Kalla vindar över Sverige
Vem var Anton Lundin Pettersson? Till skillnad mot Anders Beivik så får vi mycket knapphänta uppgifter om vem mördaren Pettersson egentligen var. Istället utnyttjas morden i politisk/medialt syfte för att som vanligt skam- och skuldbelägga helt vanliga medborgare för att vara rasister. "Rasismen" ökar" och "mörka krafter" breder ut sig. Propparna gick total för en "tillbakadragen men artig och trevig kille" som man uttryckte sig i GT. Hans gamla klasskompisar emellertid vill inte snacka om honom alls, tvärtom man lägger på luren

De s k ensamma vargarna är ofta komplicerade individer som under sin tillstängda yttren kan upparbeta ett raseri inom sig. Ett raseri som kan härledas tillbaka ur, som i Petterssons fall, mobbing, utfrysning och med få vänner - om ens några.

Jag vet, jag var själv utsatt för liknande saker i mina tonår. Men all min frustration använde jag till musik. Skrev tjogtals låtar varje år, och de handlade inte om hjärta och smärta. Sedan stod jag på scenen och framförde dem. Revanschen var total.

Ett sådant förfarande kallas sublimering. Oönskade känslor och tankar av såväl sexuell karaktär som starka aggressioner ageras ut genom att ägna sig åt konst, musik, religiös verksamhet m m. Jag skulle vilja tillägga ångest också som oftast är en följd av det förstnämnda. Ångest och frustration är ingen bra kombination.

Pettersson var en kille som lyssnade på hårdrock och satt med sina dataspel vid varje ledig timme. Inte helt olikt Breivik. Med tiden sägs han ha engagerat sig i svensk flyktingpolitik och lagt ut klipp på sin YouTube-kanal som nu analyseras sönder för att knyta honom till högerextrema krafter och nazism. Och media, särskilt SR, hackar och sliter i bytet för att få det att framstå som ett monster. Helt utan nyanser. Det finns alltid nyanser utan att man för den sakens skull försvarar en sådan vedervärdig handling.

Såväl innan som efter skolmorden har det brunnit i 5-6 byggnader som är knutna till flyktingmottagande, nu senast i Eskilstuna:

Eftersom dessa attacker har skett på olika orter är det svårt att se någon koppling mellan dem. Vad kan förklaringen vara? Merit Wager skriver på siten Det goda samhället:

"Att bränna upp tomma hus och lokaler är ociviliserat och primitivt. Att sätta eld på byggnader där det faktiskt bor människor – oavsett hur stor frustrationen är och oavsett hur usla politikerna och regeringen är – är absolut och totalt förkastligt. Andra vägar att kanalisera frustration och att lufta åsikter måste kunna användas i ett så kallat civiliserat land. Tyvärr har den smala åsiktskorridoren starkt försvårat kritik av politikers och myndigheters oförmåga att hantera det som, inför allas våra ögon, på mycket kort tid för alltid förändrar Sverige. Om människor inte har någonstans att kanalisera sin frustration och sin oro så ökar risken för illdåd. Inbördeskrigsliknande situationer riskerar att uppkomma."

Ett exempel på ett invandrarrelaterat brott som bara ägnades en liten notis var gruppvåldtäkten i Solna för två veckor sedan. Fem unga tjejer blev utsatta för, åtminstone två av dem, för våldtäkt, de andra sexuella attacker. Ett tjugotal killar fanns på platsen varav åtminstone tre var aktiva, alla minderåriga!

Minderårig är man i dessa sammanhang om man är under 15. Otroligt att småkillar gör sig skyldiga till dylika brott. Vilken är förklaringen?

Offerkoftorna delas frikostigt ut till invandrare i s k utsatta områden. Man får det serverat att man själv inte är ansvarig utan att det är "samhället" och den "strukturella rasismen" hos svenskarna och svenskorna som gör att man bränner bilar, attackerar bussar, ambulanser och brandkåren. De ömtåliga axlarna ska inte belastas med omotiverat skuldpålägg eftersom man redan bär en stor ryggsäck av trauman på sig.

Katten på råttan, råttan på repet. En rad av konsekvenser som bara har växt och växer framför ögonen på oss alla. I George Orwells Djurfarmen får alla lära sig att "all animals are equal". Makten över gården tas sedan över av grisarna som efterhand korrigerar devisen till: "All animals are equal except for some animals who are more equal than others". Den politiska överklassen i Sverige har blivit allt mer fjärmad från det folk man sägs representera. När sedan den politiska överklassen är såväl svin som imbecill får vi den situation som Sverige befinner sig idag.

De ensamma och utsatta, vare sig man ligger på bänkar med tidningar utbredda över sig eller är utfryst och utestängd från gemenskap redan i unga år, bär istället skammens eldmärke. För vissa blir det för mycket och hjärnan går i spinn. Ingen mördare kan frikännas eller ursäktas för sina dåd, men bakom hjärnhinnan har något gått sönder. Nästa gång kan det vara en granne som drabbas av förföljsemani och går bananas. Nästa gång kan det vara jag själv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn