Stockholms CityWell, bloggaren var på konsert i huvudstaden igår. "Macca", 73, gjorde sin avslutande spelning på världsturnén i nya Tele2-arenan inför drygt 23.000 exalterade fans i de flesta åldrar. Och ja, Paul är otrolig, även om rösten inte riktigt bär i de mest krävande balladerna. Första fyra fem låtarna var bara pliktskyldiga men han och bandet började ånga upp genom Let me roll it med förstärkarporr och rubbet. I nästan tre timmar höll man på och slutade med det bästa förstås: Abbey Roads avslutande låtar med början Golden Slumbers. Knappt svettig viftade Pålle med Hofnern och sade på snygg svenska "Nu måste vi dra, see you next time". OK då.

Hela Globen-området ger lite Metropoliskänsla med viadukter och trappor på alla kanter och längder. Fast sterilt och otrivsamt. Och nya arenan verkade vara av lägstabudgetkvalitet uppriktigt sagt.

Det regnade och var kallt när vi kom fram till att vi inte skulle hinna med sista tåget utan var hänvisade till nattbussarna som snorar sig fram på formidabla 90 minuter till återvändot 7 mil norrut. Så hänvisade till lite Stockholm by night snodde vi omkring efter lämpliga vattenhål under tak och utrustade med rena toaletter. Inte så lätt som man kunde tro eftersom det här är fråga om Juvelen i Kronan: Den svenska Kungliga Huvudstaden som man brukar göra sig så märkvärdig över.

Törstig som en mula i öknen kunde jag konstatera att centralstationens samtliga kiosker, serveringar och krims-krams var tillbommade. Strax efter 24.00!! Dessutom stängde hela byggnaden en halvtimme senare. Mmmm... Stockholm är en sorglig liten nordostlig utpost, det är bara att konstatera.

Mitt-i-mot stationen ligger så Sveriges stolthet; MacDonalds. Jag tog tre kliv in - och vände. Bara så sunkigt. Svarta unga killar sprang omkring med Red Bull-nerverna på utsidan (plus annat oidentifierat) och tycktes vara upptagna med att vara upptagna med något annat. Utanför stod flera bilar inrymmandes killar av oklart ursprung med oklara avsikter. Snuten kom sedan och började "dialogen" berättade två av mina kompisar som trots allt valde att stanna kvar.

Själv traskade jag fram i regnet med blöta Converse och hittade ett hak som hade öppet till 03.00. Jag hade då kollat upp och ner på befintliga Vasagatan. T o m 7/11 var stängt, liksom Burger King, och sedan bara skräpiga trottoarer, nerkletade busskurer, snusspott på husväggar och annat vidrigt.

Men "Laughing Duck" var öppet med tre sura vakter utanför. Ölen var i alla fall billig, musiken bra, levererad av en skyhög DJ som fetish-älskade sin hypermoderna mixer och komplett med dansande negrer (ajdå) och daterade "divos".

Alltså, bloggaren gillar Stockholm. Men den stad jag möttes av igår var en riktig håla, övergiven av civilisationen och alla de där hotta typerna som sägs befolka den. Det var en håla där bara de sämsta elementen kan hållas varma.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Vad är människosyn?

En våldtäkt av många

A-barn, B-barn och C-barn