förenklat så innebär det att oönskade tankar och känslor vänds till sin motsats. En hyvens person som predikar mänskliga rättigheter i varannan mening och "hjälper" avhysta romska tiggare att flytta till förorten istället för att tigga på Södermalm, kan mycket väl vara ett offer för reaktionsbildning. Man skapar namnlistor för att illegala invandrare ska få asyl och man hatar krav och gränser mer än något annat.

Fast under den glittrande fernissan sticker en liten hin håle upp. En hin håle som bara tänker på den egna bekvämligheten och hur man ska maximera sina vinster och sin frihet. Lösningen blir att trycka ner denna osmakliga best genom osjälviska insatser och bidra med filtar till madrasserna där asylsökande ska sova i gymsalar eller tält. Man går i fackeltåg mot rasism och känner nästan fysiskt hur besten rinner ut på betongplattorna. För man är ju en God människa som tänker på andra och en gränslös värld. All tvekan om asylsökares verkliga intentioner förnekas, all förståelse för att politiker drar i bromsarna, trängs undan. Reaktionsbildning är det perfekta försvaret.

Därför går man bara förbi den hemlösa kvinnan med hela sitt hem i en barnskrinda. Eller fyllot med skitiga, trasiga kläder som har trillat omkull, låter man ligga kvar utan en tanke på en hjälpande hand. Eller den frysande människan som har tagit sig in genom den famösa ytterporten och slagit sig ner i trappen. Honom/henne talar man bara om för att "försvinner du inte genast ringer jag polisen".

Här tittar hin håle upp utan att möta något motstånd.

Kommentarer

Journalister är inte "vuxna medborgare" De är Sossar eller av liknande art.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn