Löfven ur skäggetEn sällsam dag kommer inte ensam. Efter Sveriges vansinnesinvandring från garanterat terroranfrätta länder har historien hunnit ifatt de styrande. Efter en uppgradering av risken för terrorhotet mot Sverige från en trea till en fyra, har Säpo gjort bedömningen att hotet mot Sverige i dagens läge är stort.

Mutar Muthanna Majid har idag anhållits i sin frånvaro efter misstanken om att ha planerat en terrorattack i Sverige. Och han sägs inte vara ensam.

Jaha, vem är förvånad? De vidöppna dörrarna för syrier var ju en direkt invitation till IS-soldater, vilket också har visat sig senare när de "tappra" grabbarna åkte direkt från Sverige och hem till Syrien för att döda sådana som oss, otrogna hundar.

Åtta terrorister från Paris-attacken är nu döda; eller avrättade om man så vill. Den franska militären sparade inte på krutet när man dammade på. Även ledaren för det grymma mördandet, Abdelhamid Abaaoud räknas bland de döda. Man kan bara gissa sig till fransmännens jubel när man hörde detta. Öga för öga, tand för tand...

Utan att gå in på närmare detaljer så befinner sig Frankrike, enligt president Hollande, inofficiellt i krig mot IS och har nu bombat IS-fästen i Syrien, bl a IS "huvudstad" Raqqa. Vad som inte framkommit i Sverige är att de franska attackerna är koordinerade med de ryska. Putin lär ha sagt att Frankrike och Ryssland nu står enat och allierat i kriget mot IS. Det är i så fall helt sensationellt. Inte sedan WW2 har ryssarna på något sätt velat samarbeta med Väst. Tvärtom. Det kalla kriget höll på att driva de två supermakterna, USA och Sovjetunionen, till total förödelse.

Här i Sverige befinner man sig i en mindre chock när det stod klart att vi, den humanitära stormakten, har terrorismen in på bara skinnet. Stefan Löfven höll ett mycket inträngande tal på en presskonferens tidigare idag. "Vi i Sverige har varit naiva", sade han. Här är hans tal till nationen ord för ord. Bloggaren råkade höra det hela på radio och kunde inte låta att bli en aning imponerad av att han lät som en initierad statsman.

Lite ur talet:
"Så budskapet till den som reser ifrån Sverige för att begå brott mot mänskligheten i andra länder, det är att om de återvänder hit så möts de av polis, de ska ställas inför rätta och de ska straffas. Vårt samhälle erbjuder ingen frizon för den som inte ställer upp på de grundläggande värderingarna om alla människors lika värde. Sverige ska aldrig bli en fristad för terrorism och terrorister."
"Säpo bedömer i dag att islamistiska extremister utgör det största terrorhotet mot Sverige, men inte det enda."
"Tredje åtgärden är kontroll av biometri i pass vid gränskontroll. Regeringen vill att Sverige inom EU ska verka för att kontroll av biometrisk information i pass införs vid Schengens yttre gränser. Kontroll av biometri vid resa är den åtgärd som i största möjliga utsträckning skulle kunna hindra det missbruk av pass som försiggår genom att den personen som använder passet är lik ägaren, fysiskt lik ägaren.Att införa det här förutsätter dock samarbete på EU-nivå och därför så kommer Sverige på morgondagens råd för rättsliga och inrikesfrågor, det så kallade RIF-rådet, att föreslå att kontroll av biometri införs vid de yttre gränserna i hela Schengenområdet."
"När det gäller vårt lands säkerhet så finns det inget utrymme för partikäbbel, partipolitik. Regeringen kommer därför att bjuda in de borgerliga partierna och Vänsterpartiet till överläggningar för att diskutera ytterligare åtgärder för att bekämpa terrorism. Jag har förstått att de kommer att se positivt på detta och därför har jag gett uppdraget till inrikesminister Anders Ygeman."

Alltså är inte SD inbjudna. Hur var det nu med käbbel? SD har förmodligen de mest utarbetade förslagen till hur man stoppar folk vid gränserna. Riksdagen måste stå enat i detta.

Anders Ygeman har fått ta tag i det mesta under den senaste, turbulenta perioden. Hans regeringskompisar i Miljöpartiet har helt gått under jorden, oförmögna som de är i allt förutom att släppa väder. Åsa Romson har ju målat ytterligare en tavla när hon på Twitter oroade sig för Klimatmötet i Paris så tätt inpå terrorattackerna i fredags. Människan är ett pucko, big size, och som jag tidigare har fastslagit; en gammal mobbare med psykopatiska tendenser.

Så låt oss nu se ett tuffare Sverige. Synd bara att det skulle gå så långt innan man besinnade sig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn