SD är nu största parti
Metro - den gratis slaskblaskan, har låtit YouGov göra en opinionsmätning för perioden 14-17 juli. Och nu lär det bli svettigt på mer än ett sätt i Riksdagen som nu drar igång höstterminen. Sverigedemokraterna är nu enligt mätningen, Sveriges största parti. Det var bara en fråga om när. Folket har tröttnat på den slaka linan som DÖ, Decemberöverenskommelsen, åstadkom. Att sätta hela demokratin på hal is gör man inte ostraffat ens i Sverige. Flodhästen i vardagsrummet blev mer än synlig, snarare påträngande.

Metro har lyckats gräva fram en typisk representant för det instängda innerstadsfnyset som naturligtvis förklarar att en fjärdedel av den svenska befolkningen är intelligensbefriad.

"Politiken har de senaste åren handlat om integration, invandring, flyktingar och tiggare. Och jag tror att ganska många blandar ihop begreppen och tycker att allting är samma sak. Där har de traditionella partierna helt misslyckats med att föra debatten i sin egen ringhörna."

Sagt av någon med en av alla dessa ballongtitlar som så frikostigt strös runt: Stina Morian, politisk expert.

Sören Holmberg menar i samma artikel att det handlar om att Sveriges befolkning nu har rankat invandringens volym och den misslyckade integrationen som fråga nummer ett av alla områden. Men det är inte bara detta utan även att SD:s syn på hårdare straff mer speglar vad allmänheten tycker än vad de traditionella partierna gör.

SD har fått gratis marknadsföring genom att vara det ständiga svarta fåret för de motkrafter som bara gräver skyttegravar och river ner utan att det resulterar i något konstruktivt. De s k anti-rasisterna har misslyckats kapitalt i sin roll som det goda alternativet. Istället är det självgodhet vi ser, inklusive hyckleri och dubbelmoral när man sällan lever som man lär.

SD:are tycks däremot inte segla under falsk flagg. Man ogillar invandring från utomeuropeiska länder, vill minska den till en tiondel mot vad den är idag. Man lyssnar till Ultima Thule och drömmer om det gamla Folkhemmet som det tedde sig på 50-talet. Likaså vill man  ha mer psykisk tvångsvård och långa fängelsestraff för att hålla samhället "rent" från störande element.

Man måste se att Sverigedemokraterna är så mycket mer än bara minskad invandring (vilket de flesta av oss önskar). Partiet har en hård attityd till allt som är avvikande vare sig det gäller psykiskt sjuka, homosexuella, udda individer eller "tärande" människor som går på bidrag. Man glömmer att i Per Albin Hanssons folkhemstal, 1928, uttryckte han sig såhär:

"Hemmets grundval är gemensamheten och samkänslan. Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Där ser icke den ena ner på den andre, där försöker ingen skaffa sig fördel på andras bekostnad, den starke trycker icke ner och plundrar den svage. I det goda hemmet råder likhet, omtanke, samarbete, hjälpsamhet."

Tror inte PAH någonsin skulle ha gillat att Sveriges politiska adel skulle upphöja landet till att vara en humanitär stormakt men se ner på sin egen befolkning. Utifrån detta har SD fått sin plattform att verka från.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn