Bättre sent än aldrig?


Sverige inför fr o m idag gränskontroller. Besättningen på färjor som i första hand kommer från Rostock, Tyskland ska kontrollera ID-handlingar och pass hos de inresande. På Trelleborgs och Malmös järnvägsstationer står svensk polis för att kontrollera handlingarna. Även vid Öresundsbron utförs kontroller. Alla som inte uppfattas ha tillräckliga och giltiga dokument ska helt enkelt skickas tillbaka. Men, Sverige är ju Sverige, så alla barnfamiljer och "ensamkommande barn" ska undantas från kravet. Och, gränsen mot Finland ska hållas helt öppen. Varför?

Regeringen har infört gränskontroller i 10 dagar, men sannolikt förlängs detta. Det var Migrationsverket som slog larm i elfte timmen, att man inte längre kunde sköta sitt uppdrag. Förutom bristen på boplatser så klarar inte vårt samhälle de påfrestningar som dessa människomassor skapar.

Dessutom, Polisen har slagit larm om att asyltrycket är ett hot mot den allmänna ordningen och den inre säkerheten. Hotet är inte bara en farhåga utan Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, oroar sig för att det offentliga samhället ska kollapsa. Så Anders Ygeman, inrikesministern, säger (lägg märke till den urusla svenskan).:

"Därför anser regeringen att sitationen är så allvarlig att det finns fog för att införa inre gränskontroller och att situationen i Sverige är en sådan situation som det står om i Schengenreglerna. Där står att de nationella myndigheterna i undantagsfall och tillfälligt får återinföra inre gränskontroller om det föreligger ett allvarligt hot mot säkerheten eller om det finns allvarliga brister vid den yttre gränsen som kan äventyra hela Schengenområdets funktion."
När den s k Migrationsöverenskommelsen ägde rum ville Löfven redan komma till beslut om gränskontroller, men naturligtvis bromsade MP,V och även C. Sedan dess har Alliansen, utom C, framfört krav på handling och inte bara ord. M har varit dominerande i sina krav på gränskontroller. SD har naturligtvis stött förslaget, konstigt vore det annars. Det här är vad partiet har velat sedan man kom in i Riksdagen. Med en blick i backspegeln kan man se att partiet var rätt ute.

Migrationsverket uppger att 80.000 registrerade asylansökningar har inkommit sedan september månad!!! Folk sover i varenda buske inklusive inne på Migrationsverkets egna receptioner. Tyvärr är detta bara början. Bloggaren tror att krav kommer på att alla med hyfsat stora lägenheter bör "bidra" med ett rum eller två. Med Djursholm, Danderyd med Stocksund, Äppelviken, gamla Limhamn i Malmö, Sunnersta i Uppsala och liknande, undantagna.

Själv bor jag i en etta och kanske slipper. Jag anser att de politiker som har gjort dagens situation möjlig måste "öppna sina hjärtan" och därmed sina stora hus, för att bekräfta att Sverige är en humanitär stormakt. Gustav Fridolin t ex, bor i Duvbo, Sundbybergs kommun; ett lugnt villaområde med gamla, stilbildande hus som kostar skjortan. Närheten till Rissne är väl Fridolins alibi för att bo mångkulturellt.


Fredrik Reinfeldt bodde tidigare i Täby, men med sina nya kärlek har han nu flyttat till Vasastan där han frotterar sig med kändisar såsom Henrik Schyffert (som nu har börjat skrika om solidaritet, humanism och medkänsla med alla migranter) och Fredrik Lindström, vettig men numera osynlig p g a (?) att han är borgerlig och kritisk mot den svenska modellen.

Var och en av dessa har säkert "spare rooms" som utsatta flyktingar kan klämmas in i. I Vasastan kan man få spana länge för att få syn på något mångkulturellt (minus pizzeriorna) så killarna kan verkligen göra en humanitär insats här.

I detta ögonblick rapporteras det att ID-kontrollerna görs på alla på tågen i Malmö. Men, man skickar inte ut dem direkt, utan att de ska fraktas till någon temporär plats för vidare utredning. Vilken form av utredning? Suck. Ingenting kommer med andra ord att förändras.

Stena Line verkar dock sköta sin uppgift och har tydligen avvisat ett 50-tal asylanter hittills.

Från andra länder hörs ett ganska missnöjt mummel. Försent, säger bl a Victor Orban i Ungern. Serbien och Kroatien har händerna fulla och en eventuell konflikt är under uppsegling mellan länderna. Alla som vill komma till Sverige har ju passerat 4-5 länder på sin väg hit. Tiotusentals i veckan har färdats genom Italien, Grekland, Österrike, Moldavien, nämnda Serbien och Kroatien, andra medelhavsländer plus Schweiz. Alla är de fly förbannade på landet i norr som inte tar sitt ansvar för att stoppa denna invasion. Obs. Sverige anses som ansvarslöst. Det är bara här hemma man berömmer sig för att "ta sitt ansvar". Det är ett utmärkt exempel på hur ensamt och apart Sverige är, och hur man saknar insikt i de konsekvenser som vårt handlande leder till.

Det återstår att se hur dessa gränskontroller kommer att fungera. Själv är jag skeptisk. Det går inte att rädda ett sjunkande skepp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn