Därför

Terrordådet (sammandrag) i Paris har skakat en hel värld. 129 människor miste livet i den franska huvudstaden som är en av Europas största metropol där livet är heligt och skönheten har resulterat i kulturell förfining. Kanske det är just därför. Västvärldens symboler för utveckling och kultur är tacksamma mål för de hatiska islamisterna som någonstans är medvetna om de egna tillkortakommanden och att det är omöjligt i den muslimska världen att nå något likartat.

För en gångs skull frågar ingen i Varför. Men alternativa tolkningar och försvar(!) finns till det sanslösa dödandet..Sinziana Ravini skriver på SVT Opinion:

"När man läser den Islamistiska Statens pressmeddelande, som hotar med att detta är bara början, så kan man kallt konstatera att Frankrike liksom alla forna kolonialländer måste på allvar nu ta itu med sin historia.--------/De västerländska staterna bör nu gå ihop och be om ursäkt för alla de oskyldiga liv, som deras krig fått kosta. Utan ånger, löften och konkreta handlingar för en mer human utrikespolitik och flyktingpolitik, kommer detta krig bara att eskalera, resultera i ett tredje världskrig."  

Väst ska sålunda be om ursäkt för sina illgärningar som kolonialmakter, även om det var längesedan. Det är bullshit, ren och skär bullshit. IS betraktar Väst ur ett helt annat perspektiv. Det är lätt att avläsa utifrån de mål man brukar angripa. Tvillingtornen, WTC i New York var kanske den största symbolen för den västerländska förmågan att förvalta kapital till allas fördel. Kapital och kapitalism är också förknippat med alla mäktiga judefamiljer som befolkar Amerika. Om araberna hatar USA så är det ändå en fis i universum jämfört med hur primitivt vansinnet är för judarna.

Sådana som Sinziana Ravini är bara nyttiga idioter som spelar terroristerna i händerna. De får höra att de är offer för förtryck, plundrade på sina resurser och tillgångar, utnyttjade och bedragna av västländerna. Underförstått har man rätt att "slå tillbaka", det väcker aggressioner av oproportionerliga dimensioner. Kraft som man istället kunde använda till att bygga upp det egna territoriet.

IS har många nyttiga idioter och vapendragare. Sammanfattat är det nazister, socialister och även moderata muslimer som underblåser "offrens" rätt att angripa. Tårdrypande krönikor har skrivits om aktuella terroristaktioner, exempelvis Göran Greider. Så här skrev han efter jihadisten Mohammed Merahs mord på tre barn och fyra vuxna plus 5 skadade i Toulosse, Frankrikes sydkust 2012: (Klicka upp bilden för text)
Greider är inte ensam om att beskriva terrorister som offer för omständigheter. Excellensen Jan Guillou har i princip tagit parti för förövaren i alla palestinska attacker mot Israel under åren. Och attacken mot WTC 9/11 försvarade han genom att trumpeta att USA minsann har dödat fler i sina "imperialistiska" krig.

Från kaoset i de svenska utanförskapsområdena till världskonflikter, spänner man upp paraplyet över den förtryckta förövaren. Man tror att det är fint, att det är solidariskt att ta parti för de "svaga i samhället". Men man vill för allt smör i Småland inte bo bland de "svaga" utan bor på Östermalm eller ute i idylliska bygder i Dalarna, Härjedalen eller Jämtland. Eller varför inte bostäder på samtliga ställen?

Genom att beskriva förövare och potentiella terrorister som svaga och utsatta för alla tänkbara former av rasism, rättfärdigar man deras vansinnesdåd. Det är väl därför så många terrorister trivs i Sverige. Här får man i lugn och ro ägna sig åt sitt hat och sina planer; positivt sanktionerade och ursäktade från början till slut av noblessen i det gemensamma rummet.                         


Kommentarer

Anonym sa…
Vi kanske ser början på ett avslut eller en kraftig skärpning av regelverket för Schengen fördraget. Funktionen är uppenbarligen förfallen. För övrigt intervjuades en företrädare för en konservativ tankesmedja i Paris som på fullaste allvar ansåg att EU borde invadera Syrien och Irak och döda alla IS krigare där innan de ankommer tillbaka till EU samt att aktivt jaga alla som finns här. Som det får uppfattas talade han om ett pågående krig som berör hela Europa. Det kanske är så att tredje världskriget startade den 11 sept. 2001.

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn