ISIS verkliga ansikte


"“If the west sees Isis as an almost stereotypical band of psychopathic killers, we risk dramatically underestimating them.""

Orden kommer ifrån den pensionerade generalen Stanley McChrystal efter det att han tagit del av de 24 dokument som har läckt ut till USA:s militära högkvarter och som nu The Guardian informerar läsarna om.

Nej, IS är allt utom en hop galningar. I de dokument som nu har läckt ut beskriver IS huvudsakliga ledare med Abu Bakr al-Baghdadi i spetsen, exakt hur den islamiska staten ska fungera praktiskt i en förestående framtid (som kanske inte är alltför långt bort).

Det här är inget hastverk skrivet av unga, arga skäggiga pojkar utan en moget övervägd och utförlig beskrivning av hur man bygger upp en stat av sovjetmodell. Ett byråkratiskt monster som i detalj styr allt från dresscodes till utformningen av universitet och högskolor

Dokumenten skissar upp en i princip färdig modell hur kalifatet och dess departement ska organiseras. Detta inkluderar utbildning, naturresurser, industrier, utrikespolitik och militära träningsbaser dit även barn skickas för att drillas till perfekta dödsmaskiner. Viktigast är utbildning, eller snarare indoktrinering, för IS.

En skrämmande bild växer fram när dokumenten närmare beskriver uppbyggnaden av sjukvård, den ekonomisk politiken, kommunikationer, arbetsmarknad och infrastruktur. IS primära mål är att härska och att söndra så mycket som möjligt på vägen dit. IS-soldater är möjligen hjärntvättade pjäser i terrorismen som plågar oss i väst, men de är inga "orcher" utan hjärnor. Men de är tränade till bara en sak: Att döda. Döda så många som möjligt. För att sedan komma till Paradiset garnerat med 72 jungfruer. Hur det blir för kvinnliga jihadkrigare kan man ju undra...

Hur ska man då till väga? Först av allt beskriver IS att man helt ska överta kontrollen av olja, gas och delar av världsekonomin. Låter som en omöjlig uppgift, men med tanke på de trassliga ekonomierna i västvärlden så är inte tanken alldeles osannolik. IS kontrollerar redan en del av oljemarknaden.

Därefter en enorm propagandaapparat som förväntas resultera i att alla islamiska stater förenar sig, kapitulerar, och blir en del av kalifatet. Huvudmålen är som alltid i historien, området mellan floderna Eufrat och Tigris. Men huvudsakligen är IS syriskt med god hjälp från Irak.

Det här låter onekligen som en riktig rövarhistoria, fast nog känns bilderna från dokumenten otäckt autentiska. Om nu IS lyckas med sina planer och hela Mellanöstern kommer att bestå av en ekonomisk och militär supermakt, är vi illa ute.

I Sverige finns i dagens läge säkerligen bortåt 700.000 muslimer, ingen vet eftersom ingen statistik finns för religiös tillhörighet. Efter varje islamistiskt terrordåd hörs inte ett knäpp från alla dessa. Inga ljusmanifestationer, inga demonstrationståg, inga protestlistor och framför allt: Inte en enda röst för vikten av att stoppa radikaliseringen av unga muslimer i förorterna. De som vill avskaffa demokratin och ersätta den med sharialagar och diktatur, de som är beredda att spänna på sig ett bombbälte, de som tror på ett undergörande kalifat också i Sverige.

Nu när paniken har slagit klorna i våra makthavare och man t o m funderar på att stänga Öresundsbron, så går deras skam på torra land. Varför talar man inte om "ansvar" här? T ex: Vem/vilka är ansvarig/a för denna situation?

Fan tro't.Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn