Kollapsen närmar sig


I veckan kom så beskedet; Kroatien stänger sina gränser mot Serbien sedan 11.000 s k flyktingar har strömmat in sedan i onsdags. Man konstaterar att dessa är bara på genomresa upp till Tyskland och Sverige och låter dödströtta på den "humanitära stormakten". I egenskap av ett land som nyligen krigshärjats så har man stort förtroendekapital och tolkningsföreträde. Och genom ett sådant filter kan man se vad etnisk och religiös söndring gör med ett land (Jugoslavien).

"Läget är ansträngt", medger Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson när det framkom att det just nu kommer 1.000 människor per dag som söker asyl i Sverige, bara nu i helgen 2.000.

Annars har rapporteringen från flyktingkaoset varvats med färska opinionssiffror för svenskarnas partisympatier. Mitt under medias osmakliga sensationsjournalistik med bilder av drunknad tre-åring, filmsnuttar från flyktingströmmarnas Europa och porträttreportage av plågade asylsökande, kom så de "chockerande" siffrorna på att SD seglar upp på ny rekordnivå och är dominerande största parti.

Så vad göra? AB har åtminstone hittat en strategi. Man hänvisar till MYCKET osäkra uppgifter från Migrationsverket på att de flesta flyktingar inte har Sverige som sin slutdestination utan fortsätter till Norge och Finland. I sådana fall ställer SJ upp med biljettlösa resor av "humanitära skäl" om så krävs. Man kontrollerar inte heller ID-handlingar utan fältet är rensat från alla hinder och regler som vanligtvis är kutym för oss vanliga dödliga. Det är klart att folk slutligen blir förbannade.

Bloggaren lyssnade en stund på budgetdebatten som hölls i Riksdagen igår. Vänsterdelegationen S+MP+V aviserar skattehöjningar nästa år och de närmaste åren bortåt 160 miljarder. Pensionärerna ska få sänkt skatt, kanske 250 kr/månaden, men för den som tänker och inte bara sväljer så blir det uppenbart att skattehöjningarna äter upp skattesänkningen, en typisk sossemanöver som har varit lyckosam i decennier i ett land där folket är sorgligt okunniga och låter andra tänka åt sig.

Man ska inte heller förvänta sig några påtagliga förbättringar, enligt Magdalena Andersson, finansminister. Förutom att vi får "mindre pengar i plånboken". Skatter på energi och s k miljö- och  klimatskatter ska kirra biffen med skenande kommunala underskott, inklusive höjda skatter av högavlönade, d v s tjänar 50.000 kr/månaden och uppåt. Ur det internationella perspektivet är en sådan lön inte speciellt märkvärdig.  Och så kommer jobben att bi färre.

vad och till vilka ska de högre statliga inkomsterna riktas? Barn ska få gratis läkemedel och glasögon, höjd A-kassa, högre bostadstillägg, slopad bortre gräns för sjukskrivningar plus lite duttande hit och dit; pengar som bara blir plus minus noll i slutänden eftersom skatterna höjs. De allra flesta blir blåsta på sin tårtbit.

En intressant vinkling stod Erik Ullenhag (jo the one) och Ulf Kristersson, M, för. Man vill att antalet enkla jobb ska bli fler. Och med tanke på att Sveriges nya befolkning i ganska hög grad är analfabeter, så är detta en lösning lika god som någon annan.

1.000 asylsökande om dagen. Det bir 365.000 bara i år. Någonstans måste pengarna tas. Fast 160 miljarder är fortfarande en droppe i havet. Ett hav där vattnet bara stiger och där tidvatten inte existerar kommer snart att välla upp över land. Den stora kollapsen närmar sig.
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn