Allt som man inte får vara

Hon är kvinnan som är det definitiva hatobjektet för Sveriges mäktigaste gullegrisar: Vänstern och feministerna, eller snarare kombinationen av dessa. Som tolkningsföreträdare ser man bokstavligen rött när hon öppnar munnen eller skriver något som uppfattas som klassförräderi och förnekande av de rådande normerna.

Bloggaren har skrivit om henne tidigare; Alice Teodorescou, som har gått från klarhet till klarhet och har vågat utmana den hårt sittande tvångströjan som av någon anledning de "goda" människorna springer omkring i för att markera någon underlig form av solidaritet där utgångspunkten alltid startar upp vid klass, makt och kön. Utifrån detta perspektiv finns det inga fria människor utan bara ett förtryck av kollektiv bestående främst av kvinnor, invandrare, barn och alla konstellationer däremellan.

Ställer man inte upp på de förenklade schablonbilderna av hur "samhället" fungerar blir man attackerad, mobbad, nedtystad och blir en vandringssägen i debatter, kolumner och recensioner, nu senast om sommarprogrammet som Alice T höll förra veckan.

Ida Ölmedal på Expressen konstaterar rakt på sak att Alice T är den duktiga flickan som inte förstår ojämlikhet och klass och dess förödande inverkan på sina offer. Alice T tycks alltså inte förstå att hon är förtryckt dels som kvinna och dels som invandrare. Epitetet "husneger" hänger i luften. En husneger antas alliera sig med sina egna förtryckare eftersom hon inte följer de obligatoriska mallen av rasism, ojämlikhet och diskriminering.

Den svenska vänstern hatar framgångsrika människor, i alla fall om de är kvinnliga invandrare och röstar borgerligt. Det ultimata sveket är att Alice T är konservativ liberal och proklamerar individens egenmakt att leva sitt liv och avsäga sig all grupptillhörighet. Jag är jag och ingen annan är jag. Ska detta vara så svårt att förstå? Jo, för vänstern och feministerna är det så. Den människa som inte följer den gängsne mallen är en förrädare, ett hot mot vänsterns världsbild i vilken elände är en förutsättning för vänsterns existensberättigande.

Därför gör man inget på riktigt för att ändra rådande omständigheter. Att som Alice T komma som fattig flicka till Sverige och sedan bli ansedd jurist, debattör och nu senast chefredaktör på Göteborgsposten vilket har gett upphov till rena ramaskriket, är helt enkelt inte förenligt med rådande normer om stackars utsatta och handlingsoförmögna invandrare som bara behöver tas om hand. Detta skriver Jan-Olof Bengtsson förtjänstfullt om på Dagens Samhälle.

"Politiska ambitioner och förverkliganden uppskattas om man intar ett vänsterperspektiv på tillvarons jävligheter. Dristar man sig däremot till att verka för liberala lösningar är man en egoistisk och cynisk klassförrädare som bara tänker på sig själv."------ 
"Respekt för kunskap försvann från de svenska klassrummen långt tillbaka i förra århundradet. De som ändå envist vill bilda sig på egen hand, häcklas. Har man dessutom invandrarbakgrund anses det ännu mer puckat. "Klassförrädare kan man emellertid klistra i pannan på Timbuktu. I ett salvefullt tal på Pride-festivalen talade han agiterat om hur näringslivets toppar undviker skatt och berikar sig själva på folkets bekostnad. Bara någon dag senare framkom det att Timbuktu själv skatteplanerat och dribblat med brytpunkter för att betala så lite som möjligt i skatt och kvittera ut så mycket pengar som möjligt från sitt skivbolag. Så agerar en första klassens hycklare..

Precis som Timbuktu tjänar vänstern och feministerna miljoner på sina tirader om rasism, klasskillnader, strukturer, klyftor etc etc. Att proklamera om "kamp" mot orättvisor och för jämlikhet är en riktig födkrok för charlataner, domptörer, hjärndöda hycklare och mikrofonkåta ungfeminister. Det har utvecklats till en egen marknad som är precis så skrupellös som någosin näringslivets toppar. Ja, förutom då att i näringslivet är man tydlig med att man vill tjäna pengar.

 Och vem minns inte Alexandra Pascalidous utfall mot Alice Teodorescou i en direktsänd debatt om rasism? Bakgrunden var att Alice T hade skrivit en debattartikel om att antirasister använder sig av rasism(!) för att understryka sin utsatthet, "rasifierade".


Alexandra gillade uppenbarligen inte detta perspektiv utan förklarade Alice T olämplig i alla diskussioner om rasism eftersom hon är "väldigt vacker, väldigt välklädd, akademiker, jurist, som är vit, kristen, europé".

Dubbelmoralens fula tryne är fortfarande kvar i Alexandras fagra nuna. Men hon delar trynet med de allra flesta i mediesverige. En fulhet som även avslöjar en bristande logisk förmåga och låg känsla för orsakssamband och konsekvenser därav.

Kommentarer

Tjong i medaljongen....!!!!

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn