Romer har ansvar för sin situationIngen har väl lyckats undgå det stora kriget omkring romernas och deras nerskitade kåkstad i Malmö. Efter många turer rivs nu lägret, saneringen av det lär ta någon vecka eller två. Varför skulle detta vara en kontrovers? Människor som bara har rätt att vara i Sverige i tre månader biter sig fast månad efter månad. Vissa stannar även åratal utan att ha något skäl annat än att tigga.

Zigenarna, som de kallades tidigare, bor förresten inte längre i kåkstäder. PK-svenskan har förfinat ordet till tältläger fast alla vet att ett ordinarie tältläger är något helt annat, alldeles speciellt om det handlar om scouter dessutom.

Romer har aldrig klarat av att bo på ett vettigt sätt. Man kan undra varför. Även om man låter dem bo i hela och rena hus så ser de sex månader senare ut som... kåkstäder. Inga fönsterrutor kvar, eld har slickat husväggarna, smutsen rinner och hela marken är täckt av sopor. För att inte tala om trapphusen. Lamporna är krossade, män spelar kort och väsnas i korridorerna samt gör sina behov direkt på plats. Stanken är outhärdlig.

Det är brittiska Daily Mail som besöker ett ökänt höghus utanför Duisberg i Tyskland. Man pratar med en av de "vanliga" hyresgäster som bodde kvar tills hon kände att situationen är ohållbar. Hon berättar om otryggheten, att hon aldrig kan gå ensam från bussen hem, att stölder och förstörelse är omfattande. Inte ens en mopp som hon lämnade i trapphuset i femton minuter fick stå orörd utan stals. Råttor stora som katter springer runt och sprider sjukdomar.

Det bor 400 rumäner och bulgarer i hyreskomplexet fördelade på 46 lägenheter. Trångboddheten bara ökar eftersom barnafödandet är stort. Precis som i Sverige är det lönsamt att föda barn efter barn. För varje barn ökar bidragen. I Sverige kallas det för flerbarnstillägg, man tjänar på att skaffa många barn. Att man sedan tvingas bo 15-20 personer i en vanlig trea upplevs inte som något märkvärdigt.

Det är väl detta som "aktivisterna" i Malmö kämpar för när de står och skanderar utanför stadshuset tillsammans med ett 50-tal romer som nu övernattar utanför. Kommunalrådet Carina Nilsson, S, säger att man erbjuder evakueringslägenheter i några nätter och sedan betalar skattebetalarna bussbiljetterna hem till Rumänien. Men efter tre dagar är de tillbaka igen. Det vet Carina Nilsson också och man kan ana tröttheten i hennes röst.

Aktivisterna är skrikvänster och har bl a skadat en polisman i "människovärdets tjänst" under själva rivningen av lägret igår. Polisen måste vara urless på dessa.

Samtidigt pumpar media ut sina snyftreportage om romerna som offer utan eget ansvar. I själva verket är det VÅRT fel som inte vill ställa upp och ge romerna vad de vill ha. Svensk media rapporterar som om lägren bara uppstår av sig självt och fylls av mänskligt avfall och skit genom rena trolleriet. Inget ansvar får läggas på romerna själva. Intervjuerna är rena pekoralet, sliskigt tillrättalagda för att locka fram medlidande och anklagelser mot oss som låter folk leva så här. Man vill exploatera dessa människor för att själva framstå som Det Stora Samvetet i tillvaron.

Kåkstäder och misär skapas inte ur tomma intet p g a någon osynlig kraft. Romer är experter på att slå sig ner var som helst och de skapar själva den misär som ingen makt i världen tydligen kan förändra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn